Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Renegade за БГ?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
    За 25 евра вземаш 5-7 годишен Вранглер JKU (дълга база) 2.8 ЦРД и си в играта.

    Истински ДЖИП, с железа дебели като на камион, правен от желязо не от рециклирани кутийки за Фанта, с чип става 200кс и мноооого Нютона въртящ момент, ако си го подържаш (миене редовно зимата, консумативи и хубаво гориво) мисля ще ти носи много хубави мигове и ще върши много работа.

    Виж мобиле.де за да си свериш часовника с цените и предлагането.
    Wrangler-а емоционално и романтично много ми допада но 1) е overkill за моите нужди 2) поради високия център на гравитация Wrangler има 1 от възможни 5 звезди на европейския NCAP и е една от малкото коли които се преобръща и търкаля при удар на колело в неподвижен обект. ( Всички останали версии , Cherokee, Compass итн. имат 5 звезди, което е максимално възможния резултат).

    Коментар


    • BatGeorgeone
      BatGeorgeone коментира
      Редактиране на коментар
      Колега спри да четеш списания жената днес/Шок/трета възраст и се вслушай в хора карали и каращи джипове от много години и ползващи ги по предназначение и абюзващи ги също, с тия НКАП рейтинги освен да си купиш пластмасова кола правена за баби ходещи до Алди друго няма да направиш. В катастрофите и оцеляването са важни нещата от физиката за 4ти клас, а именно маса и скорост, Вранглера тежи над 2 тона, ако не се блъснеш/блъснат в камион/автобус всичко друго ти е на нивото на краката, със строшени крака може и да оцелееш но когато тон и половина ти се врежат в гръдния кош и главата всички тия 18 еър бега и други тъпотии надали ще те спасят. Питай ме защо карам само джипове от над 10 години и защо жена ми има подписана декларация, че децата ми няма да се качат на лека кола по магистрала и главен път, имам няколко катастрофи, последната(11-12 години назад) с двойно салто през таван, колата беше тоталка. Избора си е твой но в сериозна дискусия вкарвай сериозни аргументи а не, рекламата по телевизията каза това и ББ или СМИ казаха това, значи е вярно а логиката и науката да мълчат засрамени в ъгъла

  • #17
    Първоначално публикуван от JoeRogan Преглед на мнение

    Wrangler-а ... има 1 от възможни 5 звезди на европейския NCAP ...
    Има, щото е на рама и на цели мостове. Не се сещам за ненормалник, който би се засилил срещу бетонна / чугунена стена и се блъснал в нея, както правят на тестовете. При челен удар с друга кола, предпочитам да съм в тази, която "не е минала NCAP", па насрещната "отличничка на NCAP" нека се разпадне...

    Все едно, темата заприличва на неуспешно разубеждаване да не си купуваш "Renegade", което вече твърдо си решил Над 10 участника ти писаха да не си купуваш, но ти спориш с тях.
    Купи си!
    Бихме се радвали да споделиш "consumer feed-back" след това.
    Също можеш да видиш и клипчета в youtube за "The worst cars in the world" Но-о-о-о, както знаем, на клипчета в "тубата" не трябва да се вярва.
    "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

    Коментар


    • artefekt
      artefekt коментира
      Редактиране на коментар
      То и онзи ден тир размаза още едни невинни. Има значителна разлика в масите. При близо до равни, ситоацията бързо се обръща...Не съм и очаквал да ми повярваш

    • Bogoljub Gagic
      Bogoljub Gagic коментира
      Редактиране на коментар
      Тука също става дума за "Wrangler" с/у джипо-пандата "Renegade".

    • BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      И тука рекламират Фиат 500 - най-сигурния в класа си......ама зор да му намериш друго в класа,трябва да се уговорите с другия от сьседния квартал та да се шибнете двамата с изравнени сили.
      Физиката важи,вьзглавниците помагат СРЕЩУ физиката като си объркал физичните закони с Фиат 500 примерно

  • #18
    Първоначално публикуван от JoeRogan Преглед на мнение

    В САЩ вземах често Compass ( модел 2017) от carsharing и впечатлението ми беше все едно караш сандък на колела - макар и сравнително малък субективно се усеща все едно караш камион от гледна точка на маневреност и ускорение. Може би европейската версия да е с по бодър двигател но трябва да го рентвам да видя разликата.
    с големия дизелов мотор на фият - 2.0л ще останеш доста доволен, а за мен голямото вътрешно пространство при малки външни габарити прави колата перфектен избор.

    Коментар


    • BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Кръстя се с двете ръце - голям дизелов мотор 2 литра,Компас и камион,Фиат 500 и черен път из планините,Вранглера бил несигурен и се обръщал...........сипвам си оше едно кафе,давайте все така,интересно е

    • mr_big
      mr_big коментира
      Редактиране на коментар
      не съм написал голям, а големия - има го и с малък. всички искаме в щатите и да караме глс-и и секвои, ама условията са ни такива. темата е за нов сув до определена сума пари...

  • #19
    Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение

    ...................... При челен удар с друга кола, предпочитам да съм в тази, която "не е минала NCAP", па насрещната "отличничка на NCAP" нека се разпадне...

    .........
    Гагич тука много ама много не си прав.

    Джереми Кларксън в Топ Гиър имат една серия - правят краш тест между коли с еднаква височина и тежест: Ланд Ровър Диско 1(без звезди по NCAP с цели мостове) и Рено Еспейс(с много звезди по NCAP).

    Познай какви са резултатите от краш теста и в кой автомобил манекените оцеляха


    Аз лично искам да съм в по високия, по тежък и с повече звезди по NCAP автомобил.

    Land Rover Discovery II, V8 4.0
    VW Golf VI variant
    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

    Коментар


    • BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Реното го отвя

  • #20
    Големи глупости за тежките железа. Първо си гледай звездите по NCAP за шофьор и пътници, после за пешеходци и най-накрая колко тона е и колко железа има.
    Страхотно, че ще ти остане колата сравнително с формата на кола, щото не се деформирала, видиш ли, като си на ваденка вътре.

    Коментар


    • BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      То такива трудно се намират от 65та Волво макар,че ако загледаш един стар Транспортер колко те пази и........майко мила.

      Теглото има значение,рейтинга е в клас автомобил,Фиат 500 вади 5 звезди примерно ма в неговия клас,боцни го ребром с един Патрул ма гледай да е празно,да не ти тежат на сьвеста,Патрула може и 3 звезди да има

  • #21
    Тежките железа-така,онака...я да се върнем малко в далечната 2007г и гадната катасрофа на нашия съфорумник Веско с ТЛК 105 :
    https://offroad-bulgaria.com/forum/%...%B0-toyota-105
    от пост 03,за който му се чете....
    Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
    ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

    Коментар


    • BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      А рейтинга на рейса 5 звезди ли е,като на Фиат 500?

      Размера има значение

    • BatGeorgeone
      BatGeorgeone коментира
      Редактиране на коментар
      Ето какво Венци Петров е написал тогава по темата с катастрофата и удара между автобуса и на Веско ТЛК 100'ца "След този невероятен удар при който всъщност Тойотата спира цялата купчина автомобили + рейса по нея има само козметични дефекти. Няма проблем по шасито или по други силови елементи. Колата си пали и се движи идеално. После нека някой ми обяснява за звездите по NCAP и колко са важни..."

    • rosen_offroad
      rosen_offroad коментира
      Редактиране на коментар
      Тойотата е спряла рейса не защото е била сама а заедно с цялата купчина от потрошени автомобили и е останала цяла заради шасито си.

      Потрошените автомобили със своите NCAP звезди са се деформирали и поели целия удар а не Тойотата.

      Но хайде да си представим същата Тойота да се удари сам самичка челно в същия автобус

      Или пък да се удари в микробус с нейните размери ама от най модерните с най много звезди - еми аз бих искал да съм в микробуса а не Тойотата.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X