Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теракан 163кс или Соренто 170 кс

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Теракан 163кс или Соренто 170 кс

Здравейте!Търся джип до 6-7к.Спрял съм се на теракан и соренто.И двата ми харесват доста.Малко инфо за какво ще се ползва.Главно по асфалт ще се кара рядко ще си правя разходки по гората.Интересуваме да е здрав и що годе да вози меко.Кой от двата е по- здрав и си заслужава парите?
    Последно редактирано от beast_hd; 04-02-21, 22:26.

Ето тук има сравнение.
    Това с возенето е много субективно, но сорентото (първото поколение) и теракана са много близки родственици и не очаквам да има значителна разлика - в този смисъл, киата си подрусва по разбит асфалт. Повече симпатии (ползване) за извън пътя виждам обаче при теракана.

Коментар

Да, и другаде четох ,че са доста еднакви.Теракана ми идва малко дълъг.А относно техните дизелови двигатели 2.5 170 кс или 2.9 163?Кой от 2 та е по здрав?Отворен съм и към други предположения.Не ми трябва танк.Ще го ползвам рядко и то за леки разходки,а не за тежък оффроуд.
    Последно редактирано от beast_hd; 05-02-21, 08:11.

Коментар

Първоначално публикуван от DDt_85 Преглед на мнение
      Ето тук има сравнение.
      Това с возенето е много субективно, но сорентото (първото поколение) и теракана са много близки родственици и не очаквам да има значителна разлика - в този смисъл, киата си подрусва по разбит асфалт. Повече симпатии (ползване) за извън пътя виждам обаче при теракана.
      Единственото общо нещо в двата автомобила е .....раздатката. А колкото до возенето, колкото и да подрусва Кията все е по меко от Теракана.
      Кията е малко по шосейна и малко по силна а и като тегло е по лека. Двигателите и на двата имат трески за дялане ,но не е нещо кой знае колко фатално.
      Като обем са еднакви . Теракана е по дълъг в муцуната ,от там и в общата дължина.

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение

Единственото общо нещо в двата автомобила е .....раздатката. А колкото до возенето, колкото и да подрусва Кията все е по меко от Теракана.
        Кията е малко по шосейна и малко по силна а и като тегло е по лека. Двигателите и на двата имат трески за дялане ,но не е нещо кой знае колко фатално.
        Като обем са еднакви . Теракана е по дълъг в муцуната ,от там и в общата дължина.
        Благодаря за инфото!😀

Коментар

Киата като и се сменят пружини и амортисьори си вози нормално за автомобил с рама и цял мост, не е неприятно. Колега настрой се за разход поне 9-10 нафта извънградско
          Kia Sorento 2.5 CRDI EX - now
          Suzuki Samurai 1.3 - липсва ми как друска и къде ходи

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение

Единственото общо нещо в двата автомобила е .....раздатката.
            Че малко ли е
            Да вметна само, той колегата сигурно е забелязал, ама при кията на пазара втора ръка има варианти за избор на двигатели бензин/дизел и някакви варианти за мощност и обем. При теракан у нас такова разнообразие няма. Лятото вися бензинов в един продажбените сайтове, от доста време го няма обаче. Всичко е 2.9 дизел на 150 или 163 коня.
            При теракан има и варианти за афтърмаркет. За киа не съм намирал нещо кой знае какво (това по родните сайтове), с изключение на комплекти пружини. В тубата има клипове с модифицирани коли, но повечето ми се струват "гаражни" модификации. В секцията за киа тук имаше много хубава тема за една бензинова какво и как е првено, уви, на телефона не съм я сложил в любими, но пробвай с търсачката, май излизаше.
            Последно - ръждата. При кия съм виждал ръждиви петна по детайли на купето и ми се върти в главата, че има склонност да гние. За теракана не помня да съм срещал оплаквания, което вече може да се дължи на различни фактори.

Коментар

• bocho64
              bocho64 коментира
              Редактиране на коментар
              Ако въпроса беше към мен,да и все още го притежавам макар и 140 коньовото ,но пък достатъчно съм пипал от 170 коньовите! Не,че имат велики разлики,освен WGT-то и малко разлика в предната броня други разлики нямат.

• beast_hd
              beast_hd коментира
              Редактиране на коментар
              Да,към вас беше.Не разбирам защо бива оплюван така грозно?Какво да гледам към евентуална покупка?

• bocho64
              bocho64 коментира
              Редактиране на коментар
              Най голямата болка на модела са ангренажните вериги.Ако не са сменяни задължително се сменят след покупката. Иначе нормалните неща при оглед на автомобил,течове на масло,антифриз и каквото там има още да тече.Скъсани маншони на полуоските и на предния кардан.Разбити карета на карданите .
              Веригата на раздатката също е слаб възел,но за нея трябва малко опит за да я хванеш колко е разтегната.

Благодаря на всички за отговорите!Май вече клоня към сорентото.Баща ми от Италия ще я докара.

Коментар

Бих избрал Кията само заради горивната система на Теракана, и задължително 4х4 ауто, щом ще се кара повече на асфалт.
              8)

Коментар

• beast_hd
                beast_hd коментира
                Редактиране на коментар
                Благодаря,колега!

• Juiced
                Juiced коментира
                Редактиране на коментар
                Бих избрал кията само ако е бензин, фейслифт и автомат...

Първоначално публикуван от tola Преглед на мнение
              Бих избрал Кията само заради горивната система на Теракана, и задължително 4х4 ауто, щом ще се кара повече на асфалт.
              Да, и аз склоних към кията.Не виждам смисъл да взимам теракана щом вози по зле по асфалта.

Коментар

• Rat Fink
                Rat Fink коментира
                Редактиране на коментар
                На моята преди да сменя пружини и амове люляше и рипаше по бабуните доста, даже направо опасно по шосе с висока скорост при неравност подскача и трябва време да се успокои, отделно при товарене отзад клякаше задницата. Пружини и амове каяба с труд + една две други дреболии 1300лв. Сега вози стегнато и стабилно.

• beast_hd
                beast_hd коментира
                Редактиране на коментар
                Не знам дали ще вози по-меко,но смятам да взема след 2006 г 170 кс.Препоръчват да е след 2006г.

• Juiced
                Juiced коментира
                Редактиране на коментар
                Като ще вземаш фейслифт си вземи бензина 3.3 V6 .

Бях чел ,че частите на кия са доста по евтини от колко на теракана.Има ли нещо такова?

Коментар

• Juiced
                Juiced коментира
                Редактиране на коментар
                Не е вярно, имат и доста взаимнозаменяеми и по купетата(плафончета и др. дреболии) Следя цените отдавна, по ходовата част са аналогични, за двигателите нямам наблюдение на киата , но на теракана са ниски цените и лесно се намират оргинални части или афтърмаркет, но не "европейски" а корейски.

Първоначално публикуван от beast_hd Преглед на мнение
              Бях чел ,че частите на кия са доста по евтини от колко на теракана.Има ли нещо такова?
              Предполагам, че големи разлики няма да има.
              Отвори някой сайт за части и ги сравни, аз винаги така се ориентирам приблизително преди покупка.
              Който търси , намира !
              Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

• Пенчо
                Пенчо коментира
                Редактиране на коментар
                От доста години Хюндай, Кия, Шевролет и Деу са под една шапка.
                Та разликата в цените е почти никаква.

• Двигателист
                Двигателист коментира
                Редактиране на коментар
                Хюндай и Киа са заедно.. Деу станаха Шевролет, като това е в GM.

Явно съм се заблудил за частите,но ще е кия.Някой мнение за 2.5 двигател?

Коментар

• beast_hd
                beast_hd коментира
                Редактиране на коментар
                Благодаря!

Първоначално публикуван от beast_hd Преглед на мнение
              Явно съм се заблудил за частите,но ще е кия.Някой мнение за 2.5 двигател?
              2.5 ако държиш да е дизел .Няма драми с мотора като цяло , приятел го има и безгрижно го кара 3 години.
              Но правилните мотори са 3.5 или 3.3 бензин .
              Който търси , намира !
              Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

• beast_hd
                beast_hd коментира
                Редактиране на коментар
                Благодаря,колега!Но ме интересува да е ръчка ,а гледам ,че 3.3 имат само автомати.

• Juiced
                Juiced коментира
                Редактиране на коментар
                Няма по-голяма благина от автомата, добър е и за офроуд и за теглене а специално сорентото с 3.3 в6 има само 5 степенният автомат, който е за предпочитане.

#7.1

bocho64 коментира
              05-02-21, 10:59

... Аз ръждиво Соренто не съм виждал ама винаги има първи път. ...
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Untitled-03.jpg
Прегледи:551
Размер:230.0 КБ
ID:6708269

Oт тази тема може да се видят "възможностите" на Соренто - https://www.drive2.ru/r/kia/sorento/505062041682182933/
              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
              Из "Златния телец"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X