Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Идеи и съвети за джипка автоматик

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Идеи и съвети за джипка автоматик

По стечение на обстоятелствата ми се налага да закупя МПС с автоматични скорости.Стандартни автомобили да речем че има доволно,но ми се иска да е джип,за да съчетая нещата и да не е допълнителен разход.Обаче съм тотално изгубен в търсенето марки ,модели и прочие.Като изисквания са да е на шаси с истинско 4х4.Предпочитам да е бензин(не държа на голям двигател)ако има нещо запазено може и дизел в крайна сметка.Бюдета е ограничен до към 7-8К лева.всякъкви предложения ще са от полза за избора.

Бладодаря!

Това с цената лошо, щото читави автоматици правят точно две фирми.

ПП всъщност, ако годината не е фактор мл163 имат хубави скорости, бензините също са добри.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• коко келеша
      коко келеша коментира
      Редактиране на коментар
      Верно ли му препоръчваш МЛ 500 за 7к лева???

• stanislaffff
      stanislaffff коментира
      Редактиране на коментар
      Реалист съм все пак,не бих си го причинил.Току що гледах обява за един350,ама и той над бюджета

• turtey
      turtey коментира
      Редактиране на коментар
      350 бензин е голямо не.
      320 няма нищо общо.

Момента може би не е от най-подходящите за купуване на жипка. На фона на покачващите се цени на горивата, задаващите се ограничения от еко-простотиите, напук на всичко това цените вървят яко нагоре при возилата 4х4.
    Днес попаднах на една статия, че цените са около 40 % в плюс спрямо година-две назад..
    И си е самата истина, тъй като просто следя пазара постоянно.
    Та ако не е спешно изчакай, инъче за този бюджет иска в момента голямо дебнене и много бърза реакция при поява на нещо читаво.
    Който търси , намира !
    Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

• stanislaffff
      stanislaffff коментира
      Редактиране на коментар
      Няма да се шофира активно,още по малко в "голямото село",относно цените си е така отвсякъде.Може да се каже че е относително спешно,но не е болка за умиране,ако трябва ще се чака.

• rusev
      rusev коментира
      Редактиране на коментар
      Изчакай за да се вдигнат още цените!

• cnc82
      cnc82 коментира
      Редактиране на коментар
      Съмнявам се да скочат още, а и според мнения на специалисти в областта - ще се спука балона и цените ще се нормализират към края на годината.
      Времето ще покаже...

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    Това с цената лошо, щото читави автоматици правят точно две фирми.
    И това са ?
    Тази земя, по която тъпча сега,
    тази земя, която пролетен вятър пробужда,
    тази земя – не е моя земя,
    тази земя, простете, е чужда.

Коментар

• cecoa1
      cecoa1 коментира
      Редактиране на коментар
      Кои са тия с автомати на Borg-Worner?

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Последните Тундри примерно

• didooo
      didooo коментира
      Редактиране на коментар
      Никога не бих очаквал такива виждания у Търтея

Истинско, на шаси, бензин, автоматик, 7к лева - кореец, американец.
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

• turtey
      turtey коментира
      Редактиране на коментар
      Койо е на шаси?

• stanislaffff
      stanislaffff коментира
      Редактиране на коментар
      Американец ок,но са все с големи мотори съпътстващи големи последващи разходи,които се опитвам да избегна.

stanislaffff коментира
    Днес, 19:07
    Американец ок,но са все с големи мотори съпътстващи големи последващи разходи,които се опитвам да избегна.
    Jeep KJ - дизелите му били милионници, бензиновите са V6 тип "ЗИЛ" (ама с инжекцион все пак) и много лесно се газифицират.
    "Интегрираната рама" изобщо не е рекламна легенда - гредите са интегрирани в пода на купето, за да не стърчи същото и не клатушка като камион:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:jeep-liberty-sp-2012-.jpg
Прегледи:1159
Размер:84.1 КБ
ID:6811620

Е, не става "да разкачиш купето и дадеш рамата за поцинковане"
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

• stanislaffff
      stanislaffff коментира
      Редактиране на коментар
      Добра идея е това.Освен изпадащите шарнири за които знам от вашата тема,има ли други сериозни недостатъци?На какво конкретно да обърна внимание при евентуален оглед?

• sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      Гагич, не че нещо, ама разликата във височината между интегрирано шаси и неинтегррано такова, при еднакви други условия, е няма и 2см. И клатенето изобщо няма връзка с това.

Защо не хвърлиш един поглед на Фронтера Б, 3.2 V6 дълга база, 205 коня, бензин, автоматик, шаси, парт-тайм, круиз контрол има и отделно бавни, това ни е семейния ни джип и да чукна на дърво, от няколко години се движим само с него и сме много доволни, има прилична возия и е комфортна, това при заводско изпълнение, без да е повдигана и т.н.

Коментар

• stanislaffff коментира
          Днес, 19:07

Със самия бюджет си си заложил последващите големи разходи. Автоматик на 500 000 отделно
      Из "Златния телец"

Коментар

• stanislaffff
        stanislaffff коментира
        Редактиране на коментар
        И това е така,но на този етап по-голяма сума просто нямам.

Преди 2 седмици взех за жена ми Рав4 II бензин автомат в твоя бюджет. Е, не на рама, но върши работа. Дълга Витара гледал ли си?

Коментар

Аз си продавам Х-Трейла, но е паркетник.
        Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
        Телефон - в профила!

Коментар

• stanislaffff
          stanislaffff коментира
          Редактиране на коментар
          Хубав е,но не е това което търся.Мерси все пак.

Като няма да се кара в града, зак'во трябва да е автоматик?
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Здравословни проблеми за съжаление.И на мен не ми се иска ама...

Коментар

• TigerHunter
            TigerHunter коментира
            Редактиране на коментар
            О! Съжалявам! Фронтерата по-горе? Аз бих се замислил.

• stanislaffff
            stanislaffff коментира
            Редактиране на коментар
            Няма много обяви,иначе мисля че става.Не съм толкова притенциозен

Соренто 3.5 или 3.3 . На рама е, има си бавни а и автомата е от верните според Търтея.

Коментар

• turtey
            turtey коментира
            Редактиране на коментар
            А аз си мислех че е очевидно че е ирония )))))

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
          Соренто 3.5 или 3.3 . На рама е, има си бавни а и автомата е от верните според Търтея.
          Само 3.5 ако не иска преразходи

П.П. А може и редовия 6-к на Рекстън да му влезе в употреба, при това с най-голям шанс за читава бройка.

П.П.2. Тамошния автомат се знае кой го е правил
          Из "Златния телец"

Коментар

stanislaffff коментира
            Днес, 19:59
            Добра идея е това.Освен изпадащите шарнири за които знам от вашата тема,има ли други сериозни недостатъци?На какво конкретно да обърна внимание при евентуален оглед?
            1. Да е 4х4 щото се намират, вкл. в БГ и такива само със задно предаване.
            2. Да е фул-тайм (познава се по петте позиции на лоста за превключване на раздатката).
            3. Да е с петстепенната автоматична скоростна кутия 545RFE, щото има и с четиристепенна 42RLE - проверява се по VIN тук: https://fcacommunity.force.com/RAM/s/equipment-listing
            4. VIN-номерът е "публичен", намира се на предното стъкло пред водача. По него може да се провери дали има LSD-блокаж в задния диференциал и др. неща по окомплектоването. Отделно в сайтове като carfax europe или подобни може да се види част от историята на автомобила - имало ли е ПТП-та, колко пъти е сменял собствеността и т.н. В сайта на Jeep излизат и неизпълнени сервизни акции - долните шарнири, задни надлъжни носачи (аз не съм имал никакъв проблем с тях)... друго не се сещам.
            Много непретенциозно автомобилче.
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

• stanislaffff
              stanislaffff коментира
              Редактиране на коментар
              Полезно инфо.Благодаря!

• hunter vl
              hunter vl коментира
              Редактиране на коментар
              Gagic за ТЛК занам че им бЕгат шарнирите и Kj ли го имат този проблем ,заглеждам ги и аз в последно време

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X