Ако въобще модела ти хване интереса, мойта Витара е в състояние малко повече от обслужена, като поне две години няма да се налага да сменяш и масло в двигателя, само ще трябва да слагаш метан и да се кефиш на коженият салон.
... но е друга тема, а и ще пусна обява първо тук.
ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
Ауди с торсен диференциал. Някъде бях попадал, че има варианти за 2 и за 3 такива. Централен и заден или всичките да са такива. Не съм карал такова, но на база на спецификите на системата би трябвало да е много добър вариант за сняг. И задължително читави зимни гуми - такива с висока оценка за сняг.
Само един на брой е и е в средата. Вариантите му са 2 - Тип1 (50:50) до 2007-ма и Тип3 (40:60) след това + първите Q7.
За това как се държи на сняг - няма да коментирам, казват че не се справяло добре ...
@v_0
Не са всички V-образни куатро. И 2.5 tdi съм виждал на предно (в А6 Ц5 и А8 Д2), и 2.8i (А8 Д2), и 3.0i (в А4 Б6 и А8 Д3).
2.0 tfsi в Б7 или Б8?
"Железния" е 1.8Т.
Да, грешно се изразих- при надлъжните може да бъде куатро. Мисля, че 3.0 тди винаги е така. И не давам акъл, не казвам, че съм енциклопедия. Имал съм А4, имал съм и Аутбек. По втория не съм имал никакви грижи, има бавни, само проблем му е, че 2.5 не върви, но пък си гори.
Santa Fe 2.0 crdi automat ми е евридейката от много години насам и не мисля да я сменям скоро!
Вмества се идеално в бюджета ,за сняг и наклон е перфектния фултайм ,има си и доволно екстри ,нетрошлива и евтина поддръжка .... остава само да свикнеш с 9-10/100 разход на гориво и 17-20 годишната и възраст.
Mitsubushi Pajero 2.5 TDi SS TOP
Hyundai Santa Fe 2.0 CRDi 113h.p. 4WD automat 2004
Nissan Terano 2.4i дълго с газ
0888383218 /ако не вдигна ,значи вадя риба/
Знам го, имаше някакъв Фиат близнак. С какво е по- добро от другите варианти?
Ами, отговаря напълно на критериите ти. Кола е(не паркетник), малка е(влиза в зададените размери), 4Х4 е, прилично безпроблемна е, сравнително икономична, побира се в ценовия диапазон( даже Фиата близнак е по евтин). Има копче за за превключване на режимите на задвижването- само предно, фултайм, и блокировка на централния диф. Не виждам какво може да се иска повече от една кола 4х4.
Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
SSang Yong Kyron 2.0xdi
Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd
Мерси за насоката!
Попрочетох, поогледах - допада ми идеята.
Следващият въпрос е дизел или бензин.
Според прочетеното май няма грешен избор.
Някой има ли впечатления от конкретните двигатели - 1.6 бензин Сузуки и 1.9 дизел Фиат?
Последно редактирано от assendus; 13-09-20, 17:22.
Колеги, с риск да предизвикам скандал, ще споделя какво возило избрах да ползвам за такива дребни нужди: VOLVO V70, 2,4T, AWD,AT, 2001 година. Има си "Халдекс", за който се продава ремонтен комплект. Взех я за работна кола, но вече година я ползвам за основна. Дава разход 12-15 газ, но е по-дълга с около 25-30 сантиметра. Има и наследници "Крос Кънтри" и ХЦ70 за тези пари. Дали е скъпа поддръжката не мога да преценя защото за три и половина години по основната кола ( КЛИО 1999-ти набор, не оцеля в ПТП ) похарчих 8-10000 ( осем-десет хиляди) лева. Това е моето предложение.
Ок, дайте да видим, можем ли да сравняваме Suzuki Sx4, Audi A4, Octavia, Golf, Forester естествено версиите им 4х4.
Бюджетът остава 5000 лв.
Сравненията са относно експлоатация на сняг, поддръжка и безпроблемност. Без значение дизел или бензин.
Форъстър и Ауди А4 са с чисто механично 4х4 с диференциал. Това ако Субаруто е с ръчни скорости, иначе е друго. Другите две коли 4х4 ги управляват компютри, включват/изключват с ток, помпи и подобни. Всички стават и си имат плюсове и минуси. Аз лично избирам тия, за които имам майстор, и според състояние.
Сузуки нещо си, което е и Фиат Седичи, според мен си е екзотика. Субаруто гние яко, а и то екзотично...и поддръжката му някаква по-така... Па тия на VAG си ги знам, и мотори читави имат, кеф ти бензин, кеф ти дизел или газ...и не гният толкова, части всякакви и навсякъде...майстори също... Октавия с 1,8 турбо я има с 4х4, Ауди А4 също...вървят си прилично... Има и с читави дизели...
Сузуки SX4 e безпроблемен, много икономичен и се държи добре в (малък) сняг. А4 вероятно ще се окаже най-проблемен, Октавията също проявява задявки. Форестер е добър автомобил, но по-старите му модели имат нужда от сервизно обслужване два пъти в годината, което някои несериозни собственици може да са пропуснали и по тази причина може да имаш неща за смяна.
Ок, дайте да видим, можем ли да сравняваме Suzuki Sx4, Audi A4, Octavia, Golf, Forester естествено версиите им 4х4.
Бюджетът остава 5000 лв.
Сравненията са относно експлоатация на сняг, поддръжка и безпроблемност. Без значение дизел или бензин.
Аз като пристрастен леко към изтока , съм с две ръце за Форестъра и Сузукито . Най-вече зависи от това до колко е гледан автомобила до сега като цяло де...
Който търси , намира !
Човекът е човек, когато е на път !
Така благодаря за поправянето на правописа ми. Имал съм много японски джипове - витара, 4 рънър, паджеро ( 2 броя), тропер, терано (3 броя 2 от тях още карам), какво значи трето такова. От всички изброени не съм видял никакви технически проблеми и недоразумения каквито има при вагаджийските техники (имал съм и няколко аудита та не е като да не знам ядовете им). От всички немски техники предпочитам БМВ, много повече коли са от вагаджийките.
Много хубави колици са японските, но някои принципни, традиционни технически решения при тях не ми харесват.
Едно, че много гният, второ, че почти нямат двигател с хидравлични повдигачи на клапаните(важно при каране на газ), трето, че дизелите им са предимно с финни горивни системи(със скъпи части). Ако се замисля, сигурно ще се сетя и още.
Имат и по някое изключение от тези мои наблюдения, но като сложим и фактора къде какво се кара по-масово...абе, оставам си на VAG. Изключения правя само за такива, които се водят за много здрави, ако може и прости.
Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."
Не съм против VAG, напротив, но когато говорим за кола за 5к и настръхвам. Иначе и от А4 съм много доволен, и за Субару лошо не мога да кажа. Само съм ги карал доста по-нови, а в Аудито съм набил сума пари.
Може да погледнеш и този модел на Дайхатсу . Читави колици са ! Добър клиренс имат и 4х4 системата е напълно достатъчна за твоите нужди .
Дълги са 4050 мм ако не ме лъже паметта , а вътре са доста широки което не е за вярване на пръв поглед .
Единствено надвишават малко бюджета .
Който търси , намира !
Човекът е човек, когато е на път !
Коментар