Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чуденка за семейно 4х4 комби

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

В крайна сметка съм се загледал в няколко екземпляра :
    1. Корандо 2.9 д
    2. Рекстън 2.9 д
    3. Киа Спортидж бензин
    4. Дайхатсу Фероза 16/90к.с.
    Има и някоя друга Нива в този диапазон, но тя ще бие на очи в Гърция. Също и Терано, но те изглеждат умрели още на снимките.
    Ще намеря малко време и да започна с огледите, пък ще пиша

Коментар

Кия Спортидж 1 2.0 16 клапана 128 к.с. Ферозата е сериозна джипка, но двигателят и малко малее за твойте нужди. Не че няма да се справи. 2.9 Д (ТД) на мен лично ми идват лакоми на нафта. Ферозата е доста спартанска и малка за семейна кола. Корандото също не е особено голямо като вътрешен обем. Ректума не го знам как е, но Кия имах и си е комфортна, като лека кола.
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

В крайна сметка пак взех едно Гранд Чероки, но WJ този път. Изборът беше между КИА и Корандо, но изпадна Черока и аз скочих. Дано да е на късмет. Толкова стара кола до сега не съм купувал, но каквото е, аз такава си и търсих.

Коментар

• noname12
          noname12 коментира
          Редактиране на коментар
          С какъв мотор?

• v_0
          v_0 коментира
          Редактиране на коментар
          3.1 дизел

За съжаление новото старо WJ не изкара и година и отиде за донор. Сега пак съм в дилемата какво - CRV от 2000 г., ако изпадне нещо читаво или пак се запалих да взема едно WK. Сега ме е яд, че продадох моето. Вече съм и ловец, така че лятото ще е на море, есен-зима на лов. Лошото е, че не ми се дават толкова пари, но май нямам друг избор, защото ще върти и повече километри.
        Някакви идеи за нещо здраво, проходимо, в същото време що годе удобно за път? Гледах и пикапи, но ми се реве какви цени искат на всичко вече.

Коментар

• noname12
          noname12 коментира
          Редактиране на коментар
          Ако не държиш да ги сменяш много често, може да погледнеш някоя Тойота!

Пак Черок
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Да, сигурно ще е пак Черок. Сега ровя и се чудя какъв мотор да бъде. Много ми се иска 5.7 , но намирам и добре изглеждащи 4.7. Имах 4.7 - ръмжи, гори и що годе върви. Абе, върши работа. Със сигурност 5.7 ще е по-добре, стига да намеря читав екземпляр. Другото е, че са станали по една торба пари - някак си 20к за 20 годишна кола ми се струва много. За това заглеждам и дизелите. МБ мотор е, толкова ли да е зле? Е такива мисли сега ме тормозят.

Коментар

Е колко да е зле,ще си остарявате заедно,няма да бучи и върви ма и няма да е 20 годишно за 20 бона,разхода ще ти хареса
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от v_0 Преглед на мнение
              Да, сигурно ще е пак Черок. Сега ровя и се чудя какъв мотор да бъде. Много ми се иска 5.7 , но намирам и добре изглеждащи 4.7. Имах 4.7 - ръмжи, гори и що годе върви. Абе, върши работа. Със сигурност 5.7 ще е по-добре, стига да намеря читав екземпляр. Другото е, че са станали по една торба пари - някак си 20к за 20 годишна кола ми се струва много. За това заглеждам и дизелите. МБ мотор е, толкова ли да е зле? Е такива мисли сега ме тормозят.
              Приятел преди 5 години даде 20 000 лв за 20 годишна ТЛК.... колко да е скъпо

Коментар

Първоначално публикуван от Гаврил Груев Хлътев Преглед на мнение

Приятел преди 5 години даде 20 000 лв за 20 годишна ТЛК.... колко да е скъпо
                Пак е нищо, сега е по-скъпа...Търсенето определя, и на запад, откъдето идват, положението е доста нагоре ценово. Масово за НЕтотално изгнили Витари се искат 12, читав ZJ 5.2 е ок.10-12, 5.9- 15-тина. WK 5.7 са над 20 , нароиха се десетки фирми, които мъкнат от Щатите, то реклами, вчера билбордове гледам по улиците...Верно, на кадрите в "сурово състояние" са кочини и вън и вътре особено, от плаца на застрахователя. На всеки му харесва различно, гледа , избира и така. Аз лично имам абсолютна непоносимост към сравнително по-новите произведения на автомобилната индустрия, с микромоторчета 1.0 и 0.9, дето са " модерни, еко, зелени, съвременни ", и т.н , пластмасата и "вид на изглед" не коментирам изобщо...Та това е..
                0899 шест5313нула
                За всекиго по нещо

Коментар

Да, ясно е, че цените са такива. Дори си мисля, че не останаха нормални коли и ще има още аномалии. Да не говорим, че вече орязаха много мотори и модификации и все по-зле става. Аз моето WK 4.7, преди 5 години го бях взел за 11к, продадох го за 13к. Нямаше печалба, бях набил 7к в него. Просто не мога да търпя нещо да не е ок. Сега пак ми се иска бензиново, защо не и 5.7, но трябва да свикна с мисълта за цената. Бензиновите са по-рядки и си мисля, че ще държи някаква стойност, защото няма толкова предлагане. Дизели има много, но и при тях се задържат цените. Ще си спестя едни 8-10к, но каква кола ще излезе, после ще има ли изобщо търсене, ако реша да я махам? Взех едно дизелово WJ, ок там е италиански мотор, но не издържа и една година. Първо заминаха скоростите, после аха да стигне до София и на Перник извря. Докарах го и директно на моргата. Повече такива курници никога. Ровя сега и в Германия и Швейцария, има по-прилични цени. Може пък нещо да ме огрее. Имам време - лятото е далече, свинския лов свърши, мога да си ровя на спокойствие. Може и нещо различно да измисля

Коментар

• noname12
                    noname12 коментира
                    Редактиране на коментар
                    Нъкъде около 2013г. купих WJ 4.7 2002г за 7к лева. Още имам списък с вложените пари в него. От сегашна гледна точка не са толковоа много.
                    След две години го продадох за 10к лева, като основното подобрение беше газовата уредба.
                    Писъл съм и тук, че с мотор, скорости, раздатки не съм имал проблем. Маслото не го бараше. Всичко беше обслужено поетапно, но общо взето малко след покупката докато се ориентирам.

Изненадата беше тракбара и климатика. Докато първото го оправих относително бързо, то второто ми скъса нервите, докато разбера какво е. За съжаление не успяха да го хванат в нито един сервиз и накрая с много четене намерих пакостника.
                    Освен това разхода беше безобразен и варираше от 18-30/100 газ, като съм се наслушал на приказки от 1001 Нощ, че харчи 15/100. От към мотор беше напълно изрядна, както и газовата уредба. От към вървене бих казал, че не можеше да усети разлика между бензин и газ, като вероятно е имало, но не усезаема. Зимата докато превключи от газ на бензин беше същинска ламя и за ежедневна употреба беше изключително нерентабилна.

Като цяло впечатленията ми не са добри - вложени бяха много нискокачествени компоненти, отделно имаше много груба изработка на определени елементи сравнявайки тази кола с други мои които съм поразглабял - без да иама някакви особени познания и опит, но все пак ми се е налагало. Мотор, скорости, купе - общо взето всички основни компоненти бяха ок, но всичко останоло беше направено да минимализира разходите и увеличи печалбата.

В по-новите модели, дори и да са подобрили това-онова, то със сигурност не са преосмислили цялата си философия за направа на тези коли, която е да лапат все повече и повече от всичко което могат. Затова се отказах и от европейските кочини, които смея да твърдя са си още здрави, но много надценени и като стойност (това се преглъща до някаква степен) и като обслужване. На ВАГ-групата всичко живо сменя масло на 30к км, което не е проблем докато имаш гаранция, но реално скъсяваш живота на мотора драстично и...всичко е точно!

Дано ремотите да са ти страст и хоби!
                    Последно редактирано от noname12; 27-01-25, 10:59.

По-читаво от 5.7 от Тексас с проверен карфакс няма да намериш. Лично мнение. За 20к лв. няма да е, за това лято също няма да стане, но поне ще е кола.
                  Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

• noname12
                    noname12 коментира
                    Редактиране на коментар
                    По случайност се оказа, че познат е закупил автомобил от USA , чрез търг, като е внесена, чрез една от доста рекламираните фирми у нас. Като кола може би е доволен от избора си, макар за мен да е просто една черна дупка за пари, но що се каса за срок и цена, то в живия живот нещата е седят като на рекламата.
                    С няколко думи: нищо не е спестил, но за сметка на това е почакал! Коментара е, че ако колата е била по-скъпа, то може би би си заслужавало!

• sonda
                    sonda коментира
                    Редактиране на коментар
                    Незнам...Некой може и да е слуЧил, ама да вземеш кола по снимка и обещания от нашите "дилъри", не ми е...Оня ден се псуваше яко в една рекламна тема баш на един от вносителите. Псуваше човека , ма кел файда, ония си правят оглушки...Натовари ли му колата с мотокар, и ела да видиш- аспуси, резервоар, кори, все що е отдолу помляно, отделно вътре кочина.

• noname12
                    noname12 коментира
                    Редактиране на коментар
                    Нямам толкова инфо, просто констатацията е, че не е смислено от финансова гледна точка.

WJ за моите нужди не бих взел повече никога. Много некомфортен беше на дълъг път. А и вече е много старо. Ако ти трябва за гората само или някакъв проект е ОК, но да се помъкна към Гърция пак няма как да стане. Другото, което описвате е идентичноно с WK - разход на гориво, постоянно някакви неща за правене, абе късмет. Но се пътуваше що годе добре, макар и да изглежда по-дървено. До Гърция с лодка, без лодка, Пампорово, навсякъде без особени грижи, дори си вървеше 140-150 без да се чувстваш камикадзе.
                  Мислехбза Щатите, но като четох на Спарки темата и от това се отказах. Някой ден, когато трябва да си взема нещо по-ново, струва ми се опция. Сега имам нова кола и ми трябва стар, но сигурен джип. Гледам в Германия, Швейцария, все ще изкочи нещо.

Коментар

Гледам, мисля и се хващам за главата. Че пак ще е WK съм го решил, но въпросът е какво. Бензиновите са много надценени и май се самоубеждавам за дизел. Ще си внеса след няколко години от Щатите един бензинов пикап, но нещо ново. За 19 годишна кола 15-18-20 к няма как да стане.
                    Загледал съм някои дизелови в мобиле бг, но са далеч от София. Въпросът ми е, има ли някой препоръчан сервиз във Варна, примерно. Също за София ме интересува. Разбрах, че Еди се е махнал от сервиза, в който работеше - на друго место ли е? Някой друг сервиз да препоръчате по принцип за поддръжка на такъв автомобил ( конкретно 3.0 дизел).
                    Загледал съм, също така, едни в Германия, както и един в Швейцария и сигурно от там ще си внеса. Тези в бг изглеждат мъртви повечето.
                    По принцип какво е необходимо да се обслужи на този мотор? Вериги, обтегачи, клапите на ЕГР-а помня също ? Кои са му слабите места ?
                    WJ го взех на емоция, не ме интересуваше какъв е, защото беше евтин. После прочетох, че греят, проблем с главите и моя умря след 6 месеца😭.
                    Едвам ме прибра от Гърция.

Коментар

...
                      Сега имам нова кола и ми трябва стар, но сигурен джип. ...
                      Огледай и ЛР Диско-2, заслужава си, но след обстоен преглед от специалист, преди парите!
                      Не е случайно, че запазените коли вече са по-скъпи от следващата генерация.
                      Последно редактирано от trapper; 04-02-25, 18:24.
                      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

• v_0
                        v_0 коментира
                        Редактиране на коментар
                        Има в Мобиле едно английско, а е с ляв волан ??? Бензин 4.0 - читав ли е? Има и 2.5 дизел, но там нямаше ли някаква драма с този мотор? Помня, че на един му правиха навремето нещо - бутала, ризи, а беше уж читав от Германия. Малко ме е страх от ЛР, защото нямам идея как е от към поддръжка. Не знам и кой прави такива джипове. Имаше един сервиз в Горубляне преди време, като тръгнеш към Булстрад.
                        Иначе парадокс - преди 20 години докарах на един човек такова от Германия, но е беше нещо 1997-8ма година и синспомням, че струваше 9000 марки. Сега пак толкова вървят 😆😆😆

• v_0
                        v_0 коментира
                        Редактиране на коментар
                        https://mobile.bg/21733563529092027
                        Този мотор как е като здравина, поддръжка, динамика ? Динамиката ще е мъртви души сигурно, но аз да питам

• rosen_lazarof
                        rosen_lazarof коментира
                        Редактиране на коментар
                        Разход 10-20 газ било - хехехехе
                        Имах такова 5-6 години, разход под 18 газ със щатните гуми даваше само ако го караш със 60-70 км/час
                        Било 2003 година ама нанайци, 2003 е фейслифта с новите фарове. Този е по скоро около 2000 година.
                        Иначе километрите няма да са реални ако е с газ.
                        Мотора не върви особено но за сметка на това тече като кофа
                        Опа то Дискавърито не тече а си маркира територия......
                        има драми с гарнитурата на главата и цялата изпускателна система включая ламбда сондите.
                        Ако ще вземаш е добре да му измериш компресията да няма изненади.
                        Принципно поне аз не можах да му намеря добър майстор във Варна.
                        най скъпия ми ремонт дето му правих беше скоростната кутия 4 скоростен ЗФ излезе ми 2018 година 3к
                        Най най най най важното е да няма ръжди ама никакви.
                        и кутията да превключва мазно мазно и да прочетеш да няма грешки

... Разбрах, че Еди се е махнал от сервиза, в който работеше - на друго место ли е?...
                      ТУК е Еди. И телефонът му е същия - 0885088444
                      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

• v_0
                        v_0 коментира
                        Редактиране на коментар
                        Благодаря! Знам го местото. Ауди сервиз има там и го познавам.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X