Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дилема преди покупка на сув

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

И двата мотора и 2.5 и 2.8 са италиански на vm motori. Във форума има доста писано, особено за 2.5 може да потърсиш
    Старата любов ръжда не хваща, а непоправимо гние!

Коментар

• cecoa1
      cecoa1 коментира
      Редактиране на коментар
      И двата нямат нищо общо с оня 2,5 за който има много писано.

Темата я бях прегледал преди , сега пак я прегледах .
    До 7к ще си намерите хубаво Терано автомат . Освен помпата която е Зексел и уж е малко по-проблемна от Бошовската , други проблеми няма да имате .Аз съм имал и с такава помпа , ядове не съм имал .Върви добре както на асфалта , така и извън него , достатъчно комфортен !
    Солиден и издръжлив автомобил . Само гледайте за корозия , ако там ударите бингото ще си имате истински здрав джип ,а не СУВ за до 7 к.
    Който търси , намира !
    Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

За 7000 може да вземете и 3000 кубика терано което наистина върви като лека кола, а си е истински джип. Има ги и автомат.
      Старата любов ръжда не хваща, а непоправимо гние!

Коментар

А горкото Чероки и с трите двигателя върви като лека кола и автомати под път и над път Като добавиш и раздатка 242-ка, за Нисана остават само по-дебелите железа като някакво имагинерно предимство. Генералния проблем, който може да те откаже от покупка на Либърти, си остават разпадащите се без предизвестие шарнири. Това се явява проблем ако колата ти е евридейка с годишен пробег 25-30к километра и ти се налага да ги сменяваш. Най-малкото е досадно да влиза в ежегодното ТО.
        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
        Из "Златния телец"

Коментар

• nissan_1978
          nissan_1978 коментира
          Редактиране на коментар
          Не знам 242 ли, 245 ли 265 ли му е раздатката ама на лова доста често ми се е случвало да вадя 2 различни либертита дизел. За мене тераното е доста по - солидно, въпреки че ги харесвам либертитата особено 3.7 V6

• коко келеша
          коко келеша коментира
          Редактиране на коментар
          Аа, налетяха ултрасите! Аз съм пас

Тераното е прекалено голямо,предвид слабата подвижност на бъдещия шофьор, не се търси истински джип, а нещо по малко да се ходи по язовири с каравана. И черока беше извън обхват, но предвид лошия пазар и той е в мирогледа. Гледаме основно 2.8, но се чудя каква е разликата между 150 и 163 кс?

Коментар

• Kalin Galinov
          Kalin Galinov коментира
          Редактиране на коментар
          Това търсачката на Гугле-то за нищо я нямате, първия резултат от търсенето, и то на английски, е този форум

Като начало:

"163 кс е модел 2005. Като изключим турбото с променлива геометрия, електронния EGR и разположението на мигачите аз друга разлика не виждам"

Повече-оттук:
          https://offroad-bulgaria.com/forum/%...-%D0%BA-%D1%81

Първоначално публикуван от Stiks Преглед на мнение
        Тераното е прекалено голямо,предвид слабата подвижност на бъдещия шофьор, не се търси истински джип, а нещо по малко да се ходи по язовири с каравана. И черока беше извън обхват, но предвид лошия пазар и той е в мирогледа. Гледаме основно 2.8, но се чудя каква е разликата между 150 и 163 кс?
        Do 2005 е с обикновено турбо и 150коня/360нм. От 2005 се слага турбо с променлива геометрия, което докарва мощността до 163коня и момента до 410нм. Мен са ме учили, че по-простото е за предпочитане, но аз съм почитател на бензиновите двигатели и не знам как стои въпроса с чупливостта на точно тези турбини.
        Из "Златния телец"

Коментар

• Kalin Galinov
          Kalin Galinov коментира
          Редактиране на коментар
          Добре са те учили Обаче ако даден екземпляр от по-сложните е по-читав от друг от по-простите, що пък да не се избере по-добрия
          Инак с правилното и навременно обслужване двигателя и турбината не мисля, че имат проблеми.

• коко келеша
          коко келеша коментира
          Редактиране на коментар
          Не е важно ти как ЩЕ ЗАПОЧНЕШ поддържането СЛЕД ПОКУПКАТА. Важното е как е била поддържана бройката преди това. Иначе всички са лъснати и напудрени, с измити двигатели и овъртени със силиконово масло гуми - направо двутонен бонбон

• Джоу (x3mrjoe)
          Джоу (x3mrjoe) коментира
          Редактиране на коментар
          Еее, това е горублянска схема !

Първоначално публикуван от dimkaraganchev Преглед на мнение
        Един приятел вкарва доста прилични црв-та от Швейцария. Март си взех едно такова от него, за да си бръмча спокойно до вилата. 2 месеца по-късно му ръгнах ГИ. Мазачка нямам. До сега не съм съжалил за избора...
        Заглеждам сиерви 2ро и 3то поколение. Швейцарките определено хващат око, но имам голямо притеснение за ръжди като знам че там климата е доста по различен.

Тази земя, по която тъпча сега,
        тази земя, която пролетен вятър пробужда,
        тази земя – не е моя земя,
        тази земя, простете, е чужда.

Коментар

• dimkaraganchev
          dimkaraganchev коментира
          Редактиране на коментар
          Ами, моята Хонда е на 20 години вече и не се забелязват ръжди.

• Kirilpm
          Kirilpm коментира
          Редактиране на коментар
          "Баш в швайцарско - бъди сигурен, че грам сол няма посипана на пътя. И не е заради автомобилите, а заради природата."

Не знам какво сипват и какво не в швайцарско, но съм виждал брутално изгнили коли докарани оттам на смешни километри и май не е заради соления морски въздух.

• cnc82
          cnc82 коментира
          Редактиране на коментар
          Със сигурност ползват някакви химикали, ако не сол. Не съм виждал швейцарка да блести от липса на ръжда, била тя и повърхностна.

Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнение
        Заглеждам сиерви 2ро и 3то поколение. Швейцарките определено хващат око, но имам голямо притеснение за ръжди като знам че там климата е доста по различен.
        С подобни коли от Швейцария проблема е другаде. Дърпат ремаркета. Колите са запазени и на малко километри, но претоварвани. Много е вероятно бързо да дойде време за сняма на съединител, верига, при дизелите дюзи и други подобни.
        Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
        Телефон - в профила!

Коментар

• dimkaraganchev
          dimkaraganchev коментира
          Редактиране на коментар
          Така е. Затова си избрах такава, без монтиран теглич. А съединителят не е болка за умиране. Към 170 лв. струва.

• Kalin Galinov
          Kalin Galinov коментира
          Редактиране на коментар
          И какви ремаркета дърпат, и колко да са претоварени
          Ами ако е автоматик, пак ли съединителя се прецаква
          Ай стига с градски легенди....дърпал ремарке, значи бил преоварен. Да не дърпа танкер случайно?

Взехме за жена ми CRV 3 поколение, 2,2 cdti, 140 к.с. с всички екстри от Швейцария. Ръжди няма абсолютно никъде, работи перфектно, демпферът засега кротува, всичко по колата работи и е като нова, поне визуално. Няма никъде и помен от течове, хлопане, дрънкане и т.н. По километраж е на 163 000км., но естествено не мога да се закълна, че е на толкова. За мен това е кифленска кола и няма никакъв кеф в нея. Пълният привод е система с две помпи (DPS) и еднопосочен съединител. Разходът, каквото и да я правя не пада под 7,2/100. На градско е 9-10. Дано поне не създава проблеми. И да - има теглич и един Господ и стари баби знаят какво е мъкнала.

При Равката поне пълният привод беше честен фултайм.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

• mikivt
          mikivt коментира
          Редактиране на коментар
          Равките са като совите, не са това, което бяха. От третото поколение среден диф няма.

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
        Взехме за жена ми CRV 3 поколение, За мен това е кифленска кола и няма никакъв кеф в нея.
        Да. Купувам я заради жената и дъщерята. Да си джиткат, мен си ме устройва диското.Почти съм сигурен че търся сиерви или рав4, около 2005-2009, бензин, автоматик. За по млада не достигат ресурси. Но още не мога да си изясня коя от двете.........

Коментар

• IvanIvanovi
          IvanIvanovi коментира
          Редактиране на коментар
          от този клас и ако на жената и хареса визията, може да взмеше Тусон или Спортидж 2005-2009г. /те са близнаци с различни емблеми/. Аз взех Тусон на щерката, вече 6г, никви проблеми

CRV гледай да не е след 2007. т.е. да е 140, а не 150к.с., защото 150к.с. е с пиезодюзи,които се скапват и са скъпи.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

• vasil lazarov
          vasil lazarov коментира
          Редактиране на коментар
          Фейса с новия мотор е 2009 юли, моята е 2009 април и е с 140к.с.

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
        CRV гледай да не е след 2007. т.е. да е 140, а не 150к.с., защото 150к.с. е с пиезодюзи,които се скапват и са скъпи.
        Оп, оп, оп писал съм бензин, автоматик.

Коментар

от този клас и ако на жената и хареса визията, може да взмеше Тусон или Спортидж 2005-2009г. /те са близнаци с различни емблеми/. Аз взех Тусон на щерката, вече 6г, никви проблеми
          Най-напред точно тях гледах, но комбинацията бензин автоматик сякаш не съществува.

Коментар

• IvanIvanovi
            IvanIvanovi коментира
            Редактиране на коментар
            e, моето е такова

• emicha1
            emicha1 коментира
            Редактиране на коментар
            IvanIvanovi - твоя не беше ли само на предно? Поне така си спомням де.

• IvanIvanovi
            IvanIvanovi коментира
            Редактиране на коментар
            само с предно е, да, явно е внесено от някой топъл щат. Но за 6 години досега не сме усетили липсата на заден мост. Е, на вилата се качва в снега с малко повечко газ от Субаруто, но се качва.

Като на шега отворих мобилето без надежда, и след набелязването на 3 броя црв 2(до там я докарахме от барутници) чертаех маршрути за Пловдив, Бургас и Севлиево и как да ги съчетая в един ден ако пак тръгнем за същите барутници както до сега. Бюджета отиде до 8к от безизходица. Но нещо ме накара да погледна така допадналото ми Санта фе 1 и воала. Излезе и обява на 25 км. Обаждане, свиждане, и има за черпене. Половината бюджет спестен. И сега следва обслужването на мотор и скорости, което ми се иска да се вмъкнем до хилядарка, предвид че и на представа си нямам как вървят цените. Джипчето е супер, удобно за качване и шофиране, точко като за бащата. Малко неадекватен ми се стори автомата, че все бърза да качва предавките, но можеби защото съм свикнал на фронтерата.

Коментар

• IvanIvanovi
            IvanIvanovi коментира
            Редактиране на коментар
            Честито!
            натискай по-леко педала на газта и ще ги качва по-плавно - гледай оборотомера.
            Цените не са страшни

Ами, честито! Дълго и безаварийно управление!
          Из "Златния телец"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X