Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джип за висок и едър мъж

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Джип за висок и едър мъж

Здравейте колеги,имам странна молба но вярвам че ще се намери решение.Става въпрос за младеж висок 205см. и с тегло 120кг.Лимита за придобиване е 5,6хил.лв.

Оказа се че е проблем намирането на джип камоли автомобил за водач с такива габарити а и за толкова пари.Пробвал се е в ЦРВ-1 но дори и при дръпната до край седалка му е тясно.
    Сигурно във форума има хора които ще помогнат.
    Поздрави и бъдете здрави.
    +359 889 301 623 Явор
    Suzuki Grand Vitara 2,0л.2007

Да пробва в Диско 2, там предната врата е по широка от задната и мисля има доста място

Аз не съм 120 кила (стигал съм 115 де ама при ръст 179) ама ми е доста широко над главата.

Да се има предвид че позицията на волана и седалката е леко вляво и може да има драми с това.

Абе да иде човека да се разходи по Горубляне и ще му стане ясно
    Land Rover Discovery II, V8 4.0
    VW Golf VI variant
    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Аз съм висок 199 см. и 118 кг. Това при 62 г. и сравнително ограничена подвижност поради възраста. Досега след доста обикаляне по салоните съм сменил 3 "джипа" след проби в поне 20 модела. Гледах и да са ми по финансовите въможности, освен по физическите. И в трите съм се чувствал добре. Те са (бяха):
      Спортидж 2000 г. , закупена 2011 г. - много висока вътре, напълно поносима за управление от висок и тежък дядо. Поради съмнения (може би неоснователни) в надежността и не съм правил преходи по- дълги от 200 км. в посока. Дизел, поставих и ръчни хъбове, лифтнах я с подложки и нямах проблеми с нея освен основния - корозията. Продадох я на познат 2014, който след заваряване на течащият резервоар и смяна на горивната помпа с механична я караше до преди 6-7 месеца. Беше доволен.
      Форд Ескейп (Маверик 2) 2004 г. закупен 2014. Бензин 2.0 л. с АГУ. По него не съм правил нищо допълнително. На една НГ загасна по време на движение. Оказа се дефектирал комп от дефектирала бобина. 300 лв. от мисля Фокус с обучението и след това до продажбата през 2018 г никакви сериозни проблеми. В последно време преди да го продам му играеха ниските и отвреме на време гаснеше на място, макар и изключително рядко. Това ме изнервяше и ...Също висок вътре и удобен за каране от мен. С него съм обикалял страната и съм го карал по 500 км. без почивка.
      Сегашния Рекстън 2008 г. закупен 2018. Дизел, РСК. Дразнеше ме возията и я промених със смяна на пружини и амортисьори. Получи се и 5.5 см. лифт. Пътното поведение се промени в пъти . Промених и включването на двойното предаване. Сега е с избор - само задно, фабричното on demand и принудително двойно предаване. Смених и дискове и накладки отпред и отзад. Много удобна и вече лесна за каране. И с него преходи от 1000 км. на ден не са ми проблем. Сега е любимото превозно средство на жена ми - не мога да я накарам да кара Корола автомат, нова, на 5 месеца с хиляда помощни системи.
      Позволявам си да пиша, понеже и трите се включват в лимита и най- важно са удобни за висок човек. Като Рекстън-а ми е най- удобен от трите. Това от първо лице.
      П.П. Извинявам се, но Диското 2 ми е и ниско, и тясно. Както и Диско 1. Но това може да го разбере само достатъчно висок човек. Външният вид на коли и в частност на джипове много лъже. Както и е много важна разликата от 5 санта в височината. На човека . Да не говорим за 26 см. Никой не може да си предствви колко е важна, ако не е с "наднормени" височина и тегло. Например Санта Фе 1 не успях да го подкарам, въпреки, че бих път до Пловдив за да го купувам. Просто не можех да си изправя главата. И се върнах с Ескейп-а.
      П.П.П. В Хонда ЦРВ 1 АЗ не мога да влезна на шофьорското място. По точно влизам, ама как.....Да не говорим за излизането. А дръпнатата докрай седалка се подразбира .
      Лек ден и успех с избора!
      Последно редактирано от venciru; 23-03-21, 13:53.
      Венцислав Петров
      Горното е изцяло мое лично мнение, с което не ангажирам никое друго лице.
      Рекстън 2 2.7 165 к.с. ; Лагуна купе 2.0 dci 210 к.с.
      0889 62 8четири 6четири

Коментар

Аз верния отговор го знам, но никак не влиза в бюджета.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• venciru
          venciru коментира
          Редактиране на коментар
          Значи не е нужният отговор.
          Даже и да е верен.
          Майтап, добронамерен.
          Е затова писах и аз без претенции за компетентност. Просто от гледна точка на ръст и на бюджет. От личен опит.. Като ръст и отчасти бюджет.

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          Ескалейд или Секвоя 2,събирам се с все жената на предната седалка

И аз го знам отговора ма въпроса е за 5 лева,а за тия пари идея нямам,Самурай кабрио и Флинстоун

Благодаря колега за отделеното време и обстойното описание.Явно личния опит е от голямо значение.
        +359 889 301 623 Явор

Коментар

Търтьо,за гегата е ясно...😁
          +359 889 301 623 Явор

Коментар

Първоначално публикуван от bradi Преглед на мнение
            Търтьо,за гегата е ясно...😁
            С повече вътрешно пространство не съм виждал. И във височина. Отделно поставянето на седалка по желание е максимално просто. Като старата е по широка реално.
            за извънградско не стават
            И нищо общо с бюджета, определено.
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

КИА Соренто.

Коментар

Исузу Трупър е доста просторен автомобил. Има някакъв шанс да се вмести в бюджета.
                Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Да пробва Спортидж до 2002г.
                  Отвън въобще не личи, че е просторен и висок.
                  А и в бюджета влиза.

Коментар

• Kirilpm
                    Kirilpm коментира
                    Редактиране на коментар
                    "Отвън въобще не личи, че е просторен и висок. "

То и отвътре въобще не личи, че е просторен и висок

За Кията и Трупъра добре,ама малко старички.Гледаме нещо по новичко и бензин(газ).
                  Май работите клонят към Рекстона,а и нали Мерцедес...
                  +359 889 301 623 Явор

Коментар

Най-добре отиваш дЕт има много автокъщи , просто да си избереш модел , не е задължително от там да си вземеш нещо .
                    Проба му е майката....
                    Който търси , намира !
                    Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Първоначално публикуван от bradi Преглед на мнение
                      Здравейте колеги,имам странна молба но вярвам че ще се намери решение.Става въпрос
                      Спомени чий ще го дърви младежа в това(за какво му е) защото в "гробищарката" (моя крайслер вояджер4х4) би трябвало да се събере. Има някакви офроуд възможности, има място и в цената се вписва, а ако иска да пробва дали му е удобна - сте добре дошли

0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

• BENZBOSS
                        BENZBOSS коментира
                        Редактиране на коментар
                        Младеж и голяма кола......навява ми спомени разни,трябва да е проходима обаче

Не е заради офроуда а заради по-високата позиция на седене и клиренса помага при качване и слизане.
                      Дядо Владо благодаря,твоята ще е по-нататък,когато се появят чааветата...
                      +359 889 301 623 Явор

Коментар

• rosen_offroad
                        rosen_offroad коментира
                        Редактиране на коментар
                        Некое МЛ-че ше му залепне като шамар на буза

Те малко конкретика
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:461 Dimensions 4.jpg
Прегледи:813
Размер:104.5 КБ
ID:6723954

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X