Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на джип, бюджет до 8000 евро

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на джип, бюджет до 8000 евро

Здравейте. Предстои ми закупуването на джип. Необходим ми е за придвижване по пътя и извън него - става дума за разстояние от 1 - 1,5 км. черен път с коловози, глинеста почва, която полепва ужасно по гумите. Изискванията ми са следните:

1.Двигател - дизел, достатъчно мощен, същевременно икономичен (доколкото е възможно, разбира се), безпроблемен.
    2.Окачване - високо и здраво.
    3.Скоростна кутия - без значение е дали е ръчна или автоматик.
    4.4Х4 задвижване - по възможност да може да се кара 4Х2, да има понижаващи предавки.
    5.Екстри - екстрите не карат автомобила
    6.Година на производство - след 2002 - 2003 г.

Благодаря предварително на всички!
    Jeep Cherokee, 2.8 CRD Wild Dream Edition
    Nissan Almera N16 2.2 DI
    LZ1MAS

До: Избор на джип, бюджет до 8000 евро

Паджеро Спорт 2.5 TDi от 2002г идеално се вписва в критериите ти .

Коментар

Според мен това би ти свършило перфектна работа, та е и доста под бюджета ти, а удовлетворява всичките изисквания...
      http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=72694
      Ако имаш интерес може да измислим нещо и за едни гуми BF Goodrich A/T...
      Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

Нисан Терано 3.0 Д - 154к.с.- достатъчно висок, пъргав мотор, здрав на окачване. Успех!

Коментар

С две ръце гласувам за PATROL Y61 2.8TDI , 129кс. дълга база с всички екстри,карам го трета година,кото семейна товарителница и съм много доволен ! Когато си го купих в началото се начетох на какви ли не критики за този мотор,ама на,карам си го напук вече трета година без никакви грижи ! За псевдоразбирачите,които така го критикуват ! И тия фантасмагории и измислени твърдения как 5.7 литров или 4.0,4.2,4.5 литрови бензинови или дизелови мотори или модерен двигател 3.0 DI или D4D или 3.2GDI,харчат малко- са "малко" смехотворни . 10литра е минималния разход на един джип,нека някой ме опровергае,но не от тези на които джиповете им на маса или на книга харчат по 7.9литра гориво на 100км, а с един резвоар от 80л успяват да изминат 680км и резервоара пресъхва! Моя съвет е да не слушаш хора които са си купили колите от автоморгите(на "ниска" цена),стегнали са ги и плачат,колко скъпо им е излязло Възкресяването на Мъртвеца ! Поздрави и успех с търсенето !

Коментар

Благодаря на всички за мненията. Все още мисля. Ще видим какво ще излезе
            Nissan Almera N16 2.2 DI
            LZ1MAS

Коментар

Напълно подкрепям мнението на Stifter.
              От около 8 месеца съм притежател на Opel Frontera 2000г., 3.2 бензин, 206 к.с., ръчни скорости и определено съм "пленен" от машината. Кеф ти на магистралка ( там карам с точно 145 км/ч ), кеф ти коловози ( ако газиш в много дълбоки, за по-малко от 1 000 лв. можеш да я повдигнеш с някой и друг инч ), с подходящите гуми е направо убиец на лед и сняг. Имаш бавни, 4х4, ABS, климатик, подгряващи седалки, ел огл, стъкла и т.н. Всички екстри, много комфортна возия, разход на дълъг път ( с тази скорост по магистрала ) между 11 и 12 л. на 100 км. Моята градско не я карам ( дефиницията за градско в София е доста отнесено понятие ), но при спазване на ограниченията извънградско съм я докарвал ориентировъчно около 10 л / 100 км. Един от колегите с по-преден "пост" правилно е казал, че разход на джипка под 10 е фантасмагория ( говоря предимно за бензинови ). Поддръжката на фронтерите е една от най-евтините. Поразрови се из под форума за Opel и сам ще се ориентираш. Ако си от снобарите, които си падат по даден автомобил само заради марката - твоя работа ( парите са си твои ). Има доста модели и марки джипки, които идеално ще ти паснат на твоя финансов диапазон, но аз бих те посъветвал да не се хвърляш на нещо под 150 к.с., ако искаш да не се чувстваш като пречка на движението по асвалтиран път.
              Успех с начинанието и безпроблемно присъединяване към off road возилата
              Opel Frontera 2000 [SIZE=3][COLOR=red][B]3,2[/B][/COLOR][/SIZE] V6 205 hp

Коментар

Първоначално публикуван от asspida Преглед на мнение
                Поддръжката на фронтерите е една от най-евтините.

Стига бе Защо ли останах с обратно впечатление?
                Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=75009

Коментар

Първоначално публикуван от solun Преглед на мнение
                    Нисан Терано 3.0 Д - 154к.с.- достатъчно висок, пъргав мотор, здрав на окачване. Успех!
                    И аз съм ЗА!Успех!

Коментар

Toyota LC 90, с D-4D двигател. В тая криза може и да се намери за тия парички, къса.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря ви за съветите още веднъж. Спрял съм се в крайна сметка на Jeep Cherokee 2.8 CRD, Wild Dream edition, 2005 г. Видях го, харесах го като цяло. Става дума за следното нещо: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...961&f1=details Нещата, които ме притесняват са:

1. Возилото е само с един ключ. Продавачът не ми даде логично обяснение - тако го бил купил. Джипът е регистриран в България.
                        2. Двигателят с ангренажен ремък или с верига е?
                        3. При работа на почти достигната работна температура се чува "тракане". Това нормално ли е? Карам Нисан Алмера 2.2 DI и също трака, но като е студено, но по принцип двигателят й е шумен.
                        4. Момчето ми даде VIN-кода -
                        1
                        J
                        4
                        G
                        6
                        E
                        8
                        5
                        9
                        5
                        W
                        5
                        5
                        0
                        1
                        9
                        2
                        Ако някой може да го разчете ще съм му благодарен.
                        5.Мисля, че автомобилът е с раздатка NV242KJ - ръчката за блокажите изглежда по следния начин: 2WD, 4WD Part Time, 4WD Full Time, N, 4L.
                        6. Препоръчайте ми сервиз, където да проверя двигател, окачване и всичко останало, което е важно за автомобила.

Благодаря и поздрави на всички.
                        Nissan Almera N16 2.2 DI
                        LZ1MAS

Коментар

Първоначално публикуван от Yanki Преглед на мнение
                          10литра е минималния разход на един джип,нека някой ме опровергае,но не от тези на които джиповете им на маса или на книга харчат по 7.9литра гориво на 100км....
                          От лятото, след като я докарах от Германия, до сега Фронтерката ми дава твърдо 7,3 л/100 км, предимно извънградско каране ( 100 до 120 км/ч )! Винаги пълня резервоара до горе и след, като светне "резервата" - отново.
                          Последно редактирано от alex_serviz; 12-01-10, 20:17. Причина: Дпълване...
                          Казано е:
                          -"Обичай ближния",
                          щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

За мене лично TLK-70 4,2дизел е добра оферта.С годините не се вписва,но е много здрава.Гори малко повече,но по-рядко влиза в сервиза,от там ще избиеш разхода на нафта.
                            Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
                            АСК Ален Мак

Коментар

Колега,Mordo-като ти чета изискванията трябва да свалиш доста годината на п-во,и да търсиш наистина запазена,поддържана,истинска,ръбата,а зашо не и глезена "жипка"-ще е скъпичка,но ще се вместиш с бюджета,и като резултат ще си доволен!Особенно след време...

П.С. Имам такЪва,но не я продавам!
                              много автомати-слаби резултати!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X