Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Какво мислите за CAPTIVA?
Свий
X
-
До: Какво мислите за CAPTIVA?
Честито на печелившите.Първоначално публикуван от subi999Каптива 2.0 дизел, автоматик:
-Закупена 05.2007 от София Ауто
- Към момента - 83 000 км.
Проблемите до сега са:
1. Смяна двигател на 1 300 км. -чупи се клапан, пробива бутало и т.н.
2. Изпада в резонанс около 130км./ч., все едно ще се разпадне. Няколко пъти бе оставена в сервиза, но така и не успяха да отстранят проблема. Накрая свикваш и се стремиш да избягваш тази скорост.
3. Смяна филтър твърди частици - на около 50 000 км. Три седмици чакане в сервиза- нямаха наличен.
4. Смяна разпределителни валове на около 68 000 км. От тогава пуши като стар кмион ROMAN, да те хване срам да я караш.
5. На около 82 000 км. при движение на магистрала "Тракия" със 140км./ч. изгасва двигателя. Пак ще повторя - изведнъж светва "check engine" и двигателя изгасва. За малко да се пребием, представете си какво би станало на двупосочен път при изпреварване.Причина според София Ауто -дефектирал някакъв чип. Сега ни е страх да се движим извън София и не знаем какво да я првим. Каква е гаранцията, че проблема няма де се повтори? Как да я продадеш -та тя е подвижен ковчег?!!
Оставям коментарите на Вас...

Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
Volkswagen Bora AKL
Коментар
-
Избора става все по-труден! Наистина впечатли ме цената и вазможността да се варне ДДС,колата е заводски сас 7 места,без доработки,без Технотест. А относно двигателя 3.2L четох някаде,4е е разработка на GM и се монтира на GRAND VITARA. Така ли е наистина?
А относно предимствата и недостатаците преобладават вторите! Но все пак,на цена 39 000лв. за нов автомобил,било и корейски не е ли добър избор? Другите марки,който ме интересуват вдигнаха цените доста и от там дойде колебанието ми!
Поздрави на всички!Последно редактирано от vasilvvs; 30-09-09, 10:46.
Коментар
-
Първоначално публикуван от vasilvvs Преглед на мнениеА относно двигателя 3.2L четох някаде,4е е разработка на GM и се монтира на GRAND VITARA.
Тук пише, че Сузуку монтират 3.6 V6 версия на серията Alloytec на GM единствено в Сузуки XL7, но не и 3.2 V6 версия на Гранд Витара. Двигателят, който се слага на 3.2 Витара е N32A. Търси в нета дали е съвместна разработка. Но не виждам какво значение има дали този бензин е на GM или на Сузуки ...
Между другото Каптивата се нарича Daewoo Winstorm в Азия! Звучи почти като Daewoo Brainstorm
.
Няма проблем да ползваш услугите на Технотест - абсолютно законно е стига да си преоборудваш колата в 6+1. Ако я направиш баничарка 1+1 и в последствие върнеш седалките, резилът може да е голям.Първоначално публикуван от vasilvvs Преглед на мнениеНаистина впечатли ме цената и вазможността да се варне ДДС,колата е заводски сас 7 места,без доработки,без Технотест.
Ако държиш да имаш ново 4х4 6+1 заводско за малко пари, вариантите ти са:
- Аутлендър/4007/Ц-Кросър
- Деу Уинсторм (Каптива)
- Санта Фе
От тия трите, най-приемливият вариант сякаш е Санта Фе дизел, ама на мен лично нито едно не ми харесва особено. В клас СУВ 1 има доста по-стойностни модели. Пиши накрая какво си избрал.Vitara 2.0 V6
Honda CRV (Gen 1)
Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
ВАЗ 2131
Коментар
-
Santa Fe не е евтино! Миналата година беше окло 60 000лв.,сега с вкючена отстапка 20% ,както се рекламира ,цената пак е около 60 000лв. Старанно!
Много съжалявам,4е интериора на FORESTER е толкова пластмасов! Нямаше да се колебая изобщо,макар че по-високата му цена сега също ме кара да се замисля!
Коментар
-
Колеги разберете вече,че корейските автомобили не са онова от миналото. Може да имат по-тдвърди пластамси,но издръжливостта име е ПОНЕ равна на европейските коли,а от някои-дори по-голяма.Първоначално публикуван от vasilvvs Преглед на мнениеИзбора става все по-труден! Наистина впечатли ме цената и вазможността да се варне ДДС,колата е заводски сас 7 места,без доработки,без Технотест. А относно двигателя 3.2L четох някаде,4е е разработка на GM и се монтира на GRAND VITARA. Така ли е наистина?
А относно предимствата и недостатаците преобладават вторите! Но все пак,на цена 39 000лв. за нов автомобил,било и корейски не е ли добър избор? Другите марки,който ме интересуват вдигнаха цените доста и от там дойде колебанието ми!
Поздрави на всички!
ixeos,не че нещо,ама кои са по-достойните коли от 4007/Кросър/Лендър/Фе??? По-широки,комфортни и със седем места?

Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
Volkswagen Bora AKL
Коментар
-
Уважаеми Dino, бихте ли споделили, колко и какви автомобили с повишена проходимост сте карали до сега? Лично за мен, би било интересно да разбера, каква база за сравнение и какъв опит имате.Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.
Коментар
-
Само мога да добавя, че на сухата тревичка до тел. кула във В. Търново, преди теб там беше паркирало едно 1/4 вековно рено с 13" или 14" гумета, без 4х4, без блокаж в дифа, което изобщо не се замисли и не превъртя гума, а ти докато вдигаше пушилка на едно място и спомена някои роднини.Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение.....
Ето и моят отговор:... Паркетникът върви очудващо стегнато все още на всичкото блъскане, което съм му правил вкл. и на off road.
.....
Приятно съм изненадан от Каптива !
Друго не мога да кажа, защото просто нямам впечатления.
Та изобщо не съм очарован от офроуд качествата на каптивата. И като не ми трябва 6+1 места бих избрал лек автомобил 4х2 за тези пари.Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
Когато търсих през Май-Юни усилено кола, даваха Санта Фе средното ниво дизел ръчка за 51-52 хиляди лева. Но щом Тойота, най-големите, спряха с отстъпките постепенно всички ще ги последват и цените ще се върнат отпреди кризата като в средносрочен план за един и същ модел даже може леко да се повишат предвид чувствителното занижаване на произвежданите бройки и оттам по-ниската рентабилност на поточните линии при горе долу фиксирани разходи.Първоначално публикуван от vasilvvsSanta Fe не е евтино! Миналата година беше окло 60 000лв.,сега с вкючена отстапка 20% ,както се рекламира ,цената пак е около 60 000лв. Старанно!
Много съжалявам,4е интериора на FORESTER е толкова пластмасов! Нямаше да се колебая изобщо,макар че по-високата му цена сега също ме кара да се замисля!
Между кои модели сериозно се колебаеш в момента? Може би не ти помагам като го казвам, но мислил ли си вариант за нова готина лека кола за всекидневна употреба и прежален кошник за истинско черно? Имай предвид, че ще ти е жал да си натириш новия паркетник в гората, за да го издереш подобаващо. Та ще бъдеш малко като осоподобните мухи дето мязат на оси, ама не жилят
.
Vitara 2.0 V6
Honda CRV (Gen 1)
ВАЗ 2131
Коментар
-
Японската икономика почна да се съвзема и специално при Субару цената в EU се влияе от курса на йена/евро. От месец насам цените се вдигат по таз причина и мисля, че тенденцията ще продължи за съжаление. Оказа се, че колите на всеки следващ ферибот от япония до гръцко са все по-скъпи и незнам следващата доставка на кви цени ще дойдат. Колега онзи бял кръсавец те чака все още. Днес едвам го отървах от един запален фен.Impreza WRC STI
Коментар
-
Ако се колебаеш между тия, аз лично бих избрах NISSAN PATHFINDER ниво комфорт 2.5 дизел фабрични 7 места до края на Пловдивския панаир за 54000 лева С ДДС или 45 000 без ДДС, което представлява около 20 000 лева отстъпка. Много просторен, ако си падаш по големите автомобили. Има супер визия - класика. Отвътре също е добре. Единствено разхода на нафта е доста - 10 средно, но пък ползва ДДС. Покрай него Деу Каптива и Х*йДай Санта Фе изглеждат като ... аре да не си довършвам мисълта.Първоначално публикуван от vasilvvs Преглед на мнениеКолебанията са ми между SUBARU FORESTER и SUZUKI GRAND VITARA основно,но вкючвам NISSAN X-TRAIL,HYNDAI SANTA FE, а от скоро и CHEVROLET CAPTIVA.
Готина оферта, ако наистина искаш да имаш нещо, което става за черно.Vitara 2.0 V6
Honda CRV (Gen 1)
ВАЗ 2131
Коментар
-
Щом си се запътил към 5 местни взимай Renault Koleos. Много комфортен и икономичен е,а и си е почти Нисан по 4х4-то все пак. За лагендарното най-просто фул-тайм на Субаруто няма да говоря. Върши добра работа,но не знам защо е толкова прехвалено. Обикновен фул-тайм като на Дайхатсу Териос,например.Реното- сигурна кола е,има много системи и глезотийки и ако стоиш от умната страна на екстрите ще излезе и доста евтинко. За СФ-то няма да говоря,че вече съм: „дилър на Хюндай,единствената ми кола...“ и други такива. LET THE FORCE BE WITH YOU...
Що бе довърши си я мисълта,те тия с трите процента не са толкова @!№@!$%№@! колкото ги мислиш. Само се чудя къде в поста на човека видя Патфайндер??? Аз пък ще кажа Рено Колеос. Има колеги с такова,а и е почти идентично с Х-Трайл, и са много доволни. Да,изглеждат много по-европейски и щадящи околната среда.Първоначално публикуван от ixeosАко се колебаеш между тия, аз лично бих избрах NISSAN PATHFINDER ниво комфорт 2.5 дизел фабрични 7 места до края на Пловдивския панаир за 54000 лева С ДДС или 45 000 без ДДС, което представлява около 20 000 лева отстъпка. Много просторен, ако си падаш по големите автомобили. Има супер визия - класика. Отвътре също е добре. Единствено разхода на нафта е доста - 10 средно, но пък ползва ДДС. Покрай него Деу Каптива и Х*йДай Санта Фе изглеждат като ... аре да не си довършвам мисълта.
Готина оферта, ако наистина искаш да имаш нещо, което става за черно.Последно редактирано от Dino; 30-09-09, 18:16.Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
Volkswagen Bora AKL
Коментар
-
Би ли отговорил на човека, че и на мен ми е интересно?Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнениеУважаеми Dino, бихте ли споделили, колко и какви автомобили с повишена проходимост сте карали до сега? Лично за мен, би било интересно да разбера, каква база за сравнение и какъв опит имате.Vitara 2.0 V6
Honda CRV (Gen 1)
ВАЗ 2131
Коментар
-
Колега,Първоначално публикуван от vasilvvs Преглед на мнениеЗдравейте! Интересува ме мненито на запознати за този модел на CHEVROLET? Кой двигател е за предпочитане 2.0 D или 3.2 бензин? Как се държи автоматичната скоростна кутия при двата двигателя? Струва ли си покупката на този автомобил сега с това намаление на цените? На ясно сам,че не е най-доброто в класа си,но е един от най-евтините. Дизайна и интериора на мен лично ми допада,а материалите в салона са по-качествени,като че ли,от използваните в други по-престижни марки. Моля, споделете!
купи си това, което ти харесва най - много все пак ти ще си караш кола, а не някой от форума и е важно теб да те кефи!
Сега на панаира ще има сериозни отстъпки отиваш харесваш и поръчваш
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар