Здравейте, аз съм бъдещ шофьор (скоро взимам книжка) и запален планинар.
От известно време проучвам автомобили и се колебая доста в избора си. Мисле че имам нужда от вашата помощ за насоки. Спряла съм се на джиповете по-долу, като задължително за мен е да има 4х4 и да е високо проходим. Основната цел с която го купувам е планинарство и често ще излизам от основните пътища. Бюджетът ми е доста ограничен(ок.5000 за автомобила и още 2/3000 за подобрения,ремонти и тн.), като изключвам варианта за газова уредба. За тези пари ми е ясно че колата ще е над 10/15 годишна. Имам нужда от съвети за това как да избера самият автомобил, какво да гледам като съм при собственика и с какво мога да направя компромис. Най-важното за мене е колата да е здрава, не е нужно да е 200 коня и гори 20 литра
. Това са моделите които по моите скромни проучвания отговарят на това което търся, ако имате предложения, ще се радвам да ги разгледам - Honda Cr-v 2.0i 1 и 2 генерация, Land Rover Freelander 2.0 CDTI от около 2004 2005 година, Toyota Rav4 FACELIFT*2.0D4D* пак около15-20 годишна и тук идват два модела които са много под въпрос - Kia Sorento 2.5d 4х4 за която нищо почти не намерих и Hyundai Santa fe FACE LIFT-2.0CRDI който се слави че бил икономичен, ама пък колко е здрав, вие ще кажете. Благодаря
!

Коментар