Някой случайно да е ходил да гледа този велинградския от мобиле или да е близо до там за съдействие
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Какъв бензинов джип ?
Свий
X
-
Първоначално публикуван от dark1 Преглед на мнениеЗдравейте колеги !
От известно време ми е влязла муха в главата да взема някакъв бензинояд , с по голям обем на мотора , примерно някой v8 v6 . Ще го ползвам за къси пътувания събота и неделя около 80-90 км, като 30-40% максимум ще са черен път и през седмицата за още по къси растояния 2-3 километра до местоработата. Бюджета е 15-17000 +/- . Гледах и четох за Дискавъри, Рейндж, Гранд чероки , но за тях все мнения които да те откажат от подобна идея. Молбата ми е да ме посъветвате има ли здрав читав агрегат бензинов, за какво да се оглеждам или да се ориентирам към по висок бюджет и примерно Ленд Крузер и друг вид гориво (дизел).
Има съм само един Jeep (WJ 4.7 V8 2001г.) и мнението за марката е изключително ниско, но без съмнение като проходимост ще се представя по-добре от себеподобни.
Ако искаш нещо надеждно LandCruiser 95 (имам такъв 3.0 D4D 2001, така че съм пристрастен - определено). Като цяло се интересувам от Крузъри и в общи линни ги следя. Това което ми е направило впечатление за 90/95 или 120, е че излезне ли нещо по-изгодно се продава за часове. Успях да се вредя да гледам (първи) една 120-ка и една 150-ца, но просто не бяха в състоянието, в което аз лично търся. Мисълта ми е, че трябва голямо следене и бързо действие, но изпадат и изгодни оферти, защото цените за момента вървят само нагоре, както е известно на всички.
Всеки може да си сметне в момента колко пари ще излезне да минеш 10к км на бензин с кола/джип при среден разход 15/100, така че спокойно можеш да изразходиш още един такъв джип за една година, без да броим разходите, които винаги в по-малка или по-голяма степен съпътстват подобна покупка.
Успех!
Коментар
-
Какво имаш впредвид под голям SuV ?
За тойотите съм съгласен, но едва ли ще харчи по малко бензиновата тойота , а цената и е дубъл а и при мен няма да има толкова тежки терени и много каране извън пътя за което е по добър и надежден тойотата. Намирането на читава без ръжди и т.н. е почти невъзможно и ако има такава то ще е на доста солидна цена и то за джип под 2000г.
-
-
Коментар
-
Вземи си Кайен 3.2 или Туарег 3.2/4.2 на пружини. На 3.2 мотора сменяш верига и забравяш за всякакви други ремонти, 4.2 е с ремък. За да избегнеш потенциални проблеми, по-добър вариант е да търсиш без въздушно окачване. Всички имат бавни и блокаж на централния диференциал, при Туарег 4.2 е възможно да намериш и с блокаж и отзад. Имат много добър тракшън контрол, който е достатъчен за лек до среден офроуд. Гуми 31ци влизат без проблем, с подложки на пружините и 33ки влизат без да опират.
И двата модела влизат в бюджета ти, заедно с обслужването.'97 Musso 3.2
...
- 1 like
Коментар
-
2000лв ми излезе смяна на веригата с оригинални части, 50:50 части-труд. С евтини части може да се върже на 1300-1400. Иначе двигателя се вади вън за процедурата. Ако успея да си поръчам от САЩ въпросните подложки, ще демонстрирам на моя Кайен как седи с 33ки.
-
Това ли търсиш за Кайен?
https://shop.eurowise.com/products/e...pr_seq=uniform
-
Продължавам търсенето на бензинов гранд , като поради оскъдния избор на wk 5.7 и 4.7 съм склонен и на читав wj 4.7 ако някой е решил да се разделя с неговия или знае някой читав екземпляр ще съм благодарен . Сам на огледи като ходя не им разбирам много и не успявам да избера. Бюджета също съм склонен да увелича за хубав wk. От щатите при запитване на фирми за вкарване ми казаха че докарването ще ми излезе солено защото стар и не си заслужава, бях избрал един за 5-6к долара и с докарването ми обявика 20к лв
- 1 like
Коментар
-
Първоначално публикуван от dark1 Преглед на мнениеТака ми обясниха оскъпяването за докарване намалявало ако е по скъпа колата, заслужавало си за коли от 2014-та нагоре нагоре
От Щатите е така. Частта струва там 40 долара. Като добавиш доставка - цената става х2.5, че и отгореНие не сме неутрални!
- 2 likes
Коментар
-
Нямат сметка доставчиците,при евтин автомобил комисионната им е малка.При по-скъп автомобил митото и ДДС са процент от цената,10%мито и 21%ДДС.Моя "патриот"го докараха от Нюыорк с контейнер за 1200 долара до Ротердам,още 600евра с автовоз до България.В момента и там доста се вдигнаха цените на употребяваните коли.Да вземеш добър 5-7г. джип, на сносна цена, задължително е с някаква щета.Последно редактирано от Den3; 19-08-22, 12:24.
- 1 like
Коментар
-
- 1 like
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар