Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land rover Freelander 2.0 TD-1999 g. или Ssang Yong Korando 2.9 TD- 2003 g.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Land rover Freelander 2.0 TD-1999 g. или Ssang Yong Korando 2.9 TD- 2003 g.

Land rover Freelander 2.0 TD-1999 g. или Sang jong Korando 2.9 TD- 2003 g.

До: Land rover Freelander 2.0 TD-1999 g. или Sang jong Korando 2.9 TD- 2003 g.

И двата не стават, купи си ГАЗ-53.

Друг отговор трудно ще получиш, ако не кажеш още нещо -
    бюджет, с който разполагаш, условия, в които ще шофираш, хора и багаж, които ще носиш и други подобни дреболии.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      И двата не стават, купи си ГАЗ-53.

Друг отговор трудно ще получиш, ако не кажеш още нещо -
      бюджет, с който разполагаш, условия, в които ще шофираш, хора и багаж, които ще носиш и други подобни дреболии.
      Ти пък. Не го слушай тоя. В Урала е истината, ама трудно се намират дизели с климатик.... Там "условия, в които ще шофираш, хора и багаж, които ще носиш" и други подобни са наистина "дреболии"
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Аз пък да кажа, че Freelander-a става... за определени неща.
        Дизеловият агрегат като цяло е май по-удачен - както и ти самия си се насочил. Имай предвид, че TD4 е с една идея по-мощен от Rover-а. Поогледай добре екземплярите. Препоръчително е да видиш дали кардана си е на мястото. Провери маслото на раздатъчната кутия за стружки, тествай виско-муфата с бутане на равен терен. Ако всичко е наред няма от какво повече да се притесняваш. Рискът за някакъв друг проблем си е като на всеки друг автомобил 2-ра ръка пък бил той и ГАЗ 53...
        Успех
        Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
        „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
        LZ1EMS

Коментар

И двата са горе-долу на една цена. Имам такива предложения и исках да чуя вашите мнения, като сравнения за двата джипа. По отношение на това как ще се ползват- няма да го използвам за екстревни преживявания, е така за транспорт по черни пътища и за зимата.
          Ако може да кежете предимствата и недостатъците при двата.

Коментар

Freelander 1 TDI

Предимства:
            1. Икономичен
            2. Позволява висока магистрална скорост при добра стабилност
            3. ,,Всичко сам прави" по отношение на 4 х 4 и разни други системи за стабилност
            4. Купето е доста устойчиво по отношение на корозия
            5. Като стил и визия е доста по-добър... според мен

Недостатъци:
            1. Основен слаб компонент - раздатъчна кутия - виско - заден диференциал. Гледай внимателно (описал съм ти го в по-горния пост)
            2. Няма ,,бавни"
            3. Мощността е изчислена оптимално (без да е помислено за ,,излишен" резерв)

Нека и другите да кажат...
            LZ1EMS

Коментар

За бюджета ти няма ли да се включи и Галопер? Макар и да е по-стара година си е все пак Паджеро, корейска сглобка.
              Иначе от двата модела, които си дал за избор залагам на Корандото.Мотора му мисля, че е лиценз на Мерцедес, а и корейската сглобка не е за подценяване.
              Успех в избора.

Коментар

До: Land rover Freelander 2.0 TD-1999 g. или Ssang Yong Korando 2.9 TD- 2003 g.

Още едно предимство забравих - данъците...
                LZ1EMS

Коментар

Колеги много благодаря за изчерпателните ви отговори. За ровъра горе-долу ми стана ясно и съм напълно съгласен с вас, но мн. малко информация прочетох за корандото. Да с 2.9 тди, мотора на мерцедес е, но все пак е по лицнез и сглобен при др. условия. Той е с 3 врати, мн. е икономичен, но ми трябва още информация за него. Как са му скорстите, има ли бавни, блокажи, височина, маневреност, здравина, плюсове и минуси ?

Коментар

А забравих да кажа за галопера, добър е, но за сега това ми прадлагат. Имам вариант и за един галопер, но е на 6.8 лв., вече ми е скъпо. Вярно галопера е мн. добър- нови гуми /регенера/ "Малатеста", кожа, клима, въобще мн. състояние, но ми е голям и най-вече ме притнеснява разхода разбрах, че си гори яко.

Коментар

Аууу, ако Free-то към което си се насочил е на такава цена (6.8 = 6 800 лв) бягай от него
                      LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от Stil72 Преглед на мнение
                        Колеги много благодаря за изчерпателните ви отговори. За ровъра горе-долу ми стана ясно и съм напълно съгласен с вас, но мн. малко информация прочетох за корандото. Да с 2.9 тди, мотора на мерцедес е, но все пак е по лицнез и сглобен при др. условия. Той е с 3 врати, мн. е икономичен, но ми трябва още информация за него. Как са му скорстите, има ли бавни, блокажи, височина, маневреност, здравина, плюсове и минуси ?
                        Колега, като чета темата за Ssangyong Musso, /няколко теми надолу/ , и особено мненията на някои колеги, които са карали екземпляр от тази марка, направо губя желание да разучавам скоростите, раздатките, плюсове и минуси и т.н. на тази марка. Не искам да прозвуча неучтиво, нито да спамя темата Ви, но вижте какво са написали там и примерно, Колегата том, който е дал едно интересно мнение за Musso, и за плюсовете му - цитирам:
                        "Преди време имах Мусо,което беше много запазено и добре гледано,карах го около половин година като семейна кола.
                        За минусите няма да пиша има доста изписано във форума.
                        За плюсовете.... колкото и да се чудя се сещам само за два.
                        1 Голям багажник.
                        2 Благодарение на Мусото попаднах на този хубав форум"
                        При това преобладаващо мнение на повечето колеги, не зная дали въобще е удачно да се захващате с Musso.
                        Поздрави!
                        Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                        First impression is not always true. Get inspired.
                        Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                        Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Взимай Фрееландера и си шест!!!
                          Задели малака сума да го стабилизираш.
                          [U][I]Land Rover Freelander 2.0 D [/I][/U]

Коментар

имало джип по недолюбван от фреелендъра , не мога да повярвам
                            Последно редактирано от Димитър Радев; 07-02-10, 17:33.
                            AUDI A6 2.8 V6 Quattro

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                              Аууу, ако Free-то към което си се насочил е на такава цена (6.8 = 6 800 лв) бягай от него
                              И защо да бяга от него, като има доста обяви с цена под 7к лева?
                              Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X