Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ при избора на първи джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ при избора на първи джип

Привет , както сигурно забелязвате съм новорегистриран , но чета във форума от доста време.
    Бих искал да ми помогнете да си избера първи джип. Ще го ползвам само за черни пътища, ще ми се да кажа , че няма да влизам по локви, блата и дерета, но няма да ви лъжа и най-вероятно веднага ще влезна там. До момента за нуждите съм ползвал ауди б6 куатро, което се справя доста добре , но имайки предвид клиренса е доста ограничено къде може да бъде карано.
    За да не подстрекавам излишни спорове бих искал всеки , който ще коментира да каже кое от посочените би избрал и защо, ако иска да сподели допълнителна информация - добре е дошъл.

Претендент 1 - TOYOTA HILUX SURF 2.7 SSR-X LIMITED AUTOMATIC

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:
Прегледи:0
Размер:130.4 КБ
ID:6715426Натиснете снимката за да я уголемите

Име:
Размер:193.0 КБ
ID:6715427

Претендент 2 - TOYOTA HILUX SURF 3.0 SSR-X AUTOMATIC 5 DOORS

Име:
Размер:126.9 КБ
ID:6715428

Име:
Размер:198.4 КБ
ID:6715429

Име:
Размер:181.4 КБ
ID:6715430

Претендент 3 - 2006 MITSUBISHI L200 2.5Did 4X4 WARRIOR

Име:
Размер:26.8 КБ
ID:6715431

Претендент 4 - MITSIBUSHI PAJERO LWB 1995 4X4
    Предпочитаната спецификация за Митсубиши-то е дълга база и бензинов двигател, но са доста трудни за намиране в рамките на моя бюджет.

Име:
Размер:258.2 КБ
ID:6715432

Претендент 5 - TOYOTA LAND CRUISER PRADO 3.0TD TZ LIMITED EDITION

Име:
Размер:175.0 КБ
ID:6715433

Име:
Размер:212.7 КБ
ID:6715434

Име:
Размер:164.0 КБ
ID:6715435

Паджеро спорт също може да бъде включен , но този модел най-малко ми допада на външен вид.
    Поздрави и бъдете здрави.

Прикачени файлове
    Последно редактирано от Largo01; 02-03-21, 16:22.

Не ти харесва ПаХерото, ама на другите не им се виждат снимките. Поне на мен
    Значи искаш нещо, дето има задвижване на 4те колела и влиза в 2ра и 3та категория, по тази скала?
    https://offroad-bulgaria.com/forum/о...53#post6713953
    Последно редактирано от large; 02-03-21, 16:14. Причина: Добавих линк към другата тема

Коментар

• Largo01
      Largo01 коментира
      Редактиране на коментар
      Привет, пооправих малко снимките, харесва ми Паджеро , но не Паджеро Спорт (по-издължения вариант на купето).
      Да , май по-скоро към 3-та категория спадат мераците ми.

Л 200 е комънреъл за рзлика от другите и е най икономично, има esp и климатроник, най ново като модел.
    8)

Коментар

• Largo01
      Largo01 коментира
      Редактиране на коментар
      но и най-скъпо..

Пуснал си го и него за избор!
    8)

Коментар

Largo01, ти ли ще оглеждаш колите в Англия, или имаш човек за това?
      Конкретно тези ли искаш да купиш, или просто визуализираш каква марка и модел търсиш?

Ако е първото:
      Всички коли, с изключение на #3 са JDM, или т.нaр. тук Japanese Import.
      Да разбирам ли, че знаеш, какво означава JDM, и търсиш точно такава кола?
      Ако е така, много правилно си се ориентирал. Гласувам с две ръце, за която и да е JDM-ка в добро техническо състояние (особено ръжда), независимо от възрастта й.

Предполагам си гледал обявите и знаеш това, което ще кажа, ама ...
      Коли ##1, 2 и 5, очевадно са от една и съща автокъща. Хвърлих едно око в нета и ги намерих. Обявени са и трите в eВay. Имат подробно описание, което, според моя скромен опит с JDM-ките, изглежда да е коректно. Всички били много време в Англия. Внесени са от Япония в периода '05 - '10-а. Според обявения километраж, според мен са карани в Англия поне по 100000км. Вероятността да имат ръжда е голяма, заради влажния солен въздух тук. Ако са домували на сенчесто, непроветриво място, по крайбрежието, вероятността се увеличава.

Паджерото #4 също е обявено в eBay от търговец. Най-дълго време е било в Англия - внесено е 2002-ра, и трябва да се провери по-обстойно. Обявеният пробег е ... хм ... лееееко съмнителен.
      Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
      Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
      Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Привет krasi-mir
        Плана беше такъв, да отида сам да ги огледам евентуално ако харесам нещо да си го и докарам, като мислех тук да не го регистрирам, защото го търся изключително и само за черни пътища.
        НО вчера докато търсех в интернет информация за някой дето вече е вкарал кола от Англия след 1 януари 2021 попаднах на митнически калкулатор и след показаното от него малко ми се обезсмислиха нещата, защото каквото спестя от десния волан ще го дам на агенция митници. За това се заех със mobile - de и там открих няколко екземпляра , който освен , че стават за черен път ще мога да регистрирам и да ползвам без много неудобства - 2 Теракана (163к.с.) , пак едно Паджеро, като това на снимката и Нисан патфайндър 3.3 I V6 Auto.

Име:$_20 (1).jpg
Прегледи:579
Размер:97.2 КБ
ID:6717868

Име:$_20 (2).jpg
Прегледи:560
Размер:102.9 КБ
ID:6717869

Име:$_20 (3).jpg
Прегледи:555
Размер:82.6 КБ
ID:6717870

Име:$_20.jpg
Прегледи:565
Размер:90.6 КБ
ID:6717871

Коментар

Ти първо трябваше да си направиш труда с калкулатора и да знаеш, колко ще цакаш на митницатаи след това да си губиш времето по разни безплодни коли в Англия. Тези в Германия гледай да не са от някое място близо до морето, че така съм си патил навремето....
          JEEP Grand Cherokee WK2; 184kW (250 PS), 2017 г.
          Тел: +359 887 847261

Коментар

• Largo01
            Largo01 коментира
            Редактиране на коментар
            Трябваше , ама пуст ентусиазъм..две коли съм вкарвал от там и преди брекзит беше толкова безпроблемно.. защо им трябваше да излизат от ЕС.
            Благодаря за съвета ще гледам да са от централната част на Германия.

Е, що им трябвало да излизат от ЕС???Хубава работа, задаваш и ти едни въпроси....Мен ако питаш хубаво направиха, да се махат, не ми трябват кухи английски лейки. Нека сега Шотландия се отдели с референдум и само тя влезе в ЕС. Като толкова ти харесват коли с десен волан, ще си ги внасяш от там
          JEEP Grand Cherokee WK2; 184kW (250 PS), 2017 г.
          Тел: +359 887 847261

Коментар

Първоначално публикуван от ivaningbg Преглед на мнение
            Ти първо трябваше да си направиш труда с калкулатора и да знаеш, колко ще цакаш на митницатаи след това да си губиш времето по разни безплодни коли в Англия. Тези в Германия гледай да не са от някое място близо до морето, че така съм си патил навремето....
            Само неговото ли време губи!!!
            8)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X