Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв бензинов джип ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Някой случайно да е ходил да гледа този велинградския от мобиле или да е близо до там за съдействие

Коментар

А какво мислите за Тойота 4рънер 2003-2004 4.0 v6

Коментар

• BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Малка и слаба

Първоначално публикуван от dark1 Преглед на мнение
      Здравейте колеги !
      От известно време ми е влязла муха в главата да взема някакъв бензинояд , с по голям обем на мотора , примерно някой v8 v6 . Ще го ползвам за къси пътувания събота и неделя около 80-90 км, като 30-40% максимум ще са черен път и през седмицата за още по къси растояния 2-3 километра до местоработата. Бюджета е 15-17000 +/- . Гледах и четох за Дискавъри, Рейндж, Гранд чероки , но за тях все мнения които да те откажат от подобна идея. Молбата ми е да ме посъветвате има ли здрав читав агрегат бензинов, за какво да се оглеждам или да се ориентирам към по висок бюджет и примерно Ленд Крузер и друг вид гориво (дизел).
      Ако искаш шестак или осмак в този бюджет по-добре се ориентирай към някакъв по-голям SUV.
      Има съм само един Jeep (WJ 4.7 V8 2001г.) и мнението за марката е изключително ниско, но без съмнение като проходимост ще се представя по-добре от себеподобни.
      Ако искаш нещо надеждно LandCruiser 95 (имам такъв 3.0 D4D 2001, така че съм пристрастен - определено). Като цяло се интересувам от Крузъри и в общи линни ги следя. Това което ми е направило впечатление за 90/95 или 120, е че излезне ли нещо по-изгодно се продава за часове. Успях да се вредя да гледам (първи) една 120-ка и една 150-ца, но просто не бяха в състоянието, в което аз лично търся. Мисълта ми е, че трябва голямо следене и бързо действие, но изпадат и изгодни оферти, защото цените за момента вървят само нагоре, както е известно на всички.
      Всеки може да си сметне в момента колко пари ще излезне да минеш 10к км на бензин с кола/джип при среден разход 15/100, така че спокойно можеш да изразходиш още един такъв джип за една година, без да броим разходите, които винаги в по-малка или по-голяма степен съпътстват подобна покупка.

Успех!

Коментар

• dark1
        dark1 коментира
        Редактиране на коментар
        Какво имаш впредвид под голям SuV ?
        За тойотите съм съгласен, но едва ли ще харчи по малко бензиновата тойота , а цената и е дубъл а и при мен няма да има толкова тежки терени и много каране извън пътя за което е по добър и надежден тойотата. Намирането на читава без ръжди и т.н. е почти невъзможно и ако има такава то ще е на доста солидна цена и то за джип под 2000г.

• noname12
        noname12 коментира
        Редактиране на коментар
        Имам предвид X5, Q7, ML

Някой близо до Велинград за съдействие при оглед ? Ще си платя каквото трябва за диагностика и коректно мнение от някой на "ти" с нещатата

Коментар

"твоя" джип се намира на предната страница😄, но ти си знаеш най-добре. Най-малкото е с газ
        "Ob Arm, ob Reich, im Tode gleich“
        Русофилия: Тежка, наследствена незаразна болест, която не се лекува и от която за съжаление не се умира. Същата е дефиницията и за шизофрения.

Коментар

• dark1
          dark1 коментира
          Редактиране на коментар
          Продаде се вчера

• Dilyan Zagorchev
          Dilyan Zagorchev коментира
          Редактиране на коментар
          Ами като спа цяла седмица😄😄😄ще излезе друг

Някой има ли идея какво означава последната грешка и поправим проблем ли е

Коментар

Вземи си Кайен 3.2 или Туарег 3.2/4.2 на пружини. На 3.2 мотора сменяш верига и забравяш за всякакви други ремонти, 4.2 е с ремък. За да избегнеш потенциални проблеми, по-добър вариант е да търсиш без въздушно окачване. Всички имат бавни и блокаж на централния диференциал, при Туарег 4.2 е възможно да намериш и с блокаж и отзад. Имат много добър тракшън контрол, който е достатъчен за лек до среден офроуд. Гуми 31ци влизат без проблем, с подложки на пружините и 33ки влизат без да опират.
        И двата модела влизат в бюджета ти, заедно с обслужването.
        '97 Musso 3.2
        ...

Коментар

• 6-zyl
          6-zyl коментира
          Редактиране на коментар
          2000лв ми излезе смяна на веригата с оригинални части, 50:50 части-труд. С евтини части може да се върже на 1300-1400. Иначе двигателя се вади вън за процедурата. Ако успея да си поръчам от САЩ въпросните подложки, ще демонстрирам на моя Кайен как седи с 33ки.

• zzlatanov
          zzlatanov коментира
          Редактиране на коментар
          Това ли търсиш за Кайен?
          https://shop.eurowise.com/products/e...pr_seq=uniform

• 6-zyl
          6-zyl коментира
          Редактиране на коментар
          2.5 или 3 инчовия кит ще търся, 4 инча ми е прекалено.

Продължавам търсенето на бензинов гранд , като поради оскъдния избор на wk 5.7 и 4.7 съм склонен и на читав wj 4.7 ако някой е решил да се разделя с неговия или знае някой читав екземпляр ще съм благодарен . Сам на огледи като ходя не им разбирам много и не успявам да избера. Бюджета също съм склонен да увелича за хубав wk. От щатите при запитване на фирми за вкарване ми казаха че докарването ще ми излезе солено защото стар и не си заслужава, бях избрал един за 5-6к долара и с докарването ми обявика 20к лв

Коментар

• Dilyan Zagorchev
          Dilyan Zagorchev коментира
          Редактиране на коментар
          Много бре

Така ми обясниха оскъпяването за докарване намалявало ако е по скъпа колата, заслужавало си за коли от 2014-та нагоре нагоре

Коментар

Първоначално публикуван от dark1 Преглед на мнение
          Така ми обясниха оскъпяването за докарване намалявало ако е по скъпа колата, заслужавало си за коли от 2014-та нагоре нагоре
          Ами нормално. Докарването струва, колкото струва. Колкото е по-евтина колата, транспортният разход е толкова по-голям % от цената и обратното.

От Щатите е така. Частта струва там 40 долара. Като добавиш доставка - цената става х2.5, че и отгоре
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Нямат сметка доставчиците,при евтин автомобил комисионната им е малка.При по-скъп автомобил митото и ДДС са процент от цената,10%мито и 21%ДДС.Моя "патриот"го докараха от Нюыорк с контейнер за 1200 долара до Ротердам,още 600евра с автовоз до България.В момента и там доста се вдигнаха цените на употребяваните коли.Да вземеш добър 5-7г. джип, на сносна цена, задължително е с някаква щета.
            Последно редактирано от Den3; 19-08-22, 12:24.

Коментар

Търсенето приключи, вече официално съм в клуба. Гранд Чероки 5.7 Hemi 2006 г.

Коментар

Честито, колега! Оттук ли го взе? Лека и безаварийна!

Коментар

• dark1
                  dark1 коментира
                  Редактиране на коментар
                  От швейцария ,супер запазен ,сервизни документи до януари тази година. Доволен съм заслужаваше си чакането. Сега почва моето приключение с тази машина дано е на късмет.

• u_bo
                  u_bo коментира
                  Редактиране на коментар
                  dark1 От човек в Швейцария ли я взе? Или от тук автокъща?

Честито,колега!Да ти носи само положителни емоции!
                Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
                Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
                Враца

Коментар

Добре дошъл.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X