Здравейте!Търся джип до 6-7к.Спрял съм се на теракан и соренто.И двата ми харесват доста.Малко инфо за какво ще се ползва.Главно по асфалт ще се кара рядко ще си правя разходки по гората.Интересуваме да е здрав и що годе да вози меко.Кой от двата е по- здрав и си заслужава парите?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Теракан 163кс или Соренто 170 кс
Свий
X
-
Ето тук има сравнение.
Това с возенето е много субективно, но сорентото (първото поколение) и теракана са много близки родственици и не очаквам да има значителна разлика - в този смисъл, киата си подрусва по разбит асфалт. Повече симпатии (ползване) за извън пътя виждам обаче при теракана.
-
Да, и другаде четох ,че са доста еднакви.Теракана ми идва малко дълъг.А относно техните дизелови двигатели 2.5 170 кс или 2.9 163?Кой от 2 та е по здрав?Отворен съм и към други предположения.Не ми трябва танк.Ще го ползвам рядко и то за леки разходки,а не за тежък оффроуд.Последно редактирано от beast_hd; 05-02-21, 08:11.
Коментар
-
Първоначално публикуван от DDt_85 Преглед на мнениеЕто тук има сравнение.
Това с возенето е много субективно, но сорентото (първото поколение) и теракана са много близки родственици и не очаквам да има значителна разлика - в този смисъл, киата си подрусва по разбит асфалт. Повече симпатии (ползване) за извън пътя виждам обаче при теракана.
Кията е малко по шосейна и малко по силна а и като тегло е по лека. Двигателите и на двата имат трески за дялане ,но не е нещо кой знае колко фатално.
Като обем са еднакви . Теракана е по дълъг в муцуната ,от там и в общата дължина.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
Единственото общо нещо в двата автомобила е .....раздатката. А колкото до возенето, колкото и да подрусва Кията все е по меко от Теракана.
Кията е малко по шосейна и малко по силна а и като тегло е по лека. Двигателите и на двата имат трески за дялане ,но не е нещо кой знае колко фатално.
Като обем са еднакви . Теракана е по дълъг в муцуната ,от там и в общата дължина.
Коментар
-
Киата като и се сменят пружини и амортисьори си вози нормално за автомобил с рама и цял мост, не е неприятно. Колега настрой се за разход поне 9-10 нафта извънградскоKia Sorento 2.5 CRDI EX - now
Suzuki Samurai 1.3 - липсва ми как друска и къде ходи
Коментар
-
Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
Единственото общо нещо в двата автомобила е .....раздатката.
Да вметна само, той колегата сигурно е забелязал, ама при кията на пазара втора ръка има варианти за избор на двигатели бензин/дизел и някакви варианти за мощност и обем. При теракан у нас такова разнообразие няма. Лятото вися бензинов в един продажбените сайтове, от доста време го няма обаче. Всичко е 2.9 дизел на 150 или 163 коня.
При теракан има и варианти за афтърмаркет. За киа не съм намирал нещо кой знае какво (това по родните сайтове), с изключение на комплекти пружини. В тубата има клипове с модифицирани коли, но повечето ми се струват "гаражни" модификации. В секцията за киа тук имаше много хубава тема за една бензинова какво и как е првено, уви, на телефона не съм я сложил в любими, но пробвай с търсачката, май излизаше.
Последно - ръждата. При кия съм виждал ръждиви петна по детайли на купето и ми се върти в главата, че има склонност да гние. За теракана не помня да съм срещал оплаквания, което вече може да се дължи на различни фактори.
Коментар
-
Най голямата болка на модела са ангренажните вериги.Ако не са сменяни задължително се сменят след покупката. Иначе нормалните неща при оглед на автомобил,течове на масло,антифриз и каквото там има още да тече.Скъсани маншони на полуоските и на предния кардан.Разбити карета на карданите .
Веригата на раздатката също е слаб възел,но за нея трябва малко опит за да я хванеш колко е разтегната.
-
Бих избрал Кията само заради горивната система на Теракана, и задължително 4х4 ауто, щом ще се кара повече на асфалт.8)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално публикуван от tola Преглед на мнениеБих избрал Кията само заради горивната система на Теракана, и задължително 4х4 ауто, щом ще се кара повече на асфалт.
Коментар
-
На моята преди да сменя пружини и амове люляше и рипаше по бабуните доста, даже направо опасно по шосе с висока скорост при неравност подскача и трябва време да се успокои, отделно при товарене отзад клякаше задницата. Пружини и амове каяба с труд + една две други дреболии 1300лв. Сега вози стегнато и стабилно.
-
-
Коментар
-
Първоначално публикуван от beast_hd Преглед на мнениеБях чел ,че частите на кия са доста по евтини от колко на теракана.Има ли нещо такова?
Отвори някой сайт за части и ги сравни, аз винаги така се ориентирам приблизително преди покупка.Който търси , намира !
Човекът е човек, когато е на път !
Коментар
-
Първоначално публикуван от beast_hd Преглед на мнениеЯвно съм се заблудил за частите,но ще е кия.Някой мнение за 2.5 двигател?
Но правилните мотори са 3.5 или 3.3 бензин .Който търси , намира !
Човекът е човек, когато е на път !
Коментар
-
Oт тази тема може да се видят "възможностите" на Соренто- https://www.drive2.ru/r/kia/sorento/505062041682182933/
Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар