Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теракан 163кс или Соренто 170 кс

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Untitled-03.jpg
Прегледи:553
Размер:230.0 КБ
ID:6708269

Oт тази тема може да се видят "възможностите" на Соренто - https://www.drive2.ru/r/kia/sorento/505062041682182933/
    Еб@го у паркета,само толко ли може? Ей сега го натирих към карса.

Коментар

Всяка една кола гние.

Коментар

Привет,

Ползвал съм и двете коли, но в комплектацията с по-старите двигатели - 150 кс на Теракан парт тайм и 140 на Соренто он деманд.
        Първо возията е зле и на двете, като на Сорентото е по-зле. Друса яко и люлее. Може да е било от конкретната бройка. Теракана возеше най-добре натоварен с няколкостотин кила бетонни блокчета
        Второ Теракана вървеше по-добре, може би поради това, че беше с РСК. Сорентото с автомат е тромаво. Но пък гори колкото теракана. Разходът и на двете е 9/100 при скорости до 110 км/час. После става по-неприятен.
        Трето, не съм съгласен, че били с еднакъв размер. Теракана е чувствително по-голям. Сорентото е тясно на задния ред седалки, а багажника му е сигурно два пъти по-малък от на теракана. Задните седалки на теракана не са удобни. Стоят по-високо от предните и усещането е да си като на пейка. Комбинирано с кожената тапицерия и камионската возия, води до пързаляне на пасажерите.
        Като офроуд възможности следва да са еднакви, дори с превес на сорентото, защото е по-късо, но личните ми впечатления клонят към превес на теракана. Пробвано и с двете по едни и същи маршрути.
        За мен теракана е по-добрият избор, ако размера не е проблем. Недостаък е ръчното превключване на предния мост, но има бройки и с автоматично. Частите също смятам, че са по-евтини.
        Човек е ~70% вода. Ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

• I.Guberkov
          I.Guberkov коментира
          Редактиране на коментар
          Да, доволен съм.
          Определено е по-добре от колите обсъждани в тази тема. Усеща се като лека кола. Моята е бензин, автомат. На пътя и извън пътя определено ми харесва повече от кията. Обаче е по-тясна и мястото на задните седалки е по-малко. Много е практична, пълна с всевъзможни хитрини за управление на малкото пространство. Върви доволно и харчи доволно. Предполагам дизела ще е доста по-икономичен. Такъв двигател имах на единствената си дизелова кола - авенсис. Беше добре от към вървеж и разход, но дизела не е моето гориво. Искам зимата да пътувам без ръкавици и шапка първите 50 километра.
          Да се върнем към равката. Страхотно парно, добър климатик. Минимум екстри, само най-нужното.
          Made in Japan.
          Впечатленията са от модела 2000-2005 г.

• Juiced
          Juiced коментира
          Редактиране на коментар
          Теракана има потресаващо парно, което на всичкото отгоре и загрява бързо. Имам светофар на 3 км от нас, на -5 вчера паля , тръгвам след 20 сек с плавно каране до 2к об и на светофара вече бях малко над 60 градуса. Отлепи ли стрелката вече не карам плавно и за няма минута е загрял в работното си състояние. А от жегата на парното лошо може да ти стане.

• I.Guberkov
          I.Guberkov коментира
          Редактиране на коментар
          Да, теракана загравяше доста бързо, наистина. А и бавно изстива, щото мотора е голям

Първоначално публикуван от I.Guberkov Преглед на мнение
        Трето, не съм съгласен, че били с еднакъв размер. Теракана е чувствително по-голям. Сорентото е тясно на задния ред седалки, а багажника му е сигурно два пъти по-малък от на теракана.
        Е има разни каталози дето пише нещо друго!
        Обем на багажника Теракан 1150л.,Соренто 890л.
        Обем при пуснати задни седалки ,Теракан 1945л.
        Соренто 1900л.
        Хайде сега обясни къде е чуствително по голям?
        А и на ширина е с малко ,но по широк от Теракан.

Коментар

Брей, верно така пише в каталозите. Обаче тия близо 900 литра на живо ми изглеждат като 450. Говоря от опит, щото съм го препълвал от багаж сорентото. Багажника е колкото на равката. Теракана е по-дълъг с 20 санта и по-висок, не виждам как при смъкнати седалки обемът би могъл да бъде сходен. А сорентото е скосено отзад. В багажника на теракана се возихме аз и 50-60 кила куче на офроуд, и имаше достатъчно място да се търкаляме, щото кучето хич не беше щастливо и трябваше да го гоня и успокоявам.
          Пак казвам, лично усещане.
          И двете коли са бюджетни, с проблемни двигатели. Но за парите си нямат еквивалент. Сорентото изглежда по-добре и малко по-луксозно. Теракана е по-джип.
          Човек е ~70% вода. Ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

Багажника определено е по малък. Ама за другото не си прав, Теракана е по дълъг с 12см. ама това е в предницата. А големия обем е почти еднакъв щото на Теракана задните врати са направо смешни,от там и мястото отзад е доста по тясно. А за това ,че Теракана е по пригоден за черно,аз нещо друго ли съм казал?Човека питаше за шосейна кола и малко черно.Сега вече пита за Рав 4 та и Терко и Соренто отидоха у ....лево!

Коментар

Пак от каталозите, разликата е 14 санта. Ама все тая, теракана определено се усеща като по-голяма кола. В сорентото мястото отпред е повече и от там явно назад са спестени нещата.
              Той пита за един приятел бе

Коментар

Едни екстремисти решават кардинално проблемите на дизеловия двигател за Сорентото

https://youtu.be/OjuDqUy8Vh8
                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                Из "Златния телец"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X