Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво е DISCO 2,5 200 TDI,2,5 300 и 2,5 TD5

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какво е DISCO 2,5 200 TDI,2,5 300 и 2,5 TD5

Моля за помощ!БЮДЖЕТ-8000 ЛВ. Скоро ще сменям семейния автомобил, а ми трябва нещо което да ходи в планина през зимата (високо в планината), да може да вози лодки на тавана(каяци-4 бр.)да не е по-малко от 6 места и най-важното да може да тегли ремарке в гората(не говоря за оф-роуд),ремаркето е голяма платформа за пчелни кошери-7m.

Спрях се на марките автомобили:

-VW MULTIVAN,Transporter 4x4
    -OPEL FRONTERA B (макар, че не е 6-7 местна - харесва ми като визия и не чух лоши неща за нея)
    -Mitsubishi Pajero
    -Hyundai Galloper
    И НАЙ-ВЕЧЕ НА - Land Rover Discovery 2,5 ТД
    Моля за съвет! Кажете ми какво е 200 ТДИ и какво е 300 ТДИ. Четох една статия и мисля, че ТД5 означава 5 цилиндров двигател поправете ме ако греша(извинявам се за глупавите въпроси, макар че съм изчел почти целия форум)

Може да ми препоръчате нещо в моите изисквания няма да се сърдя
    БЛАГОДАРЯ!

До: Какво е DISCO 2,5 200 TDI,2,5 300 и 2,5 TD5

Диско 200 и 300 са разновидностите на Дискавъри 1 съответно до и след 1994 година. И двата са 2.5 литра турбодизел с интеркулер. Td5 е двигателя на Дискавъри 2 (чух и мнения, че на някои от последните Дискавъри 1 са го слагали).
    За този бюджет може да вземеш 300тди в добро състояние и да го дооборудваш с багажник за покрива и другите необходими неща, като гуми, например. Моето впечатление е, че Дискавъри 1 е надеждна и ремонтопригодна машина. По въпросите за поддръжката има много изписано в раздела Land Rover.

Бих казал, че отговаря на всичките ти изисквания. Вътре е по-широк и удобен от Паджеро и Галопер (това си е мое усещане).
    Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

"Транспортера" е от съвсем друго тесто,....ако размениш местата на "Паджерото" и "Галопера" ще са получи нещо почти като цветовете на дъгата, плавно преливане от една към друга концепция, които нямат нищо общо.....а бюджета ти тотал ли е или с опция....и по ХХХХХ годишно за "надджипване"
      Дано си от Сф-то за да има смисъл любимата ми фраза "Ела да лочим кафе и да си клюкаме за жипки"
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Колега моят съвет е да си взимеш един хубав дълъг Defender пък макар и 10тина годинки по стар.
        sigpic
        Land rover lightweight-series 3
        Range Rover V8
        Range Rover Classic Vouge SE V8
        Mercedes G280

ВАШИЯТ СЪВЕТ Е МОЯТ ГЛАС В ОБЩИНАТА!

Коментар

И още нещо,Диско2 (с ТД5),камо ли Дифендър за тези пари...забрави...
          Виден столичен ихтиолог

Коментар

От изброените,според мен,остават Discovery 1 (300 tdi) и Pajero 2 (дълга база,по възможност 2,8тд ,хубавата раздатка и блокаж на задния диференциал)
            Като цена се вписват.Качеството и изработката нямат нужда от коментар.Прочети за тези два модела:http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59052
            Най-важно,разбира се е състоянието на конкретния избран екземпляр.
            Успех!
            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

аз съм пристрстен, собственик съм на Дискавъри 2 ТД5
              Хубава удобна кола, може да носи много багаж, много е проходима...ДОВОЛЕН СЪМ МНОГО, но за толкова пари едва ли ще вземещ ДИско 2 ТД5
              FIAT Doblo SX

Коментар

Майстор ме отказва от Диско.Питане

Здравейте на всички.Никога досега не съм имал джип и от изчетеното по форума реших да се насоча към диско 1.Насочих се към модели с десен волан,с презумпцията да се науча на още едно нещо което не мога да правя.Надявам се че бързо ще свикна.Тази сутрин обаче като минах покрай моят майстор на който имам доверие,понеже от години се справя перфектно с моя Акорд и го попитах какво мисли за Дискавъри 1,той м иказа да бягам далеч от него.Беше сравнително лаконичен и каза,че често имали проблем с някви големи шпилки на главата,а те самите стрували към 900 лв.Моля някой който разбира да ме посаветва и да каже така ли е наистина и ако е така да се насоча ли към друг модел.По принцип Диското много ме изкефи като визия,проходимост и големина.Иначе съм фен на японските коли и дълго време карам само японски.Не знам защо обаче Диското толкова много ми хареса.И гледам че в мобилето доста са паднали цените и е пълно с обяви за по 4-5 хиляди лева.Аз общо взето толкова мога да дам.

Съобщение от модератор:
                Моля, напишете си в профила от къде сте.
                Прочетохте ли това
                ...ЦЪК
                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 29-05-10, 11:16.

Коментар

От: Майстор ме отказва от Диско.Питане

Други работи, които майсторите казват за Диско са, че малкото лостче включва четворното задвижване и че ДВГ (дизеловия) е с верига. Някоя жена на някоя опашка (по Яро) може да ти разкаже за снощната си среща с извънземните. Е - всички те са прави, но само за себе си.
                  За думите на майстора ти - двигателите, които се слагат заводски на Дискавъри, са едни от най-надеждните, които съществуват въобще. Разрофи форума и виж в колко теми се говори за проблем с двигателя на Дискавъри.
                  Дошло е време да загубиш доверие в майстора си, поне що се отнася за Дискавъри.
                  Последно редактирано от velio; 28-05-10, 17:03.

Коментар

Прав си Вельо, пък и всеки е прав за себе си.

В случая майстора греши.
                    [SIGPIC][/SIGPIC]
                    DISCO 1-200TDI-бял...

Коментар

Аз за кола без проблеми не съм чувал досега...Особено пък на усурнайсе години...
                      А относно двигателя...Голям смях...Къде се намират тия шпилки,че да знам и аз?Относно подръжката пък,май няма друг западен джип с по-евтина поддръжка...
                      Виден столичен ихтиолог

Коментар

В момента това е един от най-ремонтно пригодни джипки с много ефтина подръжка който наистина да си струва парите и да има прилични офф възможности. Вероятно "майстора" никога не е виждал Диско и не е човек който може да каже "незнам"
                        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

По скоро го свързва с VM-a на Рейндж-а.

Коментар

Човече сменяй майстора.

Коментар

Първоначално публикуван от bigcat Преглед на мнение
                              Човече сменяй майстора.
                              Сменяй, не се чуди. Другото е казано. Аман от майстори.
                              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X