Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Toyota Hilux или Nissan Navara

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Toyota Hilux или Nisan Navara

Грешката е моя. Извинявам се !!!

Прозведен в Тайланд

Коментар

Toyota значи е по добра нали така
      samo kawasaki kvf 750:P:P:P

Коментар

Какво значение има къде се произвежда даден автомобил?Според мен контрола на качеството е ключов!

Коментар

Аз лично бих взел Тойотата , колега. Наварата повече отива към паркетник. Но все пак е въпрос на вкус, а и зависи за какво и как ще я ползваш...
          ПП: Не претендирам да съм голям разбирач , има колеги ,които познават и двата модела...
          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от bg2001 Преглед на мнение
            Какво значение има къде се произвежда даден автомобил?Според мен контрола на качеството е ключов!

Ние българите гледаме на една кола (джип) по коренно различен начин спрямо всички останали. Искаме да ни служи вярно по 500К км и по 20 години. Това са отдавна отживели неща . Колата е куп желязо , което ни служи , а не ние на него ...
            Така че , къде и как е сглобена ....ммммм....де да знам...
            За мен лично една кола на 10 години е МНОГО по- здрава от една чисто нова. Както беше писал един колега , едно време колите ги правеха инженери , а сега търговци...
            Има много вярно в това , вярвайте ми
            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
              ...Наварата повече отива към паркетник....
              По какво прецени?
              Те по принцип пикапите са селскостопански таралясници а на типични офроудъри.
              Разликата в конструкцията на Терано, Навара, 4Рунар, Хайлукс, Патфиндер, Л200 не е голяма.

Новите Навари се събират в Испания. Имам и Навара и Патрол (японски) и не знам кой мотор е Рено та ще съм благодарен да ме светнете.

АТВ влиза трудно в пикап с двойна кабина. Прави се рампа над кабината. Легена е 160/160см. приблизително. Спортно АТВ влиза в еденична кабина.
              Последно редактирано от drukman; 31-08-09, 01:02.
              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
              Вальо. О888 557Ч7Ч
              Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                По какво прецени?
                Те по принцип пикапите са селскостопански таралясници а на типични офроудъри.
                Разликата в конструкцията на Терано, Навара, 4Рунар, Хайлукс, Патфиндер, Л200 не е голяма.

Новите Навари се събират в Испания. Имам и Навара и Патрол (японски) и не знам кой мотор е Рено та ще съм благодарен да ме светнете.

АТВ влиза трудно в пикап с двойна кабина. Прави се рампа над кабината. Легена е 160/160см. приблизително. Спортно АТВ влиза в еденична кабина.
                2.5 дизела е на рено ...

Коментар

Въпреки ,че Навара се сглобява в испания двигателя й е пеоектиран и произведен в Япония .

Коментар

Първоначално публикуван от plamkata Преглед на мнение
                    Въпреки ,че Навара се сглобява в испания двигателя й е пеоектиран и произведен в Япония .
                    В Япония или Рено?
                    Дай да видиме от кое точно Рено. 2.5 ТДИ 16 клапана 133 конски сили, два вала, две вериги, пише "Нисан" на него
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

На последния модел Патфайндър и Навара ,двигателя 2.5dci е на Рено.
                      Аз не виждам нищо лошо в това,защото съм повече от доволен от двигателя....

Коментар

2,5 дизела е разработка на нисан - затова е с верига.
                        Рено обаче го слагат на Лагуна и може би вече и на Мастер и Еспас. Най-големия дизел разработван изцяло от Рено е 2,2 и не струва - даваше много дефекти и то сериозни, но той в Нисан 4х4 никога не е влизал.
                        Новата Навара е с независимо окачване отзад (единствена от всички пикапи) и вози доста по-меко от другите пикапи - не се прави в Япония със сигурност, но не е в Турция и е на светлинни години напред от качеството на Рено.
                        Старата Навара е с ресорно окачване и хич не е паркетник, доколкото помня - сглобяваше се в Япония, където и сега продължава да се прави като В-не снам си колко си.
                        Хилукса е по-широк отвътре и най-вече по просторен нагоре - на Наварата тавана и е ниско и ако си по-висок е проблем. На мен обаче не ми харесва като дизайн - няма характер. Беше ми направило впечатление че няма блокаж - не знам как е при Наварата...
                        Иначе - автомата на Нисан е може би най-добрия (супер бърз е) но аз лично предпочитам ръчна кутия и това не ме топли особено.
                        За специалистите по Пежо - те сглобяват в Турция 206 седан и Бийпър при това отскоро (качеството все още е особено ниско при турските 206). Тази цена от 6000Е прилича като да е за 206 => 307 е доста по голяма и по-скъпа и се прави в по-белите държави. Виж 4007 (Mitsubishi Outlander) не знам къде го правят, а ме интересува - ако някой знае да каже.

Коментар

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
                          ...Новата Навара е с независимо окачване отзад (единствена от всички пикапи) и вози доста по-меко от другите пикапи .....
                          Старата Навара е с ресорно окачване и хич не е паркетник, доколкото помня - сглобяваше се в Япония, където и сега продължава да се прави като В-не снам си колко си.
                          ....
                          Тази Навара която се продаваше в България до миналата година (после не съм се интересувал) си беше с цял мост и някои модификаций имаха блокаж.
                          От старата (до2004) имам. На ресори е отзад. Не е паркетник ама е много дълга за гората. Няма междинен диф, няма и блокаж.
                          Вальо. О888 557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                            Тази Навара която се продаваше в България до миналата година (после не съм се интересувал) си беше с цял мост и някои модификаций имаха блокаж.
                            От старата (до2004) имам. На ресори е отзад. Не е паркетник ама е много дълга за гората. Няма междинен диф, няма и блокаж.
                            АЗ БЪРКАМ С ПАТФАЙНДЪРА - ИЗВИНЯВАМ СЕ. Окачването на новата е независимо само отпред. Отзад е на ресори, но така е и при Хилукса. За старите модели не знам как е отпред. А модела под който е дегизирана старата навара (малко опоскана) е NP300 и се прави в Япония.

Коментар

.....За старите модели не знам как е отпред....
                              "А "рамена с торсиони.
                              Вальо. О888 557Ч7Ч
                              Silverado 1.3 i

Коментар

2,5 дизела е разработка на нисан - затова е с верига.
                                Рено обаче го слагат на Лагуна и може би вече и на Мастер и Еспас. Най-големия дизел разработван изцяло от Рено е 2,2 и не струва - даваше много дефекти и то сериозни, но той в Нисан 4х4 никога не е влизал.
                                Новата Навара е с независимо окачване отзад (единствена от всички пикапи) и вози доста по-меко от другите пикапи - не се прави в Япония със сигурност, но не е в Турция и е на светлинни години напред от качеството на Рено.
                                Хилукса е по-широк отвътре и най-вече по просторен нагоре - на Наварата тавана и е ниско и ако си по-висок е проблем. На мен обаче не ми харесва като дизайн - няма характер. Беше ми направило впечатление че няма блокаж - не знам как е при Наварата...
                                Иначе - автомата на Нисан е може би най-добрия (супер бърз е) но аз лично предпочитам ръчна кутия и това не ме топли особено.
                                За специалистите по Пежо - те сглобяват в Турция 206 седан и Бийпър при това отскоро (качеството все още е особено ниско при турските 206). Тази цена от 6000Е прилича като да е за 206 => 307 е доста по голяма и по-скъпа и се прави в по-белите държави. Виж 4007 (Mitsubishi Outlander) не знам къде го правят, а ме интересува - ако някой знае да каже.
                                Хмм,това не го знаех...доста хора ми се подиграваха,като си взех Патфайндъра,че бил с френски двигател и т.н...
                                Това ,че двигателя си е чисто нисански,според мен е още един + за Наварата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X