Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трилема СУВ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Все още бих си взел Бенц . Нямам забележки за цената , а за годината на производство -в моите очи приключиха некъде към 2009
    TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

Коментар

• drukman
      drukman коментира
      Редактиране на коментар
      Когато критерия за надеждност се променя от 1 500 000км. на 300 000км. и "надеждността" на ОМ651 се покачва рязко. Така казва ИИ и така трябва да знаят и да вярват всички овце... без черните.

• r34c7
      r34c7 коментира
      Редактиране на коментар
      Критерия си е все същия, тия дето им въртят по милион не пишат по форумите, а си сменяват маслата на 8-10к, сипват някаква що-годе читава нафта и си карат колите. С ОМ642 също се навърта милион, има го и в бая бусове...с "малко" по-голям картер (оказва се, че много му удължава експлоатационния период, май всички се досещаме защо), но все пак.

• didooo
      didooo коментира
      Редактиране на коментар
      651 го поддържах , както всичките ми коли (а поддръжката му е особено скъпа) . Роди без никакви предварителни симптоми и без видими причини на 500к км и на 6годинки . Аз имам по-различни изисквания за возилата

ГЛК вози за мен като Ц класа = на каруца, Мерцедес и возия започват от Е клас нагоре, респективно МЛ, ГЛЕ и т.н. Радвам се че срещам човек на моето мнение след доста други марки и Гранд черокита, четейки темата на Спарки, често си казвам този човек качи ли се в Мерц , ще се проклина за изгубените години в Jeep. Макар, че сега карам ГЧ, но го използвам само за гората и нищо друго.
    Също ми е интересно ОМ642 в мерцедес менят маслото на 20-30 хил км, Същия мотор в ГЧ се сменя на 15 000. А в ръководството с определени критерии в които попада моето каране дори на 5000км за масло. Е едва ли някой ги спазва тези критерии на запад преди да дойде в нас такъв автомобил.

Коментар

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Тук сменяме на 10-12 000 км,маслото е най-евтиното което можеш да причиниш на един мотор

Новите мерцедеси по препоръка от фирмата смяната е на 30 000км. .... после идват у нас. ...на 121к км. ..не повече.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Съединител - долен, ляв педал.
    Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

Масло се сменя между 5000-12000км зависи от мотора и карането (магистрала, град, гора). Всичко от тука нагоре е булшит на квадрат. Ако някой си мисли, че на прозводителят му пука какво ще стане с колата след гаранцията, се е объркал нещо. С тая смяна на 30000 колите зорлем добутват до първо голямо сервизно обслужване. Над 120-150к и минала гаранция са за Надин или карат на една честна дума или бомба със закъснител, която след като гръмне, може да те разори.
      Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

• BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        ТОЧНО

Производителя смята мотора да избута гаранцията,да не говорим за простотии от рода на 0W20 масло та да не харчела много,същия мотор на 30 км от другата страна на границата му препоръчват 5W30 масло

Аз поне гоня милион и ми остават само още 800 000 го карам с 0W40

• drukman
        drukman коментира
        Редактиране на коментар
        И аз си сложих 0w40 вместо предписаните 0w20

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
      Новите мерцедеси по препоръка от фирмата смяната е на 30 000км. .... после идват у нас. ...на 121к км. ..не повече.
      така са за жалост, макар че бях доволен от ом651 купен на 190реални и после в мен до 400. Сега шофирам по новия ом654, но едва на 50к със 2 смени в дилъра, като при мен ще се сменя на 8-10 макс , дали няма да изкара 800 хиляди не знам

Коментар

На ОМ 642 сменям маслото между 8-9 000км при 70/30 градско/извънградско.
        ML W 164cdi

Коментар

• drukman
          drukman коментира
          Редактиране на коментар
          Сменяш го след като дойде при теб.....а преди това?
          За това си купувам американци по 5-6л на 50-60к км. (Там има начин да се провери.) Хич да не са сменяли маслото е все тая. Бензинов мотор който работи под 2000об/м в 80% от времето.
          Германците продължават да държат километражите в тайна. Дали е случайно?

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          На тия мили са оше в гаранция,маслото е сменяно в дильра,какво са сложили друг проблем,но това е бял кахър,тъкмо се е разработила

Това със смяната на маслото преди тебе е ала бала-само можеш да предполагаш.Масово на мерцедесите си пише ,че завода залага смяна на маслото на 25000км.
        ML W 164cdi

Коментар

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          Ма не ти плащат ремонтите от завода та могат да си говорят каквото искат

Първоначално публикуван от Даниел Цветков Преглед на мнение
        ...Масово на мерцедесите си пише ,че завода залага смяна на маслото на 25000км.
        Моля те кажи ми, че това не го вярваш и мислиш?

Коментар

• Даниел Цветков
          Даниел Цветков коментира
          Редактиране на коментар
          Казвам какво пише,а как е на истина само собственика знае.

• vasil lazarov
          vasil lazarov коментира
          Редактиране на коментар
          Сервизния интервал в Мерцедес, в Германия е 25х км, и масово хората го спазват.
          През 2020 закупих нова Е класа. Докато беше в гаранция ходех на обслужване на всеки 10х км, и винаги ме питаха, и им беше непонятно защо толкова рано съм отишъл при тях. Сега си сменявам на 8-10х км в нормален сервис, и когато колата изпише че е дошло времето за сервиз ходя в мерцедес.
          Колата вече е на 128х км, без никакви проблеми досега. Масло в автоматика и комплект спирачки, смених в Силвърстар в София по време на отпуската, почти на половин цена от тук.

Все повече се убеждавам, че масло трябва да се сменя всяка втора събота на месеца...
        Ford Maverick II 2.3 XLT
        Ford Mondeo MK5

Коментар

• vasil lazarov
          vasil lazarov коментира
          Редактиране на коментар
          Всеки е свободен да прави това което намира за правилно. Аз така смятам за правилно, и това правя.

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          Масло се сменя според това къде,колко и как я караш,няма универсална формула. Ако ти я палиш всяка сутрин на около 0лата,кара; 10 км и гасиш пак в градски режим,а аз я паля на 25 градуса и минавам поне 300 километра на равна магистрала с определени обороти и натоварване то моите 15 0000 километра ще излязат на границата на смяна на маслото,а ти ще си ги прескочил отдавна.
          За да го разбереш това се прави анализ на маслото в лаборатория и ти казват къде си с това масло. Колко лаборатории знаеш в България и колко хора в Германия го правят?
          Черния Камък тук я върши тая работа, същите масла одобрени за същите мотори по равното без магистрални скорости от 250 примерно,без студени паления,без задръствания………държат по 7-8000 мили,25 0000 километра ако слушаш дильра и те мързи да сменяш,тя гаранцията ще си я избута

Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
        Все повече се убеждавам, че масло трябва да се сменя всяка втора събота на месеца...
        Ако си сиромах като мене и караш 30 годишна кола, на там отиват нещата.
        Ако си баровец, може и да не го сменяш маслото. Като стане време за смяна, отиваш и си купуваш нова кола.

Коментар

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          27 мойта,300 000 мили,карам с НЕОДОБРЕНО от Мерцедес масло 5W50 че като са го измислили това масло не са питали Мерцедес какво иска.

Тях ако ги питам може и с минерално за дизели 15W40

• Asen Kushlev
          Asen Kushlev коментира
          Редактиране на коментар
          Не знам колко съм или не съм баровец, сменям по предписание на производителя. Откакто имам коли. Последната основна кола я карах 10 години и 100 х.км., сегашната вече 7 години и над 100 х.км. Това са моите километри, преди тях си имам наследство, сегашното е ясно, на предните не беше. Не мисля да и слугувам на тая тенекия, правена е да служи на човека, не той на нея.

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          Избутват гаранцията,на това се разчита, а не кое е добре за мотора

Я се заплеснете по темата,че леко се отплеснахте,моля!
        ML W 164cdi

Коментар

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          Прав си

Аз съм за R модела,така или иначе купуваш комби та поне някой лев да спестиш

Аз с моя ник бих те побутнал към Тойота ма не е това темата,тия дилеми и аз ги имах едно време и избягах от Мерцедес, грам не съжалявам

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:633818496_122162619692926114_4554339809350098389_n.jpg Прегледи:0 Размер:966.8 КБ ID:7026445
        ML W 164cdi

Коментар

МЛи да има
          ML W 164cdi

Коментар

Добре де, като е Мерц, поне да е G?

Коментар

• Urko
              Urko коментира
              Редактиране на коментар
              На по-новите модели не им ли смениха окачването и да са по-комфортни?

• sonda
              sonda коментира
              Редактиране на коментар
              Сега що бъзикаш човека, той търси кола за 10, ти му предлагаш за 100.

• drukman
              drukman коментира
              Редактиране на коментар
              Не знам какво ви друса в G класата. Единствената кола с която съм успявал да стигна от Берлин до Пловдив без да спирам и да спя беше къс Гелендер.
              Пробвайте някоя която не се е срещала с български "специалисти".

Никъде не съм споменал колко ми е бюджета та да ми подхвърляте приказки!Темата е за друго,не е за пари.
            ML W 164cdi

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
            X