И двата мотора и 2.5 и 2.8 са италиански на vm motori. Във форума има доста писано, особено за 2.5 може да потърсиш
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Дилема преди покупка на сув
Свий
X
-
Темата я бях прегледал преди , сега пак я прегледах .
До 7к ще си намерите хубаво Терано автомат . Освен помпата която е Зексел и уж е малко по-проблемна от Бошовската , други проблеми няма да имате .Аз съм имал и с такава помпа , ядове не съм имал .Върви добре както на асфалта , така и извън него , достатъчно комфортен !
Солиден и издръжлив автомобил . Само гледайте за корозия , ако там ударите бингото ще си имате истински здрав джип ,а не СУВ за до 7 к.Който търси , намира !
Човекът е човек, когато е на път !
Коментар
-
А горкото Чероки и с трите двигателя върви като лека кола и автомати под път и над път Като добавиш и раздатка 242-ка, за Нисана остават само по-дебелите железа като някакво имагинерно предимство. Генералния проблем, който може да те откаже от покупка на Либърти, си остават разпадащите се без предизвестие шарнири. Това се явява проблем ако колата ти е евридейка с годишен пробег 25-30к километра и ти се налага да ги сменяваш. Най-малкото е досадно да влиза в ежегодното ТО
.
Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
-
Тераното е прекалено голямо,предвид слабата подвижност на бъдещия шофьор, не се търси истински джип, а нещо по малко да се ходи по язовири с каравана. И черока беше извън обхват, но предвид лошия пазар и той е в мирогледа. Гледаме основно 2.8, но се чудя каква е разликата между 150 и 163 кс?
Коментар
-
Това търсачката на Гугле-то за нищо я нямате, първия резултат от търсенето, и то на английски, е този форум
Като начало:
"163 кс е модел 2005. Като изключим турбото с променлива геометрия, електронния EGR и разположението на мигачите аз друга разлика не виждам"
Повече-оттук:
https://offroad-bulgaria.com/forum/%...-%D0%BA-%D1%81
-
-
Do 2005 е с обикновено турбо и 150коня/360нм. От 2005 се слага турбо с променлива геометрия, което докарва мощността до 163коня и момента до 410нм. Мен са ме учили, че по-простото е за предпочитане, но аз съм почитател на бензиновите двигатели и не знам как стои въпроса с чупливостта на точно тези турбини.Първоначално публикуван от Stiks Преглед на мнениеТераното е прекалено голямо,предвид слабата подвижност на бъдещия шофьор, не се търси истински джип, а нещо по малко да се ходи по язовири с каравана. И черока беше извън обхват, но предвид лошия пазар и той е в мирогледа. Гледаме основно 2.8, но се чудя каква е разликата между 150 и 163 кс?Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
-
Добре са те учили
Обаче ако даден екземпляр от по-сложните е по-читав от друг от по-простите, що пък да не се избере по-добрия 
Инак с правилното и навременно обслужване двигателя и турбината не мисля, че имат проблеми.
-
Не е важно ти как ЩЕ ЗАПОЧНЕШ поддържането СЛЕД ПОКУПКАТА. Важното е как е била поддържана бройката преди това. Иначе всички са лъснати и напудрени, с измити двигатели и овъртени със силиконово масло гуми - направо двутонен бонбон

-
Еее, това е горублянска схема !
-
-
Заглеждам сиерви 2ро и 3то поколение. Швейцарките определено хващат око, но имам голямо притеснение за ръжди като знам че там климата е доста по различен.Първоначално публикуван от dimkaraganchev Преглед на мнениеЕдин приятел вкарва доста прилични црв-та от Швейцария. Март си взех едно такова от него, за да си бръмча спокойно до вилата. 2 месеца по-късно му ръгнах ГИ. Мазачка нямам. До сега не съм съжалил за избора...
Тази земя, по която тъпча сега,
тази земя, която пролетен вятър пробужда,
тази земя – не е моя земя,
тази земя, простете, е чужда.
- 1 like
Коментар
-
Ами, моята Хонда е на 20 години вече и не се забелязват ръжди.
-
"Баш в швайцарско - бъди сигурен, че грам сол няма посипана на пътя. И не е заради автомобилите, а заради природата."
Не знам какво сипват и какво не в швайцарско, но съм виждал брутално изгнили коли докарани оттам на смешни километри и май не е заради соления морски въздух.
-
С подобни коли от Швейцария проблема е другаде. Дърпат ремаркета. Колите са запазени и на малко километри, но претоварвани. Много е вероятно бързо да дойде време за сняма на съединител, верига, при дизелите дюзи и други подобни.Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнениеЗаглеждам сиерви 2ро и 3то поколение. Швейцарките определено хващат око, но имам голямо притеснение за ръжди като знам че там климата е доста по различен.Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
Телефон - в профила!
Коментар
-
Така е. Затова си избрах такава, без монтиран теглич. А съединителят не е болка за умиране. Към 170 лв. струва.
-
И какви ремаркета дърпат, и колко да са претоварени
Ами ако е автоматик, пак ли съединителя се прецаква
Ай стига с градски легенди....дърпал ремарке, значи бил преоварен. Да не дърпа танкер случайно?
-
-
Взехме за жена ми CRV 3 поколение, 2,2 cdti, 140 к.с. с всички екстри от Швейцария. Ръжди няма абсолютно никъде, работи перфектно, демпферът засега кротува, всичко по колата работи и е като нова, поне визуално. Няма никъде и помен от течове, хлопане, дрънкане и т.н. По километраж е на 163 000км., но естествено не мога да се закълна, че е на толкова. За мен това е кифленска кола и няма никакъв кеф в нея. Пълният привод е система с две помпи (DPS) и еднопосочен съединител. Разходът, каквото и да я правя не пада под 7,2/100. На градско е 9-10. Дано поне не създава проблеми. И да - има теглич и един Господ и стари баби знаят какво е мъкнала.
При Равката поне пълният привод беше честен фултайм."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
Да. Купувам я заради жената и дъщерята. Да си джиткат, мен си ме устройва диското.Почти съм сигурен че търся сиерви или рав4, около 2005-2009, бензин, автоматик. За по млада не достигат ресурси. Но още не мога да си изясня коя от двете.........Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнениеВзехме за жена ми CRV 3 поколение, За мен това е кифленска кола и няма никакъв кеф в нея.
Коментар
-
CRV гледай да не е след 2007. т.е. да е 140, а не 150к.с., защото 150к.с. е с пиезодюзи,които се скапват и са скъпи.
"Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
Оп, оп, опПървоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнениеCRV гледай да не е след 2007. т.е. да е 140, а не 150к.с., защото 150к.с. е с пиезодюзи,които се скапват и са скъпи.
писал съм бензин, автоматик.
Коментар
-
Най-напред точно тях гледах, но комбинацията бензин автоматик сякаш не съществува.от този клас и ако на жената и хареса визията, може да взмеше Тусон или Спортидж 2005-2009г. /те са близнаци с различни емблеми/. Аз взех Тусон на щерката, вече 6г, никви проблемиТази земя, по която тъпча сега,
Коментар
-
Като на шега отворих мобилето без надежда, и след набелязването на 3 броя црв 2(до там я докарахме от барутници) чертаех маршрути за Пловдив, Бургас и Севлиево и как да ги съчетая в един ден ако пак тръгнем за същите барутници както до сега. Бюджета отиде до 8к от безизходица. Но нещо ме накара да погледна така допадналото ми Санта фе 1 и воала. Излезе и обява на 25 км. Обаждане, свиждане, и има за черпене. Половината бюджет спестен. И сега следва обслужването на мотор и скорости, което ми се иска да се вмъкнем до хилядарка, предвид че и на представа си нямам как вървят цените. Джипчето е супер, удобно за качване и шофиране, точко като за бащата. Малко неадекватен ми се стори автомата, че все бърза да качва предавките, но можеби защото съм свикнал на фронтерата.
- 1 like
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар