Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ML 280 3.0 crd или GC 3.6 бензин WK2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

По нет-а пише, че уж след 2014 бил оправен проблема с този 3.0 дизел. Но само за 140 kW версиите май.

Коментар

https://offroad-bulgaria.com/forum/%...BF%D0%B0/page5
      май и тогава не е оправен проблема с КВ
      ML W 164cdi

Коментар

А какво очакваш да получиш вповече от такова Гранд Чероки, спрямо сегашния ти МЛ?
        Очевидно не ти е за извън пътя...
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Не,не ми е за извън пътя.
          Просто това купе на ГЧ ми е страшно красиво,не че МЛа е грозен.
          ML W 164cdi

Коментар

Първоначално публикуван от Даниел Цветков Преглед на мнение
            https://offroad-bulgaria.com/forum/%...BF%D0%B0/page5
            май и тогава не е оправен проблема с КВ
            Тази кола е 2014 , а не е СЛЕД 2014
            Освен това е 250 коня, а не е 190 коня, кйто уж е оправения....
            Така, че може би наистина след 2014 и мотора със 140 kW са надеждни.

Коментар

• DimitroffCRD
              DimitroffCRD коментира
              Редактиране на коментар
              Привет !
              Колата е моя , след 2018 го дават , че уж е оправен проблема , но не е ..
              3 4 коли след моята хвърлиха мотора , диапазон 2015 - 2018 .. същия прословут 3.0 VM Motori дизел .
              П.С града ни е малък за това се знаем повечето .
              Поздрави !

• Гаврил Груев Хлътев
              Гаврил Груев Хлътев коментира
              Редактиране на коментар
              Колко коня е твоята и тея 'умрелите'.
              Предполага се че САМО 190 коня са оправени.

• DimitroffCRD
              DimitroffCRD коментира
              Редактиране на коментар
              Привет !
              Всички дет умряха бяха 250 коня , 190 коня не съм чувал и виждал да вграждат в GC след 2014 .
              Поздрави !

За много години!

За разходът - напълно съм съгласен със sparkybg, но като лаик, без да познавам JEEP в детайли. Не знам какви данни гледате, но щатските и европейските процедури са различни, като европейските са по-близко до истината. Примерно за WK2 3.6 дават това:
            https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeu...chnische-daten

Самият тест на ADAC дава по-реални данни:

Jeep_Grand_Cherokee_3_6_V6_Overland_Automatik.pdf

Ето и за машината на Спарки - данните се припокриват с неговите лични впечатления:

Jeep_Grand_Cherokee_57_Limited_Automatik.pdf

Коментар

Първоначално публикуван от imarh
              #14.1
              imarh коментира
              Вчера, 11:02
              JEEP Grand Cherokee WK2 Дизель - КАТАСТРОФА
              https://auto.ru/logbook/review/cars/...3366925762016/
              Тоя руски автор няма нито един положителен отзив Нито една кола не си струва покупката, според него. Обичам да чета хейтове Някак си ми става по-готино, че на мен точно описаното не се е случило.
              Сега чета хулите му за ХЕМИ: https://auto.ru/logbook/review/cars/...2986704441830/
              В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

• motor_men
                motor_men коментира
                Редактиране на коментар
                А недей така , и в наше село има разбирачи-търговци. Според които , клапани и легла били огромен проблем за ХЕМИ , но те ги били отремонтирали и сменили.

Разхода, според моя скромен 45+ годишен опит, се определя от тежината. На курника и на крачето. Здравината, от пилата.
              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
              Вальо. О888 557Ч7Ч
              Silverado 1.3 i

Коментар

Аз мога да дам адекватно мнение по тази тема защото съм имал WJ 4.7 HO, Commander 4.7, WK 3.0CRD и сега имам WK2 HEMI също така имах и МL W164 5.5 388коня.
                1.Разликата между WK2 Hemi и 164-ка 500ка е в това че като пътно поведение МЛ-ът е много по-стабилен и търпи агресивно шофиране гранда е много по-мек и клати.
                2.Относно Интериора Мерцедеса е много по-качествния автомобил многократно.
                3. Разход на Гориво може би са еднакви.
                4.Мл-а е по-непроходимата кола освен ако не е с офроудпакет там нямам наблюдения.
                5.Дизайна на WK2 е перфектен много, много красив. МЛ-а морално остарял.
                6. Фаровете на МЛ-са няколко светлинни години пред WK2.

Общо взето ако ще го караш само по Асфалт - Мл-а със сигурност е по-добрия вариант.

Относно Дизела при WK1 - Това е Мерцедес който е ТОП, супер мотор който при адекватна поддръжка ще живее колкото две Хемита поне, колкото и да не му е приятно на Гагича., аз за разлика от него съм го карал на 5разилични коли и имам над 400 000км. с него общо, абсолютен Чук, върви на гръм, мега икономичен, тих, пали на - 24градуса с удар като Т34, Загрява бързо, поддържа скорости над 200 часове, държи на Чип, супер въобще, това че иска по едни 1000лв. на 100 000км това за мен не е проблем да му мислят Мангасарите.
                Mercedes-Benz - M-class (W164) - ML 550 (388 Hp) 2008
                Mercedes-Benz - Е-class (W211) - 4matic (224 Hp) 2008

Коментар

• Даниел Цветков
                  Даниел Цветков коментира
                  Редактиране на коментар
                  Е,чак пък мега икономичен!ОМ 642 мотора и икономия не върви да са в едно изречение.Имах ГЧ 3.0 дизел и сега МЛ същия мАтор-ами жадни са,похапват си,градско сега 14,лятото 12,навън под 8.5-9 неще.Иначе върви на гръм е вярно.

Първоначално публикуван от CITIZEN Преглед на мнение
                Аз мога да дам адекватно мнение по тази тема защото съм имал WJ 4.7 HO, Commander 4.7, WK 3.0CRD и сега имам WK2 HEMI също така имах и МL W164 5.5 388коня.

Относно Дизела при WK1 - Това е Мерцедес който е ТОП, супер мотор който при адекватна поддръжка ще живее колкото две Хемита поне, колкото и да не му е приятно на Гагича., аз за разлика от него съм го карал на 5разилични коли и имам над 400 000км. с него общо, абсолютен Чук, върви на гръм, мега икономичен, тих, пали на - 24градуса с удар като Т34, Загрява бързо, поддържа скорости над 200 часове, държи на Чип, супер въобще, това че иска по едни 1000лв. на 100 000км това за мен не е проблем да му мислят Мангасарите.
                И що го пОрдаде веуикиот WK1 мРецедес?

Коментар

Щото е дрът вече бил най вероятно,а човека има възможност да си купи по нов.
                  А при новият дизела не става за разлика от бензина.
                  Примерно.
                  Няма страшно в умирачката...
                  Страшното е да си жив!...

Коментар

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
                    Щото е дрът вече бил най вероятно,а човека има възможност да си купи по нов.
                    А при новият дизела не става за разлика от бензина.
                    Примерно.
                    Той го имА няколко месеца.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Продадох го защото не го ползвах по предназначение, бях го направил за ползване преимуществено извън пътя/АТ гуми, Bilstein 5100s повдигнат/ като това да не се разбира нещо тежко, но се оказа че помирисва нещо различно от асфалт веднъж на 6месеца, отделно отзаде беше тесен за 2 стлочета и жена ми, а и ИСКАХ ХЕМИ WK2/признавам/, Но това не значи че е бил лош, особено спрямо Мотор-кутия, но моя беше каран само по Магистрала и с 1 собственик последните 14години - Лакар в София, така че беше в Топ форма, за гробниците от Горубляне има митове много, ама то и за Хемита има много истории ама хора като колегата Гагич и много другиги карат от 100години без проблем, така че пак опираме до конкретен екземпляр...
                      Mercedes-Benz - M-class (W164) - ML 550 (388 Hp) 2008
                      Mercedes-Benz - Е-class (W211) - 4matic (224 Hp) 2008

Коментар

МЛа ме ядосва кОтията и за това влизам в размисли.
                        ML W 164cdi

Коментар

Първоначално публикуван от CITIZEN Преглед на мнение
                          ... Загрява бързо, поддържа скорости над 200 часове, държи на Чип, супер въобще, това че иска по едни 1000лв. на 100 000км това за мен не е проблем да му мислят Мангасарите.
                          Както беше писал някъде участникът Русев: "скорости над 200 (с?) часове" = ще ги поддържа на 36-ти февруари в шестък ©
                          Друг въпрос е, че и в Германия няма да намериш къде да поддържаш "с часове" над 200 км/ч.

Коментар

• Даниел Цветков
                            Даниел Цветков коментира
                            Редактиране на коментар
                            Божке хващаш се думата.

• CITIZEN
                            CITIZEN коментира
                            Редактиране на коментар
                            Да определено W211 Е320 CDI няма никакъв проблем да ги поддържа повярвай ми, И аз съм фен на Бензините и на Хеми, но това не значи че дизела е лош, просто ги купуват вече умрели и неподдържани с неясни километри. Когато търсих моя WK -нямах бюджет и накрая само това Ларедо от всички на обява беше с ясна проследима история от ден 1 и "тефтер" с абсолютно всичко което правено по него с дати, марки и кой сервиз го е извършил и естествено аз бях много доволен, който си е взел Горублянка за 10к и после пише глупости по групите....

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X