Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джип за всичко

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Защо този Y61 TD42 не е удачен за човека според мен? Джипа е с динамика, конструкция и поведение на парен локомотив. Което не е лошо ако се търси точно това. Качвайки се на него от другите му два автомобила, ще го пусне за продажба в рамките на първата седмица след покупката. Иначе, че е здрав здрав е, но си иска да му се обръща внимание поне от време на време за да не бъде убит.

За екзотика, да рядко срещан е, но за поддръжката няма нищо страшно, частите си се намират по обичайните канали за японски автомобили. Щом е UN комплектация значи е възможно най-стрипнатия от всичко. Ако стигне до покупка, както казаха и други тук, освен всичко друго, трябва да мине и Технотест. Не казваме, че няма да го покрие, но все пак са натрупващи се разходи за нещо което според мен няма да му хареса.

Като съвет бих си позволил да си търси или TLC* или (като идея) ако много се прехласне по Нисаните, да търси такъв от правилно модифицираните с BMW мотори. А те вървят много, през всичко, без значение от терена
    Дела трябват, а не думи.

Коментар

Няма как да не се съгласия с горенаписаното.
      Там е работата, че така поставена задачата (джип за всичко) не може да се даде еднозначен отговор за нещо универсално. Все някое от условията за различните употреби, ще е за сметка на друго, т.е. трябва да се направи компромис от някъде с нещо.
      Автора на темата трябва да реши съм за себеси какво му е приоритет.

Аз лично Нисан Патрул със стандартен дизелов двигател 3.0 (2001 - 2005, 158 p.s.) не бих му препоръчал. За такива с ашладисани мотори от БМВ само суперлативи съм чувал, но нямам лични впечатления. На първо четене дори в българското мобиле в момента има такъв за 35500лв / BMW M-57 194p.s.
      Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

Aз бих погледал и за Lexus GX470 и за Paero 3.8
        TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

Коментар

Гледам често се предлагат бензинови варианти. Не че са лоши, но разхода им в градска среда или офроуд е сравнително доста висок. Да, тука автоматично се предлага панацеята с газифицирането. Но това помага до толкова, до колкото да смъкне финансовия разход и да го изравни с дизела, за сметка жертването на обем от багажника за бутилката. И дори да има разлика в цената в полза на газта, то тя е маргинална или изисква доста километров пробег на годишна база, за да излезне сметката на края.

Коментар

За BMW нотката за Патрулите е най-важно къде и от кой е правена, защото има много изчадия
            Дела трябват, а не думи.

Коментар

Не ми трябва да е бърз, трябва ми да е здрав да мога да разчитам на него, да е високо проходим (до колкото разбирам за пълен офроуд става проблем да се кара на пътя), но това което задължително мисля да направя е повдигане плюс гуми поне all terrain, и един булбар и малко допълнителни светлинки поне малко нощно време да става за леки офроуд разходки. Да има голям багажник, да носи на товар, да може да тегли поне едни 1000кг. За бюджета.... както казах може и повече ако е нещо хубаво и си заслужава парите и до 40 мога да стигна (айде за сега да не казвам по-нагоре , че все пак търсиме работен кон)

Коментар

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                Тундра пикап 5.7 около 2010 какви пари е там и притеснява ли те разход 25/100?

Пикап не искам. Иначе уникален раптор мой приятел е готов да се раздели с него за сума като за подарък.
              Щеше ми се да видя толкова хвалените Land Cruiser защото всеки за тях казва - "това е джипът", харесва ми и на външен вид и като големина и като всичко.
              Даже и по-новите гледам но не ми се затварят много пари в работна кола. Само не ми харесват на тия японци ръждата, но видях, че има фирма в София, която оправя този проблем и съм готов да взема един хубав Land Cruiser и да си го направя ако знам, че ще ми служи вярно поне 5г.

Коментар

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                Кои по-новите,200 серията?

Рейндж Ровър Спорт, Г-Классе (не влиза в бюджета) , стават и за сватба, и за риболов.
              Виден столичен ихтиолог

Коментар

• бат'Марто
                бат'Марто коментира
                Редактиране на коментар
                Да те питам и тебе. Взимаш 20 годишна койота за 30к и 20 годишен Рейндж за 9000. Наливаш в Рейнджа 21к (до стойноста на койотата) и какво получаваш на изхода ?
                П.П.: Забравих за цената. Цената е заради публиката, на които тия машини се продават. Караш Мерц, сещаш се...

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                Получавам Рейндж и нищо друго, той търси работен кон,а не джипка за пред кафето.

Не ми се спори Марто,едната ни кола е на половин милион километра,23 години и горница,струва колко 2та си фара и едната си джанта,НО е направена като хората за разлика от Рейнджа.

• Urko
                Urko коментира
                Редактиране на коментар
                Друг критерий, освен цената, е разпространението по пущинаците на света- Африка, Азия, Южна Америка, Австралия. Там масово преобладават Тойотите. Всичко друго е изключение или екзотика.

Аз от опит мога да кажа, че рано или късно човек си купува Тойота не се занимавай с глупости, харесай си една 120-ка и си ти. Като ти се услади и ти се дават още пари, след време може и към 200 да посегнеш и тя ще върши всичко от заданието
              Дела трябват, а не думи.

Коментар

• бат'Марто
                бат'Марто коментира
                Редактиране на коментар
                20 годишна тойота срещу 20 годишен Рейндж, за три пъти по-висока цена...Ми мерси ! https://offroad-bulgaria.com/forum/%...BB#post6946138

• Plamen Alexandrov
                Plamen Alexandrov коментира
                Редактиране на коментар
                Без да съм груб но и чисто нов Рейндж няма шанс срещу Тойота на възраст от чисто нова до безкрайност

• бат'Марто
                бат'Марто коментира
                Редактиране на коментар
                Няма защо да си груб, от Тойота до Рейдж си е балкан разлика.Нямат нищо общо. Ако вземеш Рейнджа от линка, с още 20к (колкото е цената на койотата), ще имаш абсолютно рециклирана кола.А в Тойотата по определение само сменяш масла,сипваш гориво и караш

Супер са си 120ките за всичко.

Click image for larger version  Name:	IMG_6015.jpeg Views:	0 Size:	953.1 KB ID:	6947224

Click image for larger version  Name:	IMG_6021.jpeg Views:	0 Size:	952.7 KB ID:	6947225

После се прибираш със 140 по магистралата.

Коментар

• D.Eagle
                D.Eagle коментира
                Редактиране на коментар
                Това ми е идеята 🙂

• didooo
                didooo коментира
                Редактиране на коментар
                Хмм, при толкова нафтови 120ки из града , как не видях една да ме изпревари по магистралата със 140 . Нека си е със стоковите гумета . Не е мн лесно и няма да е за дълго тва да се случи с 166/177коне .
                За едни 33 гуми (то тва е някакъв максимум за 120 ) ,й трябва или 4.0 , или 4.7бензин за магистралата , а и да си изчисти грайфера , ако сгреши да се окаля .
                Бай дъ уей...стоковите гуми на 120ка ще ти ги дам, с джантите ,да ги туриш на 100ката ти . Моята е като дакел с тях

Защо никой не предложи 5 генерация на 4Рънър с кекавото шестаче или GX460 с правилния мотор,толкова ли са им високи цените?
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
                Редактиране на коментар
                Босе , озабравил си реалноста в Родината

• didooo
                didooo коментира
                Редактиране на коментар
                Босе , ние тук въздишаме по GX470 ,пък ти....
                Никой не си драска лака по GX460 из нашите ширини

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                С кое се набутва,цените са им еднакви,че даже Лексуса е по-евтин в много случаи,но десетина годинки по-нов примерно,да не кажа и 20.

Нищо не съм забравил аз,чета за едни Набиваш още еди колко си пари и……..какво набиваш като нещото е 15 бона,3 му е окачването и още 3 са джанти с гуми,то под тенекиите си е Прадо 150 ако не се лъжа.

Питах само какви са им цените и с какво е по-лошо ма явно има защо

Човека е баровец. Стар джип не е за него. Не питайте от къде знам.
              Аз препоръчвам нова 150 N1. Цена около 118000 с ДДС. Без ДДС и с 10% амортизация, става 88 000лв. Лизингована ще е около 1000лв на месец.
              Това е нова кола с новия дизел, автомат, заден блокаж, автопилот, музикална подготовка и 5 места. С малко пари става за среден до тежък офроуд. По шосета и градове е перфектна. Първи ремонти - след поне 250 -300 000км. Европейска гаранция, която може да стигне до 12 години ако си примерен и глупав.
              Остава да се намери 150 на такава цена, че и налична...знам къде има, но остана само една.
              Ако си вземе Патрул с БМВ тези пари ще му се видят малко след някой друг месец, отделно, че за евридейка работна не става. 120 е чурук, дори и 4,0 мотора. 100 е кола, която за да става по изискванията , ще струва от 55000лв нагоре. Aко ще е стара кола препоръчвам 200. За 50-80 000лв ще се намери кола на 250-300 000х км, която ще служи още толкова и ще си пази парите.
              Последно редактирано от rusev; 13-12-23, 19:44.
              Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                Е той си го написа още в началото,има няколко превозни средства и не е като да е клекнал с 20 бона катеричка да търси та за това и моите предложения.

Предлагам 460 с двете ръце,там горивна помпа,соленоида между 2-3 предавка и KDSS проблемите няма да го стреснат.
                Втора ръка,да не и пази боята

• sonda
                sonda коментира
                Редактиране на коментар
                Човека какъв е не го знам..., баровец или небаровец, но...написа в първия си пост изисквания, които гласяха:

- Влекач за джетове , и мааалко нежен Оффроуд..

- До около 30 и малко левчета..

- здрав и непренциозен

Защо му предлагате коли за Сто и двайсет хиляди ?

Защо 100-та да има нужда от "Страшен тунинг" ако е Ок?

Защо 120-та да е Счупена още от завода...?
                Последно редактирано от sonda; 13-12-23, 22:24.

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                И ти си прав

За мен поне за да стане добра стотица си отиват едни 15 бона минимум - лифт,окачване,гуми с джанти и добро обслужване…….за лебедки,батерии,шнорхели…….даже не говорим. Става да се пробва и със стокова ма АЗ поне не бих си го причинил.

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
              Аз препоръчвам нова 150 N1. Цена около 118000 с ДДС. Без ДДС и с 10% амортизация, става 88 000лв. Лизингована ще е около 1000лв на месец.
              Това е нова кола с новия дизел, автомат, заден блокаж, автопилот, музикална подготовка и 5 места. ...
              Така погледнато, да изчака до догодина като излезне 250. Ще бъде със същия мотор като 150. Парите, казват, пак ще са горе-долу толкова. Само дето ще е жалко да го вкара в гората.

Коментар

• rusev
                rusev коментира
                Редактиране на коментар
                Няма да е догодина и няма да е за тази пари. За тези пари и сега няма 150. Налична. Докато излезе реална 250, на тази ще сте навъртял поне 150х км. И ще струва пак толкова.

• Urko
                Urko коментира
                Редактиране на коментар
                Последно го четох предварителна / предполагаема цена 60000 евро, т.е. около 120000лв. и официално пускане на европейския пазар пролетта на 2024.
                https://www.auto-motor-und-sport.de/...-weltpremiere/
                Като се има предвид какво стана с 300, много е верочтно да стане именно така- цената да е по-висока и да закъснее пускането на пазара.
                Der Produktions- und Marktstart wird von Toyota mit März 2024 angegeben. Toyota Deutschland hat bereits den Konfigurator für den neuen Land Cruiser freigeschaltet, nennt dort aber noch keine Preise. Demgemäß sind neben der Standard-Variante die drei Ausstattungsstufen Comfort, Executive und Tec-Edition verfügbar. Bisher startet der Fünftürer bei 55.340 Euro, der neue Land Cruiser J25 wird sich wohl eher in Richtung 60.000 Euro Basispreis bewegen. = Toyota казва, че производството и пускането на пазара ще започне през март 2024 г. Toyota Германия вече е активирала конфигуратора за новия Land Cruiser, но все още не е обявила цени там. Съответно освен стандартната версия се предлагат трите нива на оборудване Comfort, Executive и Tec Edition. Досега моделът с пет врати започва от 55 340 евро, новият Land Cruiser J25 вероятно ще се придвижи към базова цена от 60 000 евро.

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
              Това е нова кола с новия дизел, автомат, заден блокаж, автопилот, музикална подготовка и 5 места. С малко пари става за среден до тежък офроуд. По шосета и градове е перфектна. Първи ремонти - след поне 250 -300 000км. Европейска гаранция, която може да стигне до 12 години ако си примерен и глупав.
              Остава да се намери 150 на такава цена, че и налична...знам къде има, но остана само една.
              Ако си вземе Патрул с БМВ тези пари ще му се видят малко след някой друг месец, отделно, че за евридейка работна не става. 120 е чурук, дори и 4,0 мотора. 100 е кола, която за да става по изискванията , ще струва от 55000лв нагоре. Aко ще е стара кола препоръчвам 200. За 50-80 000лв ще се намери кола на 250-300 000х км, която ще служи още толкова и ще си пази парите.
              На втора страница, едно на нула за Русев…
              Technical Rescue Direct - life lies in courage
              http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Благодаря на помогналите. Темата доста се разводни, а и днес вече прибрах в гаража една Секвоя II, V8 4.6, която напълно покрива изискванията ми. Може модераторите да заключат темата.

Коментар

• BENZBOSS
                  BENZBOSS коментира
                  Редактиране на коментар
                  Със здраве да си я караш

Не става за офроуд,на за повдигнато комби се е утепала,влачи си мотори без проблеми и няма ядове.

Мога да подсказвам за тия ако трябва,мойта е с другия мотор ма то по мотора няма какво да му ровиш

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X