Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kia Sportage или Hyundai Santa Fe

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Kia Sportage или Hyundai Santa Fe

Здравейте може ли малко информация отностно тези два автомобила, става въпрос за моделите след 2010година, предпочитам автомат (поради здравословни проблеми, не че вмомента карам автомат но значително ще ми олекне ) и да е бензин, но всяка една информация ще ми е полезна, МПС-то ще се ползва най вече за всекидневно каране по асвалт, много рядко 1 2 пъти в годината може да се кара в черно и то просто ей така за една разходка, а не за някакъв вид офроуд. Зимата сняг малко вероятно но не е изключено, " зимата винаги ни изненадва все пак " МПС- то ще се кара горе долу по около 40-50 000 км на година както с града така и извън него.

Ix35 е аналог на Спортижа, Санта Фе е по-голямо. Иначе са близнаци с различни емблеми

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
      Ix35 е аналог на Спортижа, Санта Фе е по-голямо. Иначе са близнаци с различни емблеми
      По скоро Туксона.
      Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
      Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
      Враца

Коментар

• IvanIvanovi
        IvanIvanovi коментира
        Редактиране на коментар
        Tucson се казва до 2010, после става IX35 и 2018 пак Тусон

Въпроса ти от рода на Голф или Пасат. Двата модела са на практика една марка и са различен клас. Щом ще има градско бих избрал по-малкия модел - Спортиджа, като за сметка на това бих го взел с по-високото ниво на оборудване. Спортиджа е достатъчно голям, докато Санта Фе вече си е доста голям.
      Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
      Телефон - в профила!

Коментар

За мен няма значение кое е по голямо, и с паркиранията горе долу нямам проблеми. Искам стабилна и сигурна кола на пътя както казах пътувам често из страната по болници и найстина искам стабилна кола, не говоря за състезателни лапешки изпълнения, санта фе ми казаха че е найстина голям и удобен, но доста тежък незнам това дали да ме притеснява. А с двигателите и кутиите някой наясно ли е.

Коментар

Нещо за размисъл,май има значение кое къде е сглобявано... https://korea1.ru/bg/history/novye-o...ge-nachinayut/

Коментар

В този ред на мисли, близнак на Санта Фе от този период е КИА Соренто. Така че, може да гледате и него.

Коментар

При споменатия годишен пробег, според мен си за нова кола. Приготвената сума за първоначална вноска и лизинг.

Коментар

• enviro
                enviro коментира
                Редактиране на коментар
                Нямам възможност за нова, повечето пари отиват за здравето, за това цената за колата ще е около 14-15000 лв и нито ст повече, не говоря за обслужването

И ти си прав, но аз съдя по себе си. Закупих ЦРВ преди 3г и половина на 72х км, сега е вече на 230 като последната половин година почти не я карам. Смених си работата и сега работя на 3км от вкъщи, преди бях на 80 в едната посока. Казвам го в смисъл че ако вземеш нещо на около 200х км, при тоя планиран пробег твърде скоро ще трябва да се оглеждаш за нещо друго.

Коментар

Първоначално публикуван от enviro Преглед на мнение
                Здравейте може ли малко информация отностно тези два автомобила, става въпрос за моделите след 2010година, предпочитам автомат (поради здравословни проблеми, не че вмомента карам автомат но значително ще ми олекне ) и да е бензин, но всяка една информация ще ми е полезна, МПС-то ще се ползва най вече за всекидневно каране по асвалт, много рядко 1 2 пъти в годината може да се кара в черно и то просто ей така за една разходка, а не за някакъв вид офроуд. Зимата сняг малко вероятно но не е изключено, " зимата винаги ни изненадва все пак " МПС- то ще се кара горе долу по около 40-50 000 км на година както с града така и извън него.
                СантаФе е по-голяма, по-просторна и най-вероятно поддръжката ще им много сходна като пари! Като цена на придобиване как са, идея си нямам!

Коментар

Само аз ли съм чувал,че Санта фето късат КВ?

Коментар

• IvanIvanovi
                    IvanIvanovi коментира
                    Редактиране на коментар
                    не, но не е ли само за дизелите?

В такъв случай да спра да търся санта фе макар и бензин, макарче чета че при дизела фейслифта с 190-тп коня бил добър двигател но..... , Май ще се спирам на нещо друго, ще поразгледам и соната, и още инфо за спортидж

Коментар

Моите 5 стотинки както му казват:
                    Работих за Хюндаи ( Не е Хюндаи Моторс ,има 53 фирми Хюндаи) и съм ходил няколко пъти в Сеул а и по разни други места там.
                    около 85 % от колите ,камоните,микробусите са Хюндаи......някалко пъти ги питах -аме нали Хюндето и Киа са една фирма ,що няма толкова Киа по улиците ....
                    Аааааа- не били баш едно и също а Киите били боклуци и затова народа си купувал Хюндета.

Коментар

Първоначално публикуван от Даниел Цветков Преглед на мнение
                      Само аз ли съм чувал,че Санта фето късат КВ?
                      Не знам откъде си го чул, но аз от теб чувам за сефте, а имам две с общо пробег направен от мен и семейството към 240000 км. Правих двигател на едното, но не и заради колянов вал. И покрай този ремонт доста форуми изчетох и не съм срещал такъв проблем.
                      Хюндай Санта фе 2,2, АК; Форд с-мах 2.0, РСК; Форд Транзит; Киа Соренто

Коментар

• Даниел Цветков
                        Даниел Цветков коментира
                        Редактиране на коментар
                        Все пак не всяка кола от модела къса КВ-нали?То и 2.7 мотора на форд вграждам в много марки е същия,но не всяка кола го прави.

Аз пък лично съм късал колянов вал на дизелов Спортидж, без зор, при това.
                      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X