Здравейте Банда ! Искам да ви помоля за съвет. Искам да закупя първи джип в живота си с малък бюджет от 5000 лв знам че трябва да е с някой проблем удар мотор. Но не знам кой марки и модели да гледам и какво е като подръжка. Ще съм благодарен ако малко ме насочите какво да търся . Благодаря!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Какъв джип да инвестирам
Свий
X
-
За тези пари има обяви на Фронтера А, ето например виж тази обява: https://www.mobile.bg/obiava-2176358...-opel-frontera
и Фронтера А дълга база и двата им бензинови мотори са доказано здрави: https://www.mobile.bg/obiava-2177040...-opel-fronteraПоследно редактирано от Еделвайс; 16-02-26, 05:33.
-
Основен въпрос е - за какво ще се използва този първи джип в живота?Първоначално публикуван от sarafaa Преглед на мнениеИскам да закупя първи джип в живота си с малък бюджет... Но не знам кой марки и модели да гледам и какво е като подръжка.
Джип = (в повечето случаи) возило, вървящо по-лошо, по-нестабилно, много по-неикономично и по-опасно от лека кола.
Илюзиите, че като си нависоко или си в нещо камионоподобно, ще пострадаш по-малко при катастрофа, са оправдани само при сблъсък с нещо хептен мъничко, нискобюджетно и пластмасово. Илюзиите, че ще хвърчиш по заснежените шосета, подминавайки буксуващите леки коли, са... илюзии. Покупката на такова нещо с цел, различна от каране по "пресечена местност", е неоправдана.
Ожидать победу в текущих условиях, это как ожидать что приблизишься к Луне, взбираясь на Бурж Халифу пешком ©
- 7 likes
Коментар
-
Като цяло си прав, ама не на 100%
Съвсем скоро участвах в ПТП и дати кажа Галопера добре се представи срещу Вектрата .
Всяка катастрофа си е специфична все пак .
-
Катастрофирах с пикап на шаси със 100+ на магистралата челно в бетонна стена. Пикапа ми спаси краката, ако не друго. Освен лентата през гърдите от колана, нямах други щети. Не съм сигурен дали с лека кола ще е така
Основния въпрос е точно този. За какво ти е?
-
Инвестиция и жип - тотално изключване.
Все едно да говорим за инвестиция в марули или плод-зеленчук!
Или в кой да е ръджилЯк.
ТакOFF ръджиляк се придобива за всичко друго но не като инвестиция!!!Враг усраине
Коментар
-
Ти бъгото направи ли го? ..дето го беше почнал миналата година. Пак само с един пост.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Съединител - долен, ляв педал.
Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i
Коментар
-
Не помня да съм писал за това ма е го на,малко се е усвинило в пустинята,имам го и по-усвинено ма тия дето се кефеха на свинските изпълнения май ги няма вечеПоследно редактирано от BENZBOSS; 17-02-26, 22:21.TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Не към теб. Споко.
Въпроса беше към пусналия темата. Миналата година пусна тема за "как се прави бъги" Пак с един пост.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Съединител - долен, ляв педал.
Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i
Коментар
-
Благодаря ви пичове. За риба ще го ползвам и отвреме на време ще си дърпам някоя кола с платформа . Малки коли купета . Въпроса е че не искам бус защото няма какво да го правя или ван. Поне да е за двете неща нещо средно. Гледах Hyundai ,Kia ,Nissan,Mercedes,Suzuki. Но не знам на къде да се насоча . С лек удар дори мога да взема и да го оправя не е проблем . Въпроса е към кой мотори да се насоча кой модели и бензин или дизел да търся. За тежки походи няма да го ползвам. Благодаря ви отново за съветите.
Коментар
-
Ако ще дърпа ремарке, по-добре Спортдж 1 2.0 16 клапана 128 коня.
-
С този бюджет п, почти сигурно ще е нещо с удар. Аз моя Галоър например не бих го дал за такава сума , макар че катастрофирах преди две седмици и левия калник го няма . Ще си го направя , щото ми трябва да си тегля ремаркето а на пазара няма нищо смислено в момента за да го замести .
-
Ако ще гледа Киа Спортидж I , най-добрият избор за мен си остава дългия Вагон, защото има място за резервната гума под багажника, където може да се скрие газовата бутилка.
-
-
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.
)))))
Коментар