Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на висок автомобил

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на висок автомобил

Здравейте,
    Тъй като дойде време за закупуване на нов автомобил ми се иска да потърся нещо по-високо. Практитака ми до сега доказа, че имам нужда от това.
    Aвтмобила основно го използвам за извънградско и градско, може би в съотношение 70/30, но в месеца ми се налага поне 2 пъти да изляза извън асфалта и искам да го правя без да се притеснявам, че ще оставя някоя броня в полето или ще счупя нещо по дъното на автомобила. Не става въпрос за 30см коловози или стърчащи камъни, а по-скоро за черен път.

Основните и най-важни качества които търся са:
    - Висок
    - Не много голям
    - Бенизн/Газ
    - По възможност с нисък разход
    - до 140-145к.с.
    - релси, за да си превозвам велосипеда.
    - Година 2005 и нагоре
    - максимална комфортна скорост 120-140
    - бюджет 8000, ако си заслужава може и 10000

Относно задвижването не съм много запознат, но най би ми прилягало нещо с предно и възможност за превключване на задвижването на четерите коелела.

Моделите и марките които следя и ми харесват са:
    Daihatsu Terios
    Dacia Sandero Stepway
    Dacia Duster
    Suzuki Grand Vitara
    Honda Cr-V
    Toyota rav 4
    Nissan Qashqai
    Kia Sportage

До сега не съм карал никой от по-горе изборените автомобили и ще ми е труден избора, за това бих се радвал на съвети от хора с опит.
    Всичко написано по-горе се основава на познанията ми за този тип автомоили, коеот е ускъдно и може нещо от написаното, да не са на място.
    Последно редактирано от stuklen; 09-11-21, 14:29.

първите 2 са значително по-маломерни от останлите.
    щом си включил Кията, погледни и близнака Тусон - едно и също е.
    не си писал локация - ако си в или около София , мога да ти покажа 2005г. Тусон, 2.0 бензин, 141к.с. автоматик /не се продава/

Коментар

• stuklen
      stuklen коментира
      Редактиране на коментар
      В Габрово. За съжаление тукашните авто къщи са много опоскани, а не ми се обикаля цяла бг за една кола. Тусон-а като параметри и той влиза в списъка, но много ме дразни с този крив преден капак.

Дъстъра става, за каквото е написано. Не знам за бюджета обаче как е.
    Моя скоро стана на 9 години, ако те интересува нещо конкретно - питай.
    Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

• stuklen
      stuklen коментира
      Редактиране на коментар
      По мненията, които съм чел при него ми направи впечатление, че е дървена кола и не е много подходяща за дълъг път. Шумна и изморителна.
      Попаднах на един Дъстър 11к и едно Соренто 10к наблизо и тези дни ще ида да ги видя, ако не са продадени.

• kbot
      kbot коментира
      Редактиране на коментар
      Пълни глупости, щях ли да я карам 9 години, ако е дървена?
      Веднъж си дойдох от Закинтос за 14 часа барабар с фери-то и границата - без почивка щото бързахме, и не помня да ми е пречело нещо.
      Ходи покарай, за тест-драйв пари не вземат.

При този бюджет и година - Хондата я от пиши, същото важи и за Тойотата. От останалите най-джип е Сузукито, но и там май трудно ще намериш нещо читаво за тези пари, като гледам и Duster-и няма за толкова.
    Ако критериите са ти строго определени, насочи се към Kia и Terios.

П. П. Последната година, две - цените доста се покачиха на подобни возила.
    Който търси , намира !
    Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

• stuklen
      stuklen коментира
      Редактиране на коментар
      Да, доста се покачиха цените. Чета, че и вноса е намалял доста поради ред причини, но моята кола ме оставя вече и трябва да мисля за друга.
      Не е нужно да е "най-джип" дори съм склонен и на лек автомобил с по-голям просвет.

• cnc82
      cnc82 коментира
      Редактиране на коментар
      Разгледай и Subaru Forester. Добър автомобил с чудесно 4х4 и достатъчно клиренс за нуждите ти.

• mishomishev
      mishomishev коментира
      Редактиране на коментар
      Не са 10 с чиста съвест ти казвам че е 20% и повече...
      Ама то не стига и че са вдигнати ами и ги няма...
      Избор няма братче - боклуци са останали

виж subaru

Коментар

колега,виж това...
      https://m.mobile.bg/details/21624467721172270
      Последно редактирано от lakatnika; 09-11-21, 16:52.
      Shuanghuan S Ceo 2.4i/128Hp
      Краси
      "машината обича Ласка,грижливо гледане и Смазка"

Коментар

• stuklen
        stuklen коментира
        Редактиране на коментар
        Това го гледах, както и по-стабилните модели от марката, Но много екзотичен автомобил ми се струва. Не знам как ще е здравина, поддръжка и т.н.

• lakatnika
        lakatnika коментира
        Редактиране на коментар
        То друго от марката нЕма...само тоя е...най стабилния модел, разход 12/100 газ
        От 2год. го търкалям и не съм сменил нищо, двигателя е вечен...

Покрай колите които имам ползвам и един Дъстър произведен 2019 г. не 4х4 1.6 атм. бензин с газ от нов. За парите които струва колата и подържането и до момента е уникално средство за придвижване. Просвета му е колкото на JEEP-a който имам 210мм., и с умно каране става и за разходка. Единствен сериозен минус е слабият мотор.
      Това за Дъстара, но е по-нов от цената на автора. Незнам за около 10 000лв. колко по-стар може да се купи.Не им следя пазара.
      Идеята ми е че при ограничен бюджет е най-добре да се купи възможно най-новия автомобил, с ниска цена като нов, което предполага по-ниски разходи в бъдещето.
      Защото за същите пари може и Порше Кайен,Ку 7 и подобни, но......
      Последно редактирано от Pavkata_svt; 09-11-21, 18:38.

Коментар

• stuklen
        stuklen коментира
        Редактиране на коментар
        Ще ходя да гледам един Duster 1,6i 4x2 GPL 12г за 11к

Към СНС - ХапсолУтно съм съгласен, но ако се стигне до някакав проблем с двигателя......си е такова мамата...........

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        Към СНС - ХапсолУтноно съм съгласен, но ако се стигне до някав проблем с двигателя......си е такова мамата...........
        За Субаруто ли имаш на предвид ? То за всичко важи това , ако не знаеш точния човек за решаване на проблема .
        Просто се напълни с псевдомайстори у нас....
        Който търси , намира !
        Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Баш и конкретно за Субару.

Коментар

Daihatsu Terios - Имал съм стария. Не става за извънградско. Новия е по-добре, но пак си е градски паркетник.
            Dacia Sandero Stepway - Лек автомобил, макар и леко висок
            Dacia Duster - Става.
            Suzuki Grand Vitara - Джип със всички плюсове и минуси от това.
            Honda Cr-V - Става, но държат неоправдано високи цени.
            Toyota rav 4 - Същото като за Хондата.
            Nissan Qashqai - Малкото братче на Х-Трейл. Имам Х-Трейл 2,5 автомат който скоро ще продавам. Страдат от сегменти, на моя са сменени. Иначе са супер, като кола е повече от Хондата и Тойотата.
            Kia Sportage - Става.

Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
            Телефон - в профила!

Коментар

При тия изисквания директно бих избрал Рав 4 второ поколение(до 2006г). Влизат и в бюджета. Само да няма ръжда, и да не е над половин милион километра. И ако може да не е с газ, после да се сложи.

Хондата също е здраво желязо, но пак ще са последните от второто поколение или дори първо. По-голяма е от Рав 4, и има място в пода за бутилка за газ, резервната гума си е отделно отзад на вратата.

Газта при японските налага реглаж клапани и правене на глава след определени километри.

Дачията са здрави бангии, но са по-скъпи (щото по-нови), и като комфорт и вървене са на по-ниско ниво.
              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                При тия изисквания директно бих избрал Рав 4 второ поколение(до 2006г). Влизат и в бюджета. Само да няма ръжда, и да не е над половин милион километра. И ако може да не е с газ, после да се сложи.

Хондата също е здраво желязо, но пак ще са последните от второто поколение или дори първо. По-голяма е от Рав 4, и има място в пода за бутилка за газ, резервната гума си е отделно отзад на вратата.

Газта при японските налага реглаж клапани и правене на глава след определени километри.

Дачията са здрави бангии, но са по-скъпи (щото по-нови), и като комфорт и вървене са на по-ниско ниво.
                Точно така, това остава най доброто, като вървене, разход, маневреност и 4х4 в този клас.
                8)

Коментар

• kbot
                  kbot коментира
                  Редактиране на коментар
                  А колко му е клиренса на рав-чето? Че докато ги следях прогресивно намаляваше, а най-отгоре пише "висок автомобил".

за 15-16 годишна кола, взимай най-запазената, която намериш и ти пасне на вкуса, не робувай на марки. Само гледай все пак да има работещо 4Х4, щом се излизаш извън Хасвалта

Коментар

Хубаво гледай, че някой от изброените са само на един мост фабрично (търговците често се правят на луди)......ако държиш да е 4х4.
                  "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X