Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на паркетен джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на паркетен джип

Здравейте, искам да си купя шосеен джип, досега не съм имал такъв, все с разни евтини слаби коли съм се придвижвал. За година съм си харесал 2015г., искам да е 4х4, а като мощност поне 180кс., автоматични скорости, за двигател предпочитам бензинов понеже дизеловите много вибрират, по-сложни са, повече неща да се объркат, а от друга страна аз очаквам 10 000км. на година да минавам с него, което е малко и разликата в разхода не е съществена. И сега размер, среден такъв искам, около 4.7 метра дължина, с ако може повече екстри да е оборудване вътре. Какъв модел и марка бихте ми препоръчали, като е важно и поддръжката му да е по-евтина, търся баланса между всичко което изброих?

На така зададен въпрос- Соренто.
    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

С кой двигател точно препоръчвате? Гледах ги, като цяло много модели гледах, Соренто, Волво CX60 и 90, Audi Q5 с 3.0TDI(понеже ми казаха че бензиновите им били каплави), БМВ X3 с 2.0АТ и 3.0АТ, Мазда CX5, CX9 и се обърках.

Коментар

• Dilyan Zagorchev
        Dilyan Zagorchev коментира
        Редактиране на коментар
        Х3 с 2.0д нямаха ли проблем с веригата?

Range Rover Velar. За мотор, колкото ти позволяват възможностите.
      FORD Maverik-2,3L, AWD, XLT-2 броя

Коментар

• atom3
        atom3 коментира
        Редактиране на коментар
        Тези коли са много нови, извън бюджета ми са, най-старата която видях е 2017. Аз към 2015 съм се ориентирал не защото мразя новите, а толкова пари съм отделил просто.

Дизелите вибрирали!Нали искаш кола след 2015г ,а не от 1985г?Някой "разбирач"те е налъгал яко.

Коментар

Грешно ли е че дизеловите двигатели фундаментално създават повече вибрации от бензиновите в средно статистическата кола?

Коментар

• stefsab
          stefsab коментира
          Редактиране на коментар
          Сам по себе си дизеловият двигател е по-вибриращ и по-шумен. Но при коли от този клас, двигателя е добре обезшумен, купето също. Дизеловият двигател е поставен на специални тампони и почти не се усеща разлика в шум и вирации в купето спрямо бензинов събрат.

Колко да са обезшумени, ми аз си ги чувам, и най-вече усещам. Като спра празния ход чука на волана. Е, не е като Паджеро 2 2.8, ама мен си ме дразни. Вече не толкова, ама то е от годините, не от колата.
        Ford Maverick II 2.3 XLT
        Ford Mondeo MK5

Коментар

Добре, ето две обяви на Соренто и Х3 които харесах:
          https://www.mobile.bg/obiava-2174358...-mestna-euro-5
          https://www.mobile.bg/obiava-2169952...-5i-benzin-gaz
          При положение че цената е същата, струва ли си да купувам Соренто, мисля че Х3 ще е по-удобната и приятна кола за каране?

Коментар

Бенбевето е внос от САЩ с всички плюсове и според мен повече минуси. Каското и ГО-то му ще е по-скъпо, със сигурност и частите, все пак елит туй-нуй... Конкретно не познавам нито едно от двете. Иначе сядаш, караш, което ти сака на душата.
            Ford Maverick II 2.3 XLT
            Ford Mondeo MK5

Коментар

Какви са минусите когато е от САЩ? Гледам че е регистрирано, явно отговаря на нашите изисквания, модела се продава и в България, трябва и части да има налични местно?

Коментар

Ако ти извадят фактури от читав сервиз за правените тежки обслужвания по Х3-ката, демек вериги и лагери, то тя е категорично по-добрия избор. Нищо, че е американска, окачване, мотор и всичко друго са си като на европейската. Не за друго, а конкретното Соренто е нов внос, на "186 000" от с. Труд...

Коментар

Винаги ми е било странно това Внос от Щатите……..от кой Щат е по-важно,че в Чикаго преди 20 години са изгнили такива които в Аризона си ги карат с кеф все още
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Как да намеря баланса между цена и качесто? Примерно Х3 2015 се продават в диапазон 20 000 - 40 000лв. за доста сходни конфигурации. Бихте ли дали 15 000 лева отгоре за шанса да е по-здрава колата, понеже в крайна сметка и евтината и скъпата ще мине през сервиз за оценка, и само ако е достатъчно добре ще я купите, та тези 15 000лв отиват за надеждата в следващите години да създаде по-малко проблеми, но в крайна сметка пак участва и късмет.

А от САЩ да си купя кола от типа на тези за които говорихме от търг струва ли си?

Коментар

Проблемите с вноса от САЩ за мен са:
                      - съвместимост с частите, продавани в Европа, знаем ги тия, че било едно и също;
                      - вкарано и регистрирано - вероятно е било с някаква щета, може драскотина, може челен удар, из нета примери бол;
                      - ако ще се кара кола от там, по-добре сам си я вкарай, поне ще знаеш какво си купил, аз лично нямам такива мераци да се занимавам;
                      Отделно аз 20 бона на автокъща не се навивам да дам, 98% от колите им са с някакви проблеми, къде дребни, къде сериозни. За сметка на това замазани, после полирани и почистени на ниво нова кола.
                      Ford Maverick II 2.3 XLT
                      Ford Mondeo MK5

Коментар

На кого тогава да дам 20 - 30 000? То и физическо лице да намеря, пак не знам дали той не я е купил ударена преди 3 месеца и да я е замазал.

Коментар

• Asen Kushlev
                          Asen Kushlev коментира
                          Редактиране на коментар
                          Не знам, в момента съм или нова кошница на лизинг, или някоя до 7-8 хиляди. И в двата варианта отпадат "премиум" марките.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X