Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джип до 10000 лв за гората

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Не е показателна за нищо. При блокиран централен диф и завой се товари ВСИЧКО. И гърми където е най-слабо. При блокиран централен диф и заден мост в ред, пак ще е държи така - на P няма да мръдне.

    Ще пробвам живи данни със сигналите към дифовете при удобен случай. Ако постоянно ги блокира на бавни ще се види веднага. Да се провери дали работят на бързи ще трябват подходящи условия - росна полянка или нещо такова.

    Ако беше обикновен отворен отвсякъде парт тайм, щеше да се случва сценария с една буксуваща гума и стоене на място, а той категорично не се случва - буксуването е за под секунда и после или набива спирачки на колелото (но за това обикновено си има индикация, а не съм забелязал такава), или блокира диф.
    И на бързи блокажите сработват при нужда. Паркирам на много лошо място на заден срещу голям наклон и прерз голям ров. Често, особено при дъжд, някое колело пробуксува (обикновенно задно дясно) но само за миг, сработват блокажите и няма проблем. Бавните отдавна не ги ползвам. И твърдя, че натоварването в завой от заключена раздаткае никакво в сравнение с натоварването при заключени диференциали.
    Grand Cherokee 3.0 CRD 2006 г.
    Kia K5 LPG 2012 г.
    LZ1DED

    Коментар


    • #32
      Първоначално публикуван от denkov Преглед на мнение
      ...И твърдя, че натоварването в завой от заключена раздаткае никакво в сравнение с натоварването при заключени диференциали.
      В момента търкалям Nissan Terrano (part time с обикновено LSD отзад, не до там във форма) и WK 5.7, на един и същ паркинг с една и съща кално-чакълестан настилка. На бавни се държат съвсем еднакво стегнато на завой. И тернаото недозавива зверски, и то свлича доста и т.н. На не-хлъзгаво и двете спират щом им отпуснеш газта, все едно си скочил на спирачките.

      При отворени дифове и заключен централен, в крайна сметка цялата система е натоврена еднакво и приплъването само на едно колело я разтоварва цялата. При блокажи и в мостовете е малко по-сложно, но пак натоварванвто е максимум толкова, колкото е сцеплението на едно колело с настилката.

      Скоро ще се установи какво става на бавни, стига да има такъв параметър в живите данни. Постоянно зацепени 3 блокажа при бавни ми се струва нонсенс, каквото и оправдание да се мъча да измисля.

      Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

      Коментар


      • #33
        Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

        Постоянно зацепени 3 блокажа при бавни ми се струва нонсенс, каквото и оправдание да се мъча да измисля.
        И на мен. Единствено при изкачване или спускане на мнооого голям наклон има някакъв смисъл. При изкачване на такава стръмнина и късно подаване на газ безмалко да не ми стигне мощност. После се включи турбото и аха да вдигне предните колела. Ако бях на бавни, това нямаше да се случи.
        Grand Cherokee 3.0 CRD 2006 г.
        Kia K5 LPG 2012 г.
        LZ1DED

        Коментар


        • #34
          Продължвам да се оглеждам горски джип, като напоследък заглеждам и Pjero Sport.
          Не мога да се спра на нещо, което си струва да се купи, пък и дори да е с някакви недостатъци. Цените обаче са извън земната орбита и продължавам да се чудя кой купува тази скрап на такава цена. За запазените и поддържани джипки нека си струват скъпо, там спор няма.

          Коментар


          • Juiced
            Juiced коментира
            Редактиране на коментар
            Скачай на едно тераканче, като си гледал паджеро спорт. Имат идентично окачване, но корееца не гние така и се намира евтинко. С лек боди лифт слагаш 33" има и китайски електрически блокажи за преден и заден мост, обслужването и поддръжката са лесни и ремонтите не са скъпи. Автомата е читав(айсин) а раздатката е доказана. Заден диф 9,5" ,преден 8,5" със супер корави железа. Лифт на окачването също се прави лесно и евтино(имаме си тема във форума). Пробвай един...

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X