Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трябва ми джип за теглене на лодки и...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Трябва ми джип за теглене на лодки и...

Първоначално публикуван от Miaran Преглед на мнение
    В
    А има ли някой идея защо 4runner се продават толкова малко дори по
    Защото след 96 г. ,когато се пуска 3то поколение официално не се е продавала в Европа. Или почти навсякъде в Европа, може и да има някоя страна изключен ие, но се съмнявам.
    М/увпрочем 2то поколение (90-95 г.) много ги хвалят, че са корави машини.

Коментар

До: Трябва ми джип за теглене на лодки и...

благодаря джентълмени, започвам да дебна пазара
      RR P38
      LZ3XA

Коментар

4x4 за теглене на лодка

Здравейте,
        след 2-3 месеца ще ми се наложи да си купувам нещо 4х4 за да мога да си тегля лодката (повече от 1 тон с колесара). Доста се порових из форума и само си меня мненията
        Първо се спрях на Grand Cherokee 4.0 или 4.7 (2000-2002 поради финнсовото ограничение), но те са само автоматици а пък съм слушал разни мнения че "с автоматик не можеш да издърпаш нищо". После си викам хубаво - няма да се ровя в калта, може и паркетник. Харесах си Honda CR-V. Тя пък няма бързи/бавни а прочетох тук във форума, че бавните били много хубаво нещо за изтегляне на лодка от водата. А пък и моята не е от най-леките . Сега се мятам от Nissan Patrol до ML320
        Като цяло се връщам пак към Grand-a тъй като едва ли е много вярно това с автоматика а и ми харесва идеята да му сложа газов инжекцион, както и най-вече факта, че пътувам доста и комфорта е от значение.
        Та всеки съвет в тази насока ще ми е от полза. След 3 месеца приемам и директни оферти за продажби
        Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

До: 4x4 за теглене на лодка

С автоматик ремарке се дърпа по-лесно, а и няма съединител, който да подпуши. Това по принцип, а иначе за свикналия шофьор е все едно. Пак за тегленето, фултайм-4по4 е по-добрия вариант, но не безкрайно по-добър. Ниски си трябват не само за изваждане от водата, а и изобщо улесняват маневрирането по труден терен, особено пък ако си с ръчка. После пък, като излезеш на пътя, за да се движиш със смислена скорост си трябват най-обикновени киловати или конски сили.

Я почни оттам - колко тежи ремаркето с лодката и на какво разстояние си от предпочитаните водоеми?

Коментар

Ремаркето с лодката тежи малко повече от тон (не повече от 1100кг). Най-близкия водоем и основен в който ще ползвам лодката е Дунава и ми е на 50м , но пък идеята е да мога да обикалям (много рядко) и по язовирите. От друга страна джипа ще се ползва главно без лодката като транспортно средство. Пътувам доста и за мен комфорта си има значение, както и скоростта.

Коментар

Братче, нямаш никакъв проблем да теглиш ремарке, или платформа с автомат. Даже си има немалко предимства. Аз откъм 4х4 имам Гранд 5,2 /естествено автомат/ и тегли като луд . НО ЗАПОМНИ - когато теглиш с автомат недей да го юркаш и да го настъпваш да пощурия , остави го той да си сменя предавките, карай плавно и спокойно . В противен случай съсипваш автомата. Именно затова много хора /серсеми/ се оплакват, че автоматичната СК свършва за нула време. Да, ама не . Не е проблема в самата СК, а в тъпанарското каране. По принцип авт. СК се слага на по-големи мотори, а големия мотор е мощен и предразполага към хайдушко каране, удоволствието в момента на ускорение е такова, че ти несъзнателно го газиш още и още ......... Добре, но това мамата е'ава на СК, просто маслото прегрява и губи вискозитет. Колкото и парадоксално да ти звучи случва се даже и АМГ-та да смелят скоростите, а и не само АМГ. Повечето да речем МЛ 400 ЦДИ, или ЕС 400 ЦДИ вече са със сменена СК. И в 100% от случаите причината е САМО 1 - говедото зад волана. Затова, карай кротко, къткай го, остави автомата сам да си върши работата и ще те вози цял живот. Иначе конкретно на въпроса ти няма как да получиш окончателен отговор, нали се сещаш - любима марка, бюджет ........... Но моя личен съвет е да вземеш автомобил с максимално по-голям мотор - голяма мощност, приличен разход на гориво /изобщо не се заблуждавай, че малкия мотор е по-икономичен / спокойна работа и дълъг живот.

На добър път и бъди здрав!
              Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
              Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

То за окончателния отговор е ясно Значи все пак си остава Grand 4.7 например. Аз се притеснявах само от автоматичната скоростна кутия.
                Благодаря за отговорите.

Коментар

С Гранд Чироки 4.7 газифициран редовно дърпам платформа с АТВ-та. До сега съм нямал проблеми с АСК, не липсва и достатъчна мощност. Естествено обслужвам двг., АСК и трансмисията редовно и с предписаните масла и филтри.
                  Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                    ... От друга страна джипа ще се ползва главно без лодката като транспортно средство. Пътувам доста и за мен комфорта си има значение, както и скоростта.
                    Аа, дойдохме си на думата. Значи не мисли за лодката, а за комфорта и скоростта. 1 тон ремарке не е затруднение за кой да е джип с двигател поне 2л - от най-коравите до най-паркетните.

Имай предвид, че и комфорта, и скоростта при джиповете идват на много по-висока цена, отколкото при лека кола. И като цена на придобиване, и като разход за експолатация. Та по този повод огледай и по-големите леки коли 4по4 - за твоята цел също стават.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Имай предвид, че и комфорта, и скоростта при джиповете идват на много по-висока цена, отколкото при лека кола. И като цена на придобиване, и като разход за експолатация. Та по този повод огледай и по-големите леки коли 4по4 - за твоята цел също стават.
                      Аз доста се замислих като ми предложиха едно Subaru Forester 2.0 2001 с ръчни скорости, което означава, че има бързи/бавни (автоматика няма) и газов инжекцион, ама ми се струваше, че голямо комби няма да ми свърши много работа. При това ми го предложиха на много хубава цена - 6000лв
                      От друга страна мога в момента да си позволя по-голяма кола (джип) та мисля все пак натам да се насоча. А за разходите ми е ясно, че са по-големи.
                      Значи съсвем спокойно мога да се насоча към някой паркетник с бързи/бавни заради удобството и комфорта по магистралите.

Коментар

Платформа 1 тон е детска игра. Аз имам двуосна с падащи рампи и хидравлика и с 1 бус отгоре /Ситроен Джъмпър, теглих го от Париж до тук, около 200 км/ 2,5 тона и да ти кажа Гранда не я усеща, а и по книга му дават до 3,5 тона . И запомни - с платформа, или каравана се кара с 80-90 км/ч, при спускане - 70 км/ч . Виждал съм на магистралата как се обръща такова нещо и е малък ужас. Някакъв холандец с огромно Волво комби и каравана, изпреварваше всичко и всички. В един момент караваната започна да се отлепя от пътя и да подскача насам-натам. След 3 секунди беше вече преобръщане, размазване, мантинела, летящи капаци, брони ..................... Не бързай, карай спокойно.
                        Последно редактирано от мишоци; 26-04-10, 14:05. Причина: правопис
                        Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                        Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

За целта ползвам Паджеро v6 3000 автомат Поне при Паджеро тези, с фабричен теглич са с доста по-голям радиатор на автомата.
                          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                            За целта ползвам Паджеро v6 3000 автомат Поне при Паджеро тези, с фабричен теглич са с доста по-голям радиатор на автомата.
                            Да, интересно е, че на МЛ-а му сменят перкатакато монтират теглич.
                            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                              Значи съсвем спокойно мога да се насоча към някой паркетник с бързи/бавни заради удобството и комфорта по магистралите.
                              Ако е автомат, даже можеш да пропуснеш бавните - пак са удобство за твоите цели, но вече не толкова съществено.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Ако е автомат, даже можеш да пропуснеш бавните - пак са удобство за твоите цели, но вече не толкова съществено.
                                Точно ми отговори на следващия въпрос
                                Засега съм се спрял на Grand 4.7 или на RAV4, като избора ми вече ще зависи дали ще предпочета гъзарията или икономичността Grand-a по ме блазни, но все пак разликата в поддръжката е съществена.
                                Благодаря още веднъж на всички за помощта!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X