Здравейте, искам да си купя шосеен джип, досега не съм имал такъв, все с разни евтини слаби коли съм се придвижвал. За година съм си харесал 2015г., искам да е 4х4, а като мощност поне 180кс., автоматични скорости, за двигател предпочитам бензинов понеже дизеловите много вибрират, по-сложни са, повече неща да се объркат, а от друга страна аз очаквам 10 000км. на година да минавам с него, което е малко и разликата в разхода не е съществена. И сега размер, среден такъв искам, около 4.7 метра дължина, с ако може повече екстри да е оборудване вътре. Какъв модел и марка бихте ми препоръчали, като е важно и поддръжката му да е по-евтина, търся баланса между всичко което изброих?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Избор на паркетен джип
Свий
X
-
С кой двигател точно препоръчвате? Гледах ги, като цяло много модели гледах, Соренто, Волво CX60 и 90, Audi Q5 с 3.0TDI(понеже ми казаха че бензиновите им били каплави), БМВ X3 с 2.0АТ и 3.0АТ, Мазда CX5, CX9 и се обърках.
Коментар
-
Грешно ли е че дизеловите двигатели фундаментално създават повече вибрации от бензиновите в средно статистическата кола?
Коментар
-
Добре, ето две обяви на Соренто и Х3 които харесах:
https://www.mobile.bg/obiava-2174358...-mestna-euro-5
https://www.mobile.bg/obiava-2169952...-5i-benzin-gaz
При положение че цената е същата, струва ли си да купувам Соренто, мисля че Х3 ще е по-удобната и приятна кола за каране?
Коментар
-
Ако ти извадят фактури от читав сервиз за правените тежки обслужвания по Х3-ката, демек вериги и лагери, то тя е категорично по-добрия избор. Нищо, че е американска, окачване, мотор и всичко друго са си като на европейската. Не за друго, а конкретното Соренто е нов внос, на "186 000" от с. Труд...
Коментар
-
Как да намеря баланса между цена и качесто? Примерно Х3 2015 се продават в диапазон 20 000 - 40 000лв. за доста сходни конфигурации. Бихте ли дали 15 000 лева отгоре за шанса да е по-здрава колата, понеже в крайна сметка и евтината и скъпата ще мине през сервиз за оценка, и само ако е достатъчно добре ще я купите, та тези 15 000лв отиват за надеждата в следващите години да създаде по-малко проблеми, но в крайна сметка пак участва и късмет.
А от САЩ да си купя кола от типа на тези за които говорихме от търг струва ли си?
Коментар
-
Проблемите с вноса от САЩ за мен са:
- съвместимост с частите, продавани в Европа, знаем ги тия, че било едно и също;
- вкарано и регистрирано - вероятно е било с някаква щета, може драскотина, може челен удар, из нета примери бол;
- ако ще се кара кола от там, по-добре сам си я вкарай, поне ще знаеш какво си купил, аз лично нямам такива мераци да се занимавам;
Отделно аз 20 бона на автокъща не се навивам да дам, 98% от колите им са с някакви проблеми, къде дребни, къде сериозни. За сметка на това замазани, после полирани и почистени на ниво нова кола.Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
- 1 like
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар