Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Suzuki sj430, Feroza или lada niva?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Suzuki sj430, Feroza или lada niva?

Здравейте експерти, трябва ми джип за окаляни черни пътища с локви камъни и др но не за екстремен офроуд. Да е къса база или дори пикап къса база. Може и мицибуши пахеро къса база но те са малко по-скъпи. Помогнете кой от тези е най подходящ и икономичен по възможност. Мерси предварително.

До: Suzuki sj430, Feroza или lada niva?

Здрасти...ами да ти кажа има писано във форума доста за тези коли, но според мен, ако не ти трябжа за много лоши терени Сузукито е ОК или Нивата...Ладата е добре, че пък има евтини части. Въпрос на твой вкус...
    FIAT Doblo SX

Коментар

Колега за какви пари си тЪрсиш джипка ?
      Последно редактирано от Ясен; 27-01-10, 19:02.

Коментар

Първоначално публикуван от prp Преглед на мнение
        Здравейте експерти, трябва ми джип за окаляни черни пътища с локви камъни и др но не за екстремен офроуд. Да е къса база или дори пикап къса база. Може и мицибуши пахеро къса база но те са малко по-скъпи. Помогнете кой от тези е най подходящ и икономичен по възможност. Мерси предварително.
        За целта, която си намислил, и трите стават. Най-икономичен е може би самурая, но не с много. Той е и най-друслив и най-тесен.

Пахеро недей да пишеш, че ще ти се разсърдят феновете - не случайно в страните, където думата се изговаря така, марката е друга.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          За целта, която си намислил, и трите стават. Най-икономичен е може би самурая, но не с много. Той е и най-друслив и най-тесен.

Пахеро недей да пишеш, че ще ти се разсърдят феновете - не случайно в страните, където думата се изговаря така, марката е друга.
          Не е нарочно за да дразня някого звучи ми по-добре така на испански като хиро на английски герой

Коментар

Не е нарочно за да дразня някого звучи ми по-добре така на испански като хиро на английски герой
            А на испански жаргон значи ръкоблудец. И само на испански се чете с Х. На останалите езици е паджеро, пайеро, пажеро или другояче.

Коментар

На твое място бих взел фероза.
              Моята класация е:
              1. Фероза
              2. Сузуки
              3. Нива
              Ферозата ще минава нянвсякъде, ще е най-здрава и най-комфортна.

Коментар

С какъв бюджет разполагаш и по колко километра годишно очакваш да правиш на черно и на асфалт?
                Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
                  С какъв бюджет разполагаш и по колко километра годишно очакваш да правиш на черно и на асфалт?
                  Мисля да си взимам от чужбина от Германия или от Англия. Десен волан неудобен ли е за офроуд или се свиква? За асфалт друга кола ще ползвам. Тази само за мръсотия .

Коментар

Десен волан неудобен ли е за офроуд или се свиква?
                    Абе явно и англичаните не свикват лесно, след като можеш да си купиш оттам на старо Нива с ляв волан. Имало нещо с лявата ръка и скоростите.

Но с автоматик става.

Коментар

Колега, здравей!
                      От 3-те джипа, които си дал за избор най-добър ми се вижда Нивата. Тя предлага оптимално пространство( това не може да ти предложи Самурая) и евтино обслужване(това пък си е патент на Лада). Карам служебна Нива и е попаднала на душманко отношение (от колегите главно), но за сега не е имала сериозни повреди.Вече е на 20000км и се кара главно на предечен терен.
                      Дано съм ти бил полезен успех с търсенето.

Коментар

В Сузуки Самурай съм се возил-на един хубав баир,на един лов без товар му се запали съединителя(мисля че беше 1,4 мотор).По същия маршрут мина една УАЗ-ка с две прасета и 10 човека вътре без проблем.Нива съм имал-никъде не съм закъсвал-продадох я защото беше дърта и взех добри пари.Вярно след всеки уикендлов бях по 2-3 дена в бокса,я карета,я главини,я пружини и щанги,постоянно центровах раздатки и гореше почти колкото УАЗ-ката ми.Ферозка карам сега...още я пробвам,гори колкото Нива,не е толкова проходима, но повече прилича на джип.Един недостатък-в този сняг трябва да е фул тайм като Нивата ,но без блокаж на диф-а за да не се затруднява управлението.Руснаците са намерили уникална трансмисия ,но са я качили на самоносеща конструкция която гние и се огъва(имал съм случай при едно окантарване на диагонал не можех да си отворя шофьорската врата-беше посукано цялото купе).Дори бях чел мнения ,че не може да вземеш за база лек автомобил и да правиш високопроходим автомобил.Но според мен Нивата в тази класация печели заради по-ниската цена дори нова,евтина поддръжка,възможност за доработки,много модификации след началото на производство(докато на дайхатсуто няма никаква промяна от 88 год до 97 докато е спряно....не че няма нищо за дооправяне)
                        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Ако е само за черно, поразгледай тук в Купува - Продава и ще се ориентираш какви окомплектовки са необходими.
                          Дори и да си решил да купуваш отвън, тук има за продаване прекрасно подготвени автомобили, чиято цена е без конкуренция
                          Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
                            Ако е само за черно, поразгледай тук в Купува - Продава и ще се ориентираш какви окомплектовки са необходими.
                            Дори и да си решил да купуваш отвън, тук има за продаване прекрасно подготвени автомобили, чиято цена е без конкуренция
                            Баш пък без конкуренция гледам сега сузуки витара 90 година за 400 паунда от англия как да не се изкуши човек е леко очукана ама на мен за бачкане ми трабва. И още 1200-1300 лева да ти я ми я доставят към 2 бона излиза. Къде в бг ще намеря за тея пари?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X