Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Топ 10 на най-надеждните 4х4 автомобили

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Топ 10 на най-надеждните 4х4 автомобили

Ще се опитам да дам и моето мнение по въпроса.
    Първо според мен направеното класиране не е коректно поради факта че са смесени два типа МПС, а именно
    1. Автомобил с два задвижващи моста на самоносеща конструкция,
    2. Автомобил с два задвижващи моста на рама,
    3. Наличие на бавни скорости,
    от там нататък е ясно че изводите няма как да са коректни.
    Какво имам предвид.
    Доскоро притежавах HYUNDAI TUCSON което си е СУВ, и HYUNDAI TERRACAN което си е Джипка на рама. Казвам го за да стане ясно че правя сравнение на базата на личен опит а не на предположения.
    Та, ако става въпрос за каране в градски условия,извънградско планински курорти,стигане да хижата на някой приятел и всичко от този род - без замисляне винаги съм ходил със Тусона. Просто по лекото шофиране, несравнимо по добрата возия свързани с автоматичното включване на задния мост, тракшън контрола супер стабилното стоене в завой и на мокро и на сняг и т.н. са плюсове които не бих пренебрегнал. Да не забравя- доста често с Тусона съм тръгвал от там дето Теракана не ще. Просто понякога по малката маса в комбинация с независимо окачване са плюс.
    САМО ЧЕ - какво става със СУВ-а когато трябва да тегли нещо- да речем каравана и няма бавни.Или в като влезе в по дълбока кал. Знаете отговора НА ПОЛУСЪЕДИНИТЕЛ И ПОСЛЕ....................СЪЕДИНИТЕЛ.
    А с Теракана и с включени бавни тия проблеми ги нямам. И мощност имам колкото си искам, и ако викна трактор ще ме измъкне а не само моста ми. Да обаче возията при него е доста по дървена, задницата му с това ЛСД............зор та зор да ме изпревари, разхода.............и т.н.

Ето защо фирмите са измислили двата вида МПС и всякакъв тест или спор смесващ двата типа ще води до изнервяне.
    Това е моето мнение, ако съм обидил някой- моля за извинение.
    Весели празници на всички колеги !
    GW Steed5

Коментар

До: Топ 10 на най-надеждните 4х4 автомобили

Значи темата изби много към спорове кой къде и за какво ползва колата и връзката с повредите. Имайте предвид, че посочената класация в началото гледа "на едро", тоест статистически. Хората не се интересуват от конкретен екземпляр и специфичната му употреба. Другият момент е, че се разглеждат машини на възраст до 4-5 години. А такива в България ще видите доста рядко по горите и чукарите ...

За да има някаква полза от цялата тема и класация, предлагам всеки да сподели за ядове, които е имал с някоя от 10-те в класацията и смята, че проблемът е типичен.

Значи за ЦРВ аз мога да кажа, че в БГ условия тампоните на задните носачи издържат 50 хиляди км ако са оригинални (65 лева за брой, общо 2 броя). Друг консуматив за 50 хиляди км са накрайниците на задната стабилизираща щанга (31 лева за брой, общо 2 броя). Учудващо силни страни са накладките, които може да изкарат и 100 хиляди км в случай, че се кара основно извънградско. Задният диференциал е супер капризен откъм масло и гълта само оригинално Хонда DPF (1.2 литра при цена 37 лева/литър) на всеки 40 000 км. В замяна изкарва дълго и не протича.

За Гранд Витарата най-отвратително е, че шарнирите вървят с носачите, а носачите само от Миркат срещу едни 1400-1500 лева за 2 броя. Иначе, пък е здрава откъм ходова част. Бавните са голям +. Бензиновият V6 сякаш е здрав двигател. Като караш Витара по каменист път, усещаш как управляваш малко тракторче с "плътно" окачване и прилични ходове. В сравнение с това ЦРВ-то "подскача". Във фирмата Витарата има отредена роля на прежалено "прасе". И въпреки това ни занимава сравнително рядко със себе си. А когато се случи, обикновено е някоя досадна глупост типична за 13 годишна кошница на незнайни километри.
      Vitara 2.0 V6
      Honda CRV (Gen 1)
      Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
      ВАЗ 2131

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X