Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв джип да инвестирам

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какъв джип да инвестирам

Здравейте Банда ! Искам да ви помоля за съвет. Искам да закупя първи джип в живота си с малък бюджет от 5000 лв знам че трябва да е с някой проблем удар мотор. Но не знам кой марки и модели да гледам и какво е като подръжка. Ще съм благодарен ако малко ме насочите какво да търся . Благодаря!

За тези пари има обяви на Фронтера А, ето например виж тази обява: https://www.mobile.bg/obiava-2176358...-opel-frontera

и Фронтера А дълга база и двата им бензинови мотори са доказано здрави: https://www.mobile.bg/obiava-2177040...-opel-frontera
    Последно редактирано от Еделвайс; 16-02-26, 05:33.

Коментар

Това е най-лошата възможна идея за инвестицияЗа тия пари ще е тотален боклук.Дори и след ремонти за 7-8000 лв, вероятността да се потегне е минимална

Коментар

Първоначално публикуван от sarafaa Преглед на мнение
        Искам да закупя първи джип в живота си с малък бюджет... Но не знам кой марки и модели да гледам и какво е като подръжка.
        Основен въпрос е - за какво ще се използва този първи джип в живота?

Джип = (в повечето случаи) возило, вървящо по-лошо, по-нестабилно, много по-неикономично и по-опасно от лека кола. Илюзиите, че като си нависоко или си в нещо камионоподобно, ще пострадаш по-малко при катастрофа, са оправдани само при сблъсък с нещо хептен мъничко, нискобюджетно и пластмасово. Илюзиите, че ще хвърчиш по заснежените шосета, подминавайки буксуващите леки коли, са... илюзии. Покупката на такова нещо с цел, различна от каране по "пресечена местност", е неоправдана.
        Ожидать победу в текущих условиях, это как ожидать что приблизишься к Луне, взбираясь на Бурж Халифу пешком ©

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
          ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
          Редактиране на коментар
          Като цяло си прав, ама не на 100%
          Съвсем скоро участвах в ПТП и дати кажа Галопера добре се представи срещу Вектрата .
          Всяка катастрофа си е специфична все пак .

• drukman
          drukman коментира
          Редактиране на коментар
          Катастрофирах с пикап на шаси със 100+ на магистралата челно в бетонна стена. Пикапа ми спаси краката, ако не друго. Освен лентата през гърдите от колана, нямах други щети. Не съм сигурен дали с лека кола ще е така

Основния въпрос е точно този. За какво ти е?

• MFr
          MFr коментира
          Редактиране на коментар
          Вектра, дали се е състояла от нещо друго, освен ръжда???

По-добре инвестирай сумата в ядене и пиене.
        Дела трябват, а не думи.

Коментар

По принцип въпроса е грешен, джипа не е инвестиция а каца без дъно.
          Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
          Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
          Враца

Коментар

Самурай
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Инвестиция и жип - тотално изключване.
              Все едно да говорим за инвестиция в марули или плод-зеленчук!
              Или в кой да е ръджилЯк.

ТакOFF ръджиляк се придобива за всичко друго но не като инвестиция!!!
              Враг усраине

Коментар

• Esper
                Esper коментира
                Редактиране на коментар
                Босе ти сериозно ли?
                Ще скочи цената на някакъв дъргел?
                Да - знам, че има такива автомобили но темата не беше за такива!

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                Сериозно ми,виж пак заглавието и какво пита човека и си спомни как дръгели по 5-6 бона са тройно сега.

Ако ме питаш дали това е нормална инвестиция и аз съм с теб ма той не пита това

• rosen_lazarof
                rosen_lazarof коментира
                Редактиране на коментар
                Що не е инвестиция.
                Не с 5000 ама ако инвестираш 150000 в една тойота правилния модел с правилния мотор и я консервираш в гаража оригинална, цената и няма да пада а само ще се качва.
                Е няма да е високо ликвидна и ще иска едни 20-30 години за да си стрвува ама си е инвестиция отвсякъде

Ти бъгото направи ли го? ..дето го беше почнал миналата година. Пак само с един пост.
              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
              Съединител - долен, ляв педал.
              Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                Аз ли? Няма какво толкова да му се прави ма го пооправихме

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:F97963E8-A1C2-4BB0-836D-C3F4D1C2DEDB-compressed.jpeg Прегледи:0 Размер:399.8 КБ ID:7026921

Не помня да съм писал за това ма е го на,малко се е усвинило в пустинята,имам го и по-усвинено ма тия дето се кефеха на свинските изпълнения май ги няма вече
              Последно редактирано от BENZBOSS; 17-02-26, 22:21.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                Редактиране на коментар
                С такова ли си наблюдавал, как си губи ръката водача ?

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                Брата беше там,проверка как е машината и дърпане обратно до лагера,карача с хеликоптер в болницата,снимките не са за нормален форум

Не към теб. Споко.
              Въпроса беше към пусналия темата. Миналата година пусна тема за "как се прави бъги" Пак с един пост.

Коментар

Благодаря ви пичове. За риба ще го ползвам и отвреме на време ще си дърпам някоя кола с платформа . Малки коли купета . Въпроса е че не искам бус защото няма какво да го правя или ван. Поне да е за двете неща нещо средно. Гледах Hyundai ,Kia ,Nissan,Mercedes,Suzuki. Но не знам на къде да се насоча . С лек удар дори мога да взема и да го оправя не е проблем . Въпроса е към кой мотори да се насоча кой модели и бензин или дизел да търся. За тежки походи няма да го ползвам. Благодаря ви отново за съветите.

Коментар

• TigerHunter
                  TigerHunter коментира
                  Редактиране на коментар
                  Ако ще дърпа ремарке, по-добре Спортдж 1 2.0 16 клапана 128 коня.

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                  Редактиране на коментар
                  С този бюджет п, почти сигурно ще е нещо с удар. Аз моя Галоър например не бих го дал за такава сума , макар че катастрофирах преди две седмици и левия калник го няма . Ще си го направя , щото ми трябва да си тегля ремаркето а на пазара няма нищо смислено в момента за да го замести .

• коко келеша
                  коко келеша коментира
                  Редактиране на коментар
                  Ако ще гледа Киа Спортидж I , най-добрият избор за мен си остава дългия Вагон, защото има място за резервната гума под багажника, където може да се скрие газовата бутилка.

Какъв Мерцедес си гледал за 2500?
                Да не е било снимка нещо?

Коментар

• коко келеша
                  коко келеша коментира
                  Редактиране на коментар
                  От първите МЛ-и вече има и по толкова )))))

• Jasonf
                  Jasonf коментира
                  Редактиране на коментар
                  В състояние на полуразпад, нали

Гледах старите мл с някой друг дефект отвън

Коментар

Не. Нула е пропуснал.
                  Не разбрах направи ли бъгито?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                  X