Обява

Свий
Няма добавени обяви.

4х4 дилема

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Здравейте и благодаря на всички за мненията. Няма да отговарям на всеки поотделно, а ще обобщя тук.
    Взех карока, защото ми се караше автоматик и нещо по-високо, но нямаха налични 4х4, а не ми се чакаше (имах октавия 3 фейслифт, но ръчка). Мислех си, че поведението на сняг ще е като нея, но уви явно съм безкадърен и не съм свикнал на дсг-то. Нямам предвид по самите пътища, където нямам оплаквания, а по-скоро на необработените части. Гумите и на двете са континентал, тъй че не е от там неможенето.
    За местата няма да коментирам, тъй като всеки с 10+ дена на година зимни спортове знае какво имам предвид.
    Кара ми се quattro, но или е дизел, или извън бюджета дори и ако има предлагане. За чисто ново няма бюджет.
    В Ауто Бавария няма нищо. Карах туксон, допадна ми, но не е моето, а “нови” коли не ги изкупуват. Ще видя рав4, само че ме съмнява, че ще се впиша в бюджета.
    Мисля да тествам едно върнато XC60, макар че не съм фен. За субару, ако работят събота, бих им дал шанс, само че явно нямат желание да са отворени тогава.

Ако не намеря нещо интересно, сигурно ще се насоча към вариант 2 с втора кола, ако положението със снега е много добро хаха и ще чакам карок фейслифт пролетта вече с 4х4

Коментар

Мнение за това https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cg...9&slink=mig6ti ?

Коментар

• noname12
        noname12 коментира
        Редактиране на коментар
        Багажника е малък!

• didooo
        didooo коментира
        Редактиране на коментар
        Леле , на какви неща пишат Чероки , че и Джийп , вече ....

За тая цена аз бих взел пикап на Тойота

Това е нежничко меко казано
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Не искам да се правя на учител (даскал) , но относно заглавието на темата. Дилема е, когато се избира межди ДВЕ неща. Мнолема, или лема, се знае. Има трилема, куадрилема, куинтилемаи т, н. до мултилема, полилема . плурилема, или както там според латински и гръцки. С две думи, не може да се има ДИлема при избор на няколко (повече от ДВА варианта (решения)).
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

• noname12
          noname12 коментира
          Редактиране на коментар
          Кажи честно!

Първоначално публикуван от Mitrelle Преглед на мнение
        Здравейте! Доколкото успях да изчета темите в раздела, подобна няма или поне не в такъв обхват. Предварително се извинявам за дългото мнение и благодаря за отговорите.

В момента имам шкода карок 1.5 тси 150 дсг, но с един недостатък - не е 4х4. Тъй като имам над 50 дни зимата по ски курортите, а тази зима очаквам даже повече, почнах да се оглеждам за (чисто) нов 4х4 автомобил. Просто искам да мога да стигна безпроблемно до Ястребец, Бъндерица, Безбог, Осогово, Пампорово и т.н. и да не се притеснявам, че нещо може да се случи. Мисля, че ще успея да отделя 70к лв.(в т.ч. влиза и стойността на шкодата) като изискванията ми са: (чисто) нов/ макс. 20 к км; бензин; автоматик; над 150 кс.; лед фарове. Всичко повече като екстри е добре дошло. Нямам намерение да чакам около 1 година за поръчка например на нова шкода 4х4. До момента съм тествал:
        - сузуки витара - твърдо отпада
        - jeep renegade plug in hybrid - тук се колебая доста. Има по-малко пространство спрямо шкодата(вкл. багажник), режимите за скоростите се сменят ръчно, а не от скоростната кутията и като цяло дизайнът ми е спорен (вътре особено). Иначе съм доволен от вървеж в спорт режим и мисля, че на сняг ще оправдае очакванията.
        До събота мисля да проверя как са наличностите и опциите при
        -тойота рав 4 и хюндай туксон от чисто новите
        -бмв х1/х3 на малко км

Принципно не държа изцяло да е сув, но надали ще намеря нещо интересно като шкода скаут на около 20 к км, което да се продава.

Имам и още една опция - да си купя нещо на старо за 5-6 к лв, което да го ползвам само зимата, но за момента не е на дневен ред, защото не ми се поддържат 2 автомобила.

Още веднъж благодаря за всички мнения и идеи.

Лека вечер
        Какъв е бюджетът, 70 000 ли, може ли да се надхвърли?

Коментар

Първоначално публикуван от Mitrelle Преглед на мнение
          Ще видя рав4, само че ме съмнява, че ще се впиша в бюджета.
          В първото си мнение си посочил бюджет от 70 к.
          Написах цените в първия си пост, а за Тома Неверни в сайта на Тойота са качени и актуални ценови листи.
          Без калкулирана отстъпка - Рав 4 бензин-автоматик 4x4 - 62 990 лв. с ДДС без цвят.
          За 71 990 се взима предпоследно ниво на оборудване...

Коментар

Малко нова информация.
            Успях да продам шкодата и сега съм в усилено търсене на заместител.
            Мисля, че ще мога да си позволя и по-скъпа, т.е. бюджет около 80к. и тъй като гледах какво ли не, съм склонен да направя компромис за бензина и да взема дизел.
            Преди време имах оферта за хибрид на jeep compass, но сякаш повече ме влече х1ца(на малко км), но лошото е, че в Мкар/Аутобавария няма голям избор.
            Бях на път да взема нисан кашкай, но cvt-то е доста смотано, както и дилъра. По същата причина заради cvt-то се отказах и от туксона. В Киа/Субару си мислят, че продават колите без пари и трябва да им се молиш, та съм ги зачеркнал.
            Тойотата ми е много грозна.

Коментар

• noname12
              noname12 коментира
              Редактиране на коментар
              Ако смяташ да взимаш нов автомобил имай предвид, че в момента се чака доста почти за всичко. Да вземеш демонстрационен автомобил е по-скоро на късмет.

Само да спомена, че RAV4 вече е с 10г или 200к км пълна гаранция - жалко, че не ти харесва, отзвуците в САЩ и Австралия са повече от добри!

Само в България ли се продават коли нови/с малък пробег?
            За толкова пари някой Вранглер 3.6 300к.с или Боса ти е писал Тойота пикап(американска)
            Може и Форд Ф150 Раптор
            "Ob Arm, ob Reich, im Tode gleich“
            Русофилия: Тежка, наследствена незаразна болест, която не се лекува и от която за съжаление не се умира. Същата е дефиницията и за шизофрения.

Коментар

Ако не бързаш, защо не се свържеш с някой от вносителите от Канада/САЩ? Може да се окаже добър вариант, без да правя реклама, момчетата са много компетентни и можеш да си харесаш нещо добро на приятна цена. Негатива е изчакването месец-два

Коментар

• Dilyan Zagorchev
                Dilyan Zagorchev коментира
                Редактиране на коментар
                Или 4-5 по-скоро, виж Спарки колко чака за Гранда.

• smirnofster
                smirnofster коментира
                Редактиране на коментар
                Относително е, зависи колко бърза и как планира нещата, все пак е опция

• sparkybg
                sparkybg коментира
                Редактиране на коментар
                Както щеш да ги планираш, 4 месеца минимум не ти мърдат в момента. Някога беше по-малко от 2.

Аз поне не бих дал 80 бона за кола внос USA.
              Със сигурност бих взел нещо чисто ново или с малък пробег и гаранция. (каквото всъщност и направих преди 4 години
              Хората са различни, но когато аз дадох сумата Х,мой познат даде същата сума за Grandcherokee с пробех неизвестен
              Година по-късно смеси вода и масло...
              Всеки сам си "преценя", както знаем

Коментар

• sparkybg
                sparkybg коментира
                Редактиране на коментар
                Срещу нищожна сума на фона на 80те хилки, такова нещо като "пробег неизвестен" престава да има. Което не променя факта че не е от магазина. Но пък и това че е от магазина в днешно време не ти гарантира че няма да смеси масло и вода. Не на последно място, не ти гарантира че барабар с ремонта пак няма да ти е по-евтино отколкото гаранцията, щото нея си я плащаш така или иначе.

Частично съм съгласен, не искам да отричам закупуването на нови автомобили - имал съм удоволствието да взимам от шоурума 2-3 и наистина е приятно. Но разумно погледнато още с напускането на въпросната сграда, в която ти предават колата, губиш 5-10%. Има много места и канали за закупуване на малко употребявани автомобили - на по 5к или 10к километри и трудно можеш да направиш разлика, че не е баш чисто нова. Разбира се, цитирайки колегата, "всеки сам си преценя", въпроса е на какво държи човек. Пример преди време мой близък купи А8 на 5000км от германия използвана за развозване на футболистите на ФК Байерн, бях на предаването на авотомобила и трудно мога да го нарека "втора ръка" или използван. Цената разбира се за тези 5000км се бе изменила спрямо каталожната такава.

Коментар

Първоначално публикуван от smirnofster Преглед на мнение
                Но разумно погледнато още с напускането на въпросната сграда, в която ти предават колата, губиш 5-10%.
                Това в момента не е точно така. Сега за Тойотата ,на 25.000 км. закупена нова септември 2021 ми предлагат цената, на която съм я закупил.
                Венцислав Петров
                Горното е изцяло мое лично мнение, с което не ангажирам никое друго лице.
                Рекстън 2 2.7 165 к.с. ; Лагуна купе 2.0 dci 210 к.с.
                0889 62 8четири 6четири

Коментар

По мое мнение временно явление

Коментар

Частично съм съгласен, не искам да отричам закупуването на нови автомобили - имал съм удоволствието да взимам от шоурума 2-3 и наистина е приятно. Но разумно погледнато още с напускането на въпросната сграда, в която ти предават колата, губиш 5-10%. Има много места и канали за закупуване на малко употребявани автомобили - на по 5к или 10к километри и трудно можеш да направиш разлика, че не е баш чисто нова. Разбира се, цитирайки колегата, "всеки сам си преценя", въпроса е на какво държи човек. Пример преди време мой близък купи А8 на 5000км от германия използвана за развозване на футболистите на ФК Байерн, бях на предаването на авотомобила и трудно мога да го нарека "втора ръка" или използван. Цената разбира се за тези 5000км се бе изменила спрямо каталожната такава.
                    Форумът е хубав, с интересни членове, но напоследък ми прави впечатление, че никой не чете внимателно,а през редовете.
                    Неслучайно написах "или с малък пробег и гаранция" - това направих и аз, иначе би било лицемерно да го казвам
                    Никъде не съм написал само и единствено фабрично нов.
                    Мисълта ми е, че изсипвайки 60-70-80 К за американка, с нейните си особености и въпросителни, БЕЗ ГАРАНЦИЯ, която да важи в Европа ми звучи меко казано неразумно.

Коментар

Пример преди време мой близък купи А8 на 5000км от германия използвана за развозване на футболистите на ФК Байерн, бях на предаването на авотомобила и трудно мога да го нарека "втора ръка" или използван. Цената разбира се за тези 5000км се бе изменила спрямо каталожната такава.
                      Колко процента надолу беше цената, и колко годишен беше автомобила? Излизат и такива коли, но достатъчно рядко, за да ги отметнем като опции. Кола в БГ на 10-20 х.км. е обикновено демонстрационна на някой вносител, разликата от цената на нова е доста скромна. За сметка на това е карана от десетки хора, половината като служебна, другата половина като потенциални клиенти. Едните карат знаем как, другите пък "чакай да видя как върви". По-добре нова, или след изтичане на лизинг. Тия междинните не са много опция според мен.
                      Ford Maverick II 2.3 XLT
                      Ford Mondeo MK5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X