От изброените возила си струва единствено да обсъждаш Сузуки. Всички останали се произвеждат от фирми който не са спецове и нямат опит в производството на 4х4 автомобили. А все пак опита и традицията не могат да се заменят с нищо...
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Отново молба за помощ при избор (30K-45K лв.)
Свий
X
-
Re: Отново молба за помощ при избор
Когато човек се колебае какво да купи, и има някакъв ориентировъчен избор, е объркващо като му предлагат нещо друго, но...Първоначално публикуван от icarusКакто вече написах, ще се кара от жена ми всеки ден по пътя Перник - София и обратно, особено през зимата, затова стабилността е от най-голям приоритет. Аз лично ще го използвам по веднъж седми4но за риба, за което екстрите не са от значение, само проходимостта...
Държиш ли на джип? Идеята ми е - замислял ли си се за нещо като това ?
Имаме едно такова служебно, аз не съм го карал, но говорих с колегата, който го ползва и той каза, че колата е много стабилна - слагам малко от разговора:Пак казвам, не съм го карал лично (колегата предложи да го пробвам като завали сняг /аудито деdeso (09:22:10 5/11/2006)
доста добре се държи
deso (09:22:15 5/11/2006)
за разлика от Пежото
Nightcrawler (09:24:28 5/11/2006)
интересуваше ме дали се държи добре в сняг, завои...
предполагам го знаеш пътя в зимни условия...
deso (09:24:44 5/11/2006)
да, много е стабилно и съм много доволен
deso (09:24:53 5/11/2006)
има голяма разлика от другите коли
/), но ми се струва, че това също е нелош избор. Не знам само как ще се впише в идеята да ходиш на риба с него - зависи на какви места смяташ да ходиш.
Дано не те обърквам допълнително
A Land Rover would never turn up to collect an Oscar.
Коментар
-
Е айде сега - Сан Йонг от десетилетия произвеждат 4х4 за корейската армия, Дайхацу също има доста опит в 4х4, Хюндай произвежда 4х4 от 20 години (вярно отначало копие на Мицубиши, ама все пак)!!Първоначално публикуван от mihailkurkievОт изброените возила си струва единствено да обсъждаш Сузуки. Всички останали се произвеждат от фирми който не са спецове и нямат опит в производството на 4х4 автомобили. А все пак опита и традицията не могат да се заменят с нищо...
По темата - мога да кажа за Теракана - моя е уж фул-тайм, ама не - също с задно, а предното се включва автоматично при пробоксуване.
Иначе си е с рама, блокаж на задния диференциал, бавни!! Харчи средно около 10 л. на 100!!
Малко е големичък, ама жена ми си е влюбена в него и го кара без проблем!!
Може би щото е автоматик?!!
А иначе е на 52 хил. км. - от проблемите досега - изгоря една крушка на габарита!!
Кайрона не бих го взел - нов модел, а и от старите Рекстъни и т.н. има доста оплаквания!
Дайхацуто му е хубаво постоянното 4х4, ама си е много мъничко бе!!
Аз бих избирал между Витарата и Теракана!
יעבור
«И това ще мине»
Коментар
-
Колега за една от целите/най важната която си написал/заради която ще го купуваш мисля че най-удачния избор ще бъде Дайхатцу Териос.Както вече написах, ще се кара от жена ми всеки ден по пътя Перник - София и обратно, особено през зимата, затова стабилността е от най-голям приорите.
1.Малки габарити/като за жена/без да се обиждат жените шофьори.
2.ESP+другите системи първи помощници на жената за стабилноста.
3.Дайхатцу е дъщерна фирма на ТОЙОТА,така че качеството не подлежи на съмнение.
Относно поставянето на газ на лизингов автомобил в гаранция трябва да се попита съответния продавач,въпрос на договорка/поставяне на газова уредба от тяхна страна и гаранцията да важи/.[/b]
Поздрави[SIZE=4][COLOR=#ff0000]ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА![/COLOR][/SIZE]
Коментар
-
Аз карам служебно Дайхатсу Териос - на заледен и мокър път е добро - фул-тайм, ама понеже няма бавни и въртящия момент на малкото двигателче е изместен към високите обороти на баир не е приятно. Ако караш бавно за да преодоляваш плавно препятствията не му стига мощност, а ако се развъртиш двигателя скоростта става висока и ще се катурнеш като едното нищо. Та моето мнение е че е добро автомобилче с добра трансмисия за пътища, но не е подходящо за офроад.
Така че зарежи тези глупости и си вземи хубав джип на 2-3 години и не се занимавай с пълненене на джоба на лизингови фирми.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Според мен не е правилно да предпочетеш нов автомобил заради лизинговата схема. Всеки автомобил може да се взема на лизинг или с кредит. А разликата между нов джип за 50 000 и джип втора употреба за 50 000 които нов е 100 000 е огромна.
Коментар
-
Подкрепям напълно Пламен. Едното е ерзац, другото сериозна машина.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Фиат Уно също беше автомобил на годината.Първоначално публикуван от Plamen LilovСузукито не станали джип на годината?
А дали случайно стана?
Все пак разбрах ,че дамата ща пътува по пътя Перник-София а не да следва най-лудите глави от нас по баирите
Така ,че аз съм за Сузукито.
Ма то не само жена му ами и наи-добрия състезател ще предпочете на сняг да кара 4х4 а човека каза че Витарата е с задно. Парттайм на сняг е компромис. Аз лично не знам дали новата Витара има фултайм.
Коментар
-
Парт-тайм не само че е компромис, ами понякога определено пречи да влезнеш в завоя. Питайте ме с Вранглера как съм карал - по завоите на задно, по правите на двойно... Не вярвам че жена му ще го прави това, по-скоро ще се довери на двойното и ще направи беля... Фултайма е за сняг, ей, стига сте напъвали да набутвате неща които НЕ СТАВАТ, с Пламен още от началото в първата дискусия го казваме ама кой да слуша.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Аз не съм пристрастен. Мога и да се мотивирам защо ГрандЧероки е наи-добрия избор за цена около 40 000лв. Разбирасе има и други вариянти. Фолксваген Туарег, Тойота ЛандКрузер, Нисан Патрул, Мерцедес МЛ и Г, Ландровър Дискавъри, Митсубиши Паджеро та дори и Ауди Оуроуд. Х5 за такива пари не съм видял.
Коментар
-
Здравеите.Аз не съм пристрастен към определена марка, но за да е коректен избора мисля ,че трябва да спомена, че според мен Suzuki Grand Vitara е Full Time 4x4.Може и да се лъжа, но я погледнете ,че Вие разбирате повече от мен
.
http://www.globalsuzuki.com/gcm/bigheart/008.html
http://suzuki.bg/grand_typical.html4x4=16
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Коментар