Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джип за висок и едър мъж

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Няма ли начин за преместване, или удължаване на релсите на седалката за да има ход назад,че и на мен ми отесня вътре пространството ?
    При слизане и качване колената ми опират във волана .

Коментар

Мой колега , вече пенсионер 3 години кара служебен Дефендър, къс. Човека е 207 см. Личната му кола е голф 2.
      На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
        Мой колега , вече пенсионер 3 години кара служебен Дефендър, къс. Човека е 207 см. Личната му кола е голф 2.
        В дифендъра на мен ми е тясно 180/92кг най-вече отляво и като затварям вратата.
        Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
        Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

• trapper
          trapper коментира
          Редактиране на коментар
          В нов Дифендър и на мен (180х95) ми е късо и тясно, но не мога да повярвам, че Дискавъри-2 няма да стане. Брат ми е висок 196 см и не се оплаква.

• venciru
          venciru коментира
          Редактиране на коментар
          Първата ми лична кола в далечното минало (1980) беше Трабант. Както вече споменах съм 199 см.. С "картонения змей" и още един такъв сме ходили две семейства до Германия (ГДР).. И с две малки деца и жената нееднократно на море от Пловдив. И не се оплаквах изобщо. Тогава......Е, бях 95 кила, а сега 118. И пак казвам - има огромна разлика от 196 до 206 см. Много е трудно да се разбере и повярва, но е така.
          А 207 в Дифендър наистина искам да го видя. Честно! Голф 2 - да, и аз съм карал няколко пъти без проблеми. Но в Дифендър не успях да затворя вратата въобще след драматично влизане и още по драматично дъъъъъълго излизане.

Първоначално публикуван от bradi Преглед на мнение
        Не е заради офроуда а заради по-високата позиция на седене и клиренса помага при качване и слизане.
        ...
        Щом 4х4 не задължително, мисля че може да се премери във фиат добло, рено канго, форд туринео.

Коментар

• resistbody
          resistbody коментира
          Редактиране на коментар
          Опел комбо пътническо е много просторно, откак го взех мерцедеса го вадя само за престиж.. 190см ама съм слаб 80кг.. и жената с 2 деца отзад им е комфортно..

• venciru
          venciru коментира
          Редактиране на коментар
          Честно казано мисля, че няма да станат за посоченият ръст. Пак от личен опит, а пък съм по нисък.
          И още по честно казано не виждам с какво една баничарка е по добра от Рекстъна, към който са се насочили. Особено за млад човек. Пък и аз, дъртият, не бих заменил моят Рекстън за три баничарки. Колегата каза - високата позиция на седалката при качване и слизане (излизане). Ако на някой му се играе може да измери височината на седалката на баничарка от земята. Не на бус..... Аз довечера мога да измеря на моя.

• сто
          сто коментира
          Редактиране на коментар
          venciru, имам добър познат дето килограмите ги има, даже може би са повече, на ръст не е чак толкова ма не лъже. Пътува много, работи за фирма с казина и поддържа машините. Та от него знам че единствено в баничарката, в случая канго 2012, може спокойно да си вдигне шишето с минерална вода без да го опре в челното стъкло или да се налага да се навежда докато кара А кара инфинити fx май беше, нисан максима, субаро легаци. Въобще не твърдя че е по-добро решение от рекстон, просто предлагам да опита търсещия.

Аз съм 198см, 145кг. 50 номер крака. Ежедневната ми кола е Тойота Корола-версо. Събирам се много добре.
        Черно, мирише и разваля характера!

Коментар

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          Ти си мазохист

• бат'Марто
          бат'Марто коментира
          Редактиране на коментар
          Хаха , що не им кажеш преди какво караше ? Ярис !

• коко келеша
          коко келеша коментира
          Редактиране на коментар
          Айде сега да си спомним Голомеев и Ко с малките Фиатчета )))))))))))))))))))

195см ама 80кила с мокри дрехи - ежедневната ми кола е Фокус 2-ра генерация и вътре има предостатъчно място и над главата, и на ширина. Позицията на седене също е по-висока от на сравними хеч-ове. Проблема със слизането и качването се оправя като се вземе 2-вратата версия. Старите джипове, особено истинските на рама, залъгват - външно са големи, вътре е теснотия. В мойто Мусо ми е тясно.
        Корола Версо 2ра генерация също е супер широка и с лесно влизане/излизане.

Фокус 2-ра генерация в този бюджет може да се купи много хубав фейслифтов, Корола Версо 2-ра генерация също се вписва. Форд C-max също - на базата на Фокус, но още по голям отвътре.

Принципно имам проблеми с кръста и влизане/излизане от колата са ми приоритетни и Фокуса откъм това е супер. Преди за ежедневна кола ползвах Сеат, който е на базата на Голф 4 и там беше ужасно влизането и излизането - първо че вратата е тясна, 2ро позицията на седене беше супер ниска, а и самата кола беше тясна.
        '97 Musso 3.2
        ...

Коментар

• resistbody
          resistbody коментира
          Редактиране на коментар
          Фокус 2 е колата с най-неудобните седалки която съм карал( майка ми има такава, комби) ...

• 6-zyl
          6-zyl коментира
          Редактиране на коментар
          Седалките са неудобни, така е. Аз съм решил проблема с анатомичен калъф на седалката

Много хора се лъжат, че джиповете са много просторни. Да, на височина биват, но поради позицията на седалката много от тях не са подходящи за висок човек, защото краката са твърде свити. Няма да забравя преди години на едно автоизложение как в един ленд крузър щях да му счупя таблото с коляно...
        Маверик, МЛ 163, Соренто, фокуси, голфове, баничарки, за съжаление не са за всеки.
        Рекстъна е удобен(по-удобен от мл 163), санта фе 2ра генерация, шевролет каптива(с лек компромис с мястото за крака).

Ако не държите на джип (въпреки, че и аз си търся със същите параметри) в леките автомобили има повече място за краката и позицията е по-добра.

Коментар

Май ще стане само УАЗ 469 и наследниците му.
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

В тоя бюджет , за нищо по-просторно , от баничарка не се сещам . Иначе Ицо Грозков е над посочените размери и от години се придвижва с една BJ70 (не случайно е heavy duty) , Руси наскоро му я поднови . А на моята 70ка ми пречеше на колената грамадния волан и й го смених . 80 си е като за мен , малко под 2м съм
            TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

Коментар

Тераканът е бая голям, гарантирам!

Коментар

Любо Ганев се побира само....

https://www.24chasa.bg/Article/8514

Коментар

Първоначално публикуван от Еделвайс Преглед на мнение
                  Любо Ганев се побира само....

https://www.24chasa.bg/Article/8514
                  Е Голомеев (208 см) на времето имаше И Фиат 126, макар че май го караше повече заради майтапа.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Тъй като се чудех дали да драсна за Теракана. Но пък по-горе колегата за бензин и газ беше вметнал.
                    Специално за Хюндай - ей това са му размерите, разбира се плюс/минус.

Коментар

Имам приятел 205см и 120кг,купи си ново(през 2006) Пежо 307 комби. Събира се идеално. Пътували сме по 4-5 човека, и който е стоял зад него НЕ се е чувствал некомфортно.
                      "Ob Arm, ob Reich, im Tode gleich“
                      Русофилия: Тежка, наследствена незаразна болест, която не се лекува и от която за съжаление не се умира. Същата е дефиницията и за шизофрения.

Коментар

Шак (216см) кара смартче

Коментар

• бат'Марто
                          бат'Марто коментира
                          Редактиране на коментар
                          Да, всяка година го засичам на магистралата, от София на път за ,,Градина"

• коко келеша
                          коко келеша коментира
                          Редактиране на коментар
                          Сигурно си има и собствен Херкулес, та да го дотъркаля до тука ))))))))))))))))))

• artefekt
                          artefekt коментира
                          Редактиране на коментар
                          80-те години Голумеев караше малко фиатче(другата кола му беше Опел Сенатор де). Та на сватбата на братовчедка ми, се наложи да се возя в него....щото предната седалка се допираше до задната и друг не се събираше(е аз бех тогава...мъничко детенце)

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X