Здравейте експерти, трябва ми джип за окаляни черни пътища с локви камъни и др но не за екстремен офроуд. Да е къса база или дори пикап къса база. Може и мицибуши пахеро къса база но те са малко по-скъпи. Помогнете кой от тези е най подходящ и икономичен по възможност. Мерси предварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Suzuki sj430, Feroza или lada niva?
Свий
X
-
До: Suzuki sj430, Feroza или lada niva?
Здрасти...ами да ти кажа има писано във форума доста за тези коли, но според мен, ако не ти трябжа за много лоши терени Сузукито е ОК или Нивата...Ладата е добре, че пък има евтини части. Въпрос на твой вкус...

FIAT Doblo SX
-
За целта, която си намислил, и трите стават. Най-икономичен е може би самурая, но не с много. Той е и най-друслив и най-тесен.Първоначално публикуван от prp Преглед на мнениеЗдравейте експерти, трябва ми джип за окаляни черни пътища с локви камъни и др но не за екстремен офроуд. Да е къса база или дори пикап къса база. Може и мицибуши пахеро къса база но те са малко по-скъпи. Помогнете кой от тези е най подходящ и икономичен по възможност. Мерси предварително.
Пахеро недей да пишеш, че ще ти се разсърдят феновете - не случайно в страните, където думата се изговаря така, марката е друга.
Коментар
-
Не е нарочно за да дразня някого звучи ми по-добре така на испански като хиро на английски геройПървоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеЗа целта, която си намислил, и трите стават. Най-икономичен е може би самурая, но не с много. Той е и най-друслив и най-тесен.
Пахеро недей да пишеш, че ще ти се разсърдят феновете - не случайно в страните, където думата се изговаря така, марката е друга.
Коментар
-
А на испански жаргон значи ръкоблудец. И само на испански се чете с Х. На останалите езици е паджеро, пайеро, пажеро или другояче.Първоначално публикуван от prp Преглед на мнениеНе е нарочно за да дразня някого звучи ми по-добре така на испански като хиро на английски герой
Коментар
-
Мисля да си взимам от чужбина от Германия или от Англия. Десен волан неудобен ли е за офроуд или се свиква? За асфалт друга кола ще ползвам. Тази само за мръсотияПървоначално публикуван от huko Преглед на мнениеС какъв бюджет разполагаш и по колко километра годишно очакваш да правиш на черно и на асфалт?
.
Коментар
-
Абе явно и англичаните не свикват лесно, след като можеш да си купиш оттам на старо Нива с ляв волан. Имало нещо с лявата ръка и скоростите.Първоначално публикуван от prp Преглед на мнениеДесен волан неудобен ли е за офроуд или се свиква?
Но с автоматик става.
Коментар
-
Колега, здравей!
От 3-те джипа, които си дал за избор най-добър ми се вижда Нивата. Тя предлага оптимално пространство( това не може да ти предложи Самурая) и евтино обслужване(това пък си е патент на Лада). Карам служебна Нива и е попаднала на душманко отношение (от колегите главно), но за сега не е имала сериозни повреди.Вече е на 20000км и се кара главно на предечен терен.
Дано съм ти бил полезен
успех с търсенето.
Коментар
-
В Сузуки Самурай съм се возил-на един хубав баир,на един лов без товар му се запали съединителя(мисля че беше 1,4 мотор).По същия маршрут мина една УАЗ-ка с две прасета и 10 човека вътре без проблем.Нива съм имал-никъде не съм закъсвал-продадох я защото беше дърта и взех добри пари.Вярно след всеки уикендлов бях по 2-3 дена в бокса,я карета,я главини,я пружини и щанги,постоянно центровах раздатки и гореше почти колкото УАЗ-ката ми.Ферозка карам сега...още я пробвам,гори колкото Нива,не е толкова проходима, но повече прилича на джип.Един недостатък-в този сняг трябва да е фул тайм като Нивата ,но без блокаж на диф-а за да не се затруднява управлението.Руснаците са намерили уникална трансмисия ,но са я качили на самоносеща конструкция която гние и се огъва(имал съм случай при едно окантарване на диагонал не можех да си отворя шофьорската врата-беше посукано цялото купе).Дори бях чел мнения ,че не може да вземеш за база лек автомобил и да правиш високопроходим автомобил.Но според мен Нивата в тази класация печели заради по-ниската цена дори нова,евтина поддръжка,възможност за доработки,много модификации след началото на производство(докато на дайхатсуто няма никаква промяна от 88 год до 97 докато е спряно....не че няма нищо за дооправяне)
МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!
Коментар
-
Ако е само за черно, поразгледай тук в Купува - Продава и ще се ориентираш какви окомплектовки са необходими.
Дори и да си решил да купуваш отвън, тук има за продаване прекрасно подготвени автомобили, чиято цена е без конкуренция
Зима иде
Коментар
-
Баш пък без конкуренция гледам сега сузуки витара 90 година за 400 паунда от англия как да не се изкуши човекПървоначално публикуван от huko Преглед на мнениеАко е само за черно, поразгледай тук в Купува - Продава и ще се ориентираш какви окомплектовки са необходими.
Дори и да си решил да купуваш отвън, тук има за продаване прекрасно подготвени автомобили, чиято цена е без конкуренция
е леко очукана ама на мен за бачкане ми трабва. И още 1200-1300 лева да ти я ми я доставят към 2 бона излиза. Къде в бг ще намеря за тея пари?
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар