Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Икономичен дизелов СУВ , автомат

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Икономичен дизелов СУВ , автомат

Спрял съм се на Kia Sportage 1.7crdi , Toyota Rav 4 2.0 d4d и Nissan Quashqai 2.0dci . Целта е жената да ходи на работа , и най-вече ниския разход на гориво . Автомобила е добре да става и за дълъг път . Предпочитани версии - автоматик . Ще се радвам ако имате някакви наблюдения за конкретните "джипки" , защото съм раздвоен . Хем искам да е нова кола , хем за дълъг път , хем автомат , хем да харчи малко - разбирайте 6-7 макс в града . Даже ми минаваше убийствената идея за Приус или Корола Версо през главата , ама ми се ще и да е СУВ

....хем сърби ,хем боли.....РАВ4 е твоя избор.....веднага след това ,почти на еднакво "растояние" бих ви препоръчал Ханда ЦРВ фейслифтовите....

Коментар

Хм... Jeep-а к`во станà с него ?
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

• bmwww
        bmwww коментира
        Редактиране на коментар
        Джипа си е мой и не мисля да се разделям с него скоро сега търся кола за жената , че е подхванала джипа и ше му ... ......

6-7 макс в града ако не е хибрид си остава мечта!
      Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

• bmwww
        bmwww коментира
        Редактиране на коментар
        Гледам има някакъв модел Quashqai 1.5dci ама нямат автоматици . Изобщо не съм запознат със конкретните марки , въобще с никоя Азиатска марка не съм запознат .

• Даниел Чобанов
        Даниел Чобанов коментира
        Редактиране на коментар
        И аз но и с такъв разсход сув

• Bogoljub Gagic
        Bogoljub Gagic коментира
        Редактиране на коментар
        1,5 dCi са чудовищно икономични двигатели... докато не гръмнат, де...

Първоначално публикуван от Даниел Чобанов Преглед на мнение
      6-7 макс в града ако не е хибрид си остава мечта!
      Мечтите понякога се сбъдват! Опел Мока 1.7 ,на магистралата със 120/130 .....5.2,в града 6,4. Това по борд компа ама и реалния е горе долу толкова

Коментар

• Даниел Чобанов
        Даниел Чобанов коментира
        Редактиране на коментар
        Горе доло е мн.относително понятие 😉

Нисък разход при автомат - само ако е робот или нещо с 6+ скорости. Всичко останало качва с поне 10% разхода, като при по-слаб двигател разликата се увеличава, увеличава и с намаляването на броя на предавките. Над 30% разлика е напълно достижима.

6 на 100 нафта с моето каране горят леки коли с ръчна кутия извън града.
      Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
      Телефон - в профила!

Коментар

• bmwww
        bmwww коментира
        Редактиране на коментар
        Относително е . Джипа под 8.7 по борд комп не мога да го докарам , жената цяла седмица ходи на работа и как го кара не знам , но е 6.7 по борд комп . Значи реален не повече от 8 . Маршрута и е 10км извънградско-7км градско и обратно . Джипа е WJ 2.7crd .

• Иван Жоров
        Иван Жоров коментира
        Редактиране на коментар
        WK 3,0CRD на мен ми даде 11 по същия маршрут. Повдиган, с по-големи гуми, но пък го карах много по-леко от леките коли.

Може и бензин да е , важното е да се върти около 7/100 . Всякакви X-trail-ове , CR-V-та и т.н. също са добре дошли като предложение .

Коментар

• Иван Жоров
        Иван Жоров коментира
        Редактиране на коментар
        Продавам това със сериозен коментар на цената:
        https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cg...7&slink=mhj8he
        Но на мен ми гори 14-17 газ градско. Може да се свали разхода, но под 12 не вярвам да падне. Извънградско 12 при моето каране, но както казах там WK ми дава 11 при по-леко каране, а леките коли 6 нафта. Маршрута е един и същ Шумен-Козлодуй и обратно.

Дъстър с 1,5. Ама автоматика с икономично и на мен не ми се връзва много. Доколкото има Дъстър автоматик, де.
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

• Даниел Чобанов
        Даниел Чобанов коментира
        Редактиране на коментар
        Е тук вече съм съгласен че има шанс за разсхода

• piron45
        piron45 коментира
        Редактиране на коментар
        Че като няма да е 4х4, що ти е СУВ, вземи си един VW Touran, не гори повече от 6 градско при спокойно каране, на дълго слиза до 4.7. Висока позиция на шофера, място за багаж бол. Пък ако е бензин с газ ще е още по евтина возията. С метана вече няма далавера, много му дигнаха цената.

• bmwww
        bmwww коментира
        Редактиране на коментар
        Висока позиция на шофера

Ето затова искам СУВ .

Ако не държиш толкова на автомат-Ситроен ЦКросър 2.2хди,градско-8-9,навън под 7/100.Тотално обслужен,вчера ново масло с филтри за 240лв

Коментар

Първоначално публикуван от bmwww Преглед на мнение
        ... CR-V-та и т.н. също са добре дошли като предложение .
        Бензиновият автоматик на CR-V не ти влиза в разхода на гориво. Похапва си яко.

Дизел автомат може и да те устройва на разход, ама не знаем, какъв е твоя бюджет.
        Първото дизелово CR-V с автоматик се появява чак през 2009-а, т.е. фейслифта на 3-та ген. Двигателят си е старият хондов 2.2 литров дизел. Автоматикът е хондовият 5-степенен хидротрансформатор. Нямам представа, какъв е разхода на гориво.
        След 2012-а, в 4-та ген вече се появяват нов 1.6 литров дизел и нов (за Хонда) 9-степенен автоматик (ZF-9HP). Тази комбинация има вероятност да покрие изискванията ти за разход, но не съм се интересувал.
        Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
        Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
        Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Бюджет към 15 за всичко , кола , обслужване и т.н. В ТМ Ауто имат една Киа ама се оказа , че е ръчка . Иначе щях да се изнасиля за нея .

Коментар

• kra_kra
            kra_kra коментира
            Редактиране на коментар
            Що не вземеш нещо за 5 и с другите 10 000 да сипваш гориво 5 години и да не мислиш за разход?

• bmwww
            bmwww коментира
            Редактиране на коментар
            Щото не е за мен , иначе това е най-доброто което може да се направи . Даже и бензинови вече гледам . 10 бона са си 4 тона бензин . По 10 да харчи , тамън за 40 000км .

При този бюджет Хондата отпада автоматично за съжаление , а съм сигурен , че при съпругата ти ( както обясняваш за стила на шофиране ) разхода градско няма да надвиши 7 л. при този модел..
          Който търси , намира !
          Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

При този бюджет, само при газифициран бензин ще излязат сметките в стотинките

П.П. При това, най-вече за зимно каране на къси разстояния.
            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
            Из "Златния телец"

Коментар

• bmwww
              bmwww коментира
              Редактиране на коментар
              Гледам ти тея Б9 Трибеки и ми се реве за такава , ама нещо проблеми с клапаните имали след поставяне на газ . Доколкото четох .

• cnc82
              cnc82 коментира
              Редактиране на коментар
              Не ти трябва Трибека. Нещо не са ги направили читави..

Щом гледате Кия, гледайте и близнака Tucson, води се IX35 в годините след 2009.

за кой град се очаква разход 6 от СУВ, че ми стана интересно

Коментар

• коко келеша
              коко келеша коментира
              Редактиране на коментар
              Веднага вземам два IX35 автоматик по 10-12 бона ))))))))))

• IvanIvanovi
              IvanIvanovi коментира
              Редактиране на коментар
              видях 15 бюджет, а и по Коледа стават чудеса

Враца . Иначе май ще скоча на Qashqai-я . Модела е 2007 2.0dci . Сега е момента да ме разубедите , че съм клъвнал яко . Двигателя какъв е , с ремък ли е , с верига ли е . Болежки и т.н. Като цена ми е дъмнително 2007 за 11 бона , ама айде това няма да се коментира .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X