Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Pajero 3 може би?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    Първоначално публикуван от Juiced Преглед на мнение

    Сорентото е добър вариант , но купето не е така просторно.
    Това непросторно купе е по широко с едни 15см от Терко По малък е багажника ама за обем не си познал!

    Коментар


    • #32
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20200805_132017.jpg
Прегледи:716
Размер:594.5 КБ
ID:6631714

      Коментар


      • Juiced
        Juiced коментира
        Редактиране на коментар
        Рулетката на теракана нито веднъж не е подпряна в кората на вратата вижда се на снимката, винаги стигам точно над дръжката за вратата. След един час ще я премеря както мериш и ти и ще останеш леко изненадан от това , което си написал.

      • brum
        brum коментира
        Редактиране на коментар
        Най-лесно ми се струва да се измери при свален прозорци и затворени врати. Рулетката мери между двете дръжки разстоянието - това е мястото където могат да се съберат столчета.

      • bocho64
        bocho64 коментира
        Редактиране на коментар
        Е колко да съм изненадан? И така мерено пак Сорентото е по широко! Три,четири сантиметра ама пак е в+ ! А и въпроса беше ,че при Соренто липсва обем.Демек трябваше драстично да е по малко.

    • #33
      Аз за бебевоз ползвам волво хц90 2007г -дизел. Прикачвам снимка,на която са монтирани две столчета с ISOFIX, посредата имам фабрично от Волво столче, за което пише, че е подходящо за деца 15-36кг 4+. Разстоянието от Края на едното столче до края на другото е 127см. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1362.jpg
Прегледи:719
Размер:444.9 КБ
ID:6631721

      Коментар


      • #34
        Toyota Land Cruiser J100 (2006та година) е 146см между дръжките на задните врати. Или много близко до това което излиза по спецификации - 147см. Там би трябвало да се съберат 3 столчета. Пък и собственика каза, че е слагал и се събират.

        Ако спецификациите за Sorento-то дето гледам са верни и то ще ги събере. Ще ходя тия дни да гледам някое на живо и да меря. Би трябвало и там да са 146-147 сантиметра.

        X90 би трябвало да е 136см там, но наличието на такава седалка по средата решава проблема. Ама то си е чист паркетник и не бих го вкарал там където ходим. А ако ще се кара само по асфалт има по-удачни варианти сред които фаворита ми е VW Caddy Maxi Life.

        Коментар


        • krasi-mir
          krasi-mir коментира
          Редактиране на коментар
          Аз мисля, че монтирането на 3 столчета не зависи само от разстоянието между дръжките. Това е просто ориентировъчен размер, който да те насочи към марка и модел на колата. Според мен зависи и от формата на задната седалка, от местоположението на ключалките за коланите и пантите на седалките, от формата и размера на основата на столчето, от това дали има издутина "калник" в края на седалката.
          С две думи - само със "сухи" размери ще ти е трудно. Отиваш на оглед с трите столчета и се опитваш да ги монтираш в кандидата за детевоз.

        • brum
          brum коментира
          Редактиране на коментар
          Има смисъл в това което казваш. Но ако между дръжките няма достатъчно нясто е гаранция, че столчетата няма да влезнат. Та затова събиеам варианти и подреждам списък по удачни за целите МПСта. После тръгвам и меря.

          Само за пример - Grand Cherokee-то е около 132см. Там шанса да влезнат 3 столчета е само с най-тясните които съм намирал (44см, 2те са такива в момента). И пак е близло до невъзможното. А и както писах хич не ми е на сърцето...

          Има и друфи решения - по-тесни столчета или тройни столчета (като пейка с обща основа и облегалка, но само в щатско съм виждал).

      • #35
        Още някои замервания направих, и дръпнах стола на детето възможно най-близо до вратата:
        Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20200806_101619.jpg Прегледи:0 Размер:225.3 КБ ID:6632232Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20200806_101655.jpg Прегледи:0 Размер:276.3 КБ ID:6632233Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20200806_101735.jpg Прегледи:0 Размер:277.1 КБ ID:6632234Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20200806_101901.jpg Прегледи:0 Размер:253.8 КБ ID:6632235 последната снимка е мерена като при сорентото, сни ал съм и мястото зад седалните. Има достатъчно и детето не ми рита седалката.
        Извинявам се за мизерията, това на земята са солети, които бяха строшени и скрити под седалката. Като я разместих ги видях...
        Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
        Ford Fiesta 1.4 Tdci

        Коментар


        • krasi-mir
          krasi-mir коментира
          Редактиране на коментар
          На втората снимка е очевадно, че столчето е наклонено навътре, към средата на автомобила. Явно е стъпило върху "бомбето" на калника и/или седалката на автомобила е по-висока при вратата.
          Столчето не е вързано с колана на колата. Ако го вържеш както трябва, т.е. добре стегнат и опънят колан, най-вероятно ще се измести обратно към средата. В момента основата на столчето е върху долната част на колана при бомбето и в същото време е прекалено далеч от средната ключалка на колана. Ако сега сложиш още две такива столчета, мисля, че няма да имаш никаква възможност да ги стегнеш с коланите. Това важи най-много за средното столче, което ще е върху всички ключалки за колани. Още повече, че твоя среден колан, както и моя, излиза от тавана на багажника, и долу на седалката има две ключалки за него. Допълнително затруднение ще са пантите на двете облегалки.

          Волво-то в пост #33 е друга бира. Това средното е т.нар. booster. В Англия са задължителни за деца до посочените в поста килограми. Идеята е детето да седи по-високо, за да не му мине колана през устата като го закопчаеш. Едно от моите столчета беше разглобяемо, облегалката му се сваляше. Така, когато детето израсте столчето, махаш облегалката и получаваш "безплатен" (задължителен) бустър. Още по-добре е, че средният колан на Волво е на гърба на седалката, а не на тавана.
          Последно редактирано от krasi-mir; 06-08-20, 13:30.

        • brum
          brum коментира
          Редактиране на коментар
          Реално и на GC-то е така колана, но столче се монтира по средата без голям зор. Идва обаче по-напред от страничното което хлътва в седалката. Та аз съм така в момента - на задната седалка 2 столчета (център и дясно) и от ляво е съпругата ми. На предните седалки сме аз и каката.

        • Juiced
          Juiced коментира
          Редактиране на коментар
          Не е наклонено столчето , такава е перспективата на широкообхватната камера, иначе ми е много трудо да снимам без да размествам седалки - 143-144 е между дръжките(такива реално няма щото падат под самият детски стол). Ще събереш 3 детски столчета ако са нормални , защото тези на колегата с волвото горе са доста по обемисти. МОето е средна хубост, в другата кола имам едно съвсем евтинджос, само за в града. Довечера ще се опитам да сваля столовете и да ги сложа в дипа, наистина е много кофти с тези снимки...

      • #36
        Онзи ден на един паркинг мернах един Pathfinder с три столчета отзад, като средното беше бебешко.
        Hyundai Galloper 3.0 V6

        0885 44 60 16

        Коментар


        • #37
          За транспорт на повечко деца съм забелязал,че германците си купуват VW Transporter,9 местен и има място за всичко...А за играчка в гората,си вземи каквото ти душа поиска....

          Коментар


          • brum
            brum коментира
            Редактиране на коментар
            Или бюджетната версия - caddy maxy life. Ама не пътуваме чак толкова, а ходим често сред приридата за по няколко дни. Та затова се търси голяма джипка, че лека кола/бус много ограничават възможностите...

        • #38
          Паджеро 4 с какви гуми/джанти е оригинално? И каква е горивната система на дизелите, Bosch или Denso?
          Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

          Коментар


          • nissan_1978
            nissan_1978 коментира
            Редактиране на коментар
            Виждал съм паджеро 3 със 32ки и то доста широки сигурно и 4ката ще ги събере, но за 33ки в стоков вид едва ли. Те стоковите им размери май излизат около 31 инча. Попаднах на това в интернет, не съм чел подробно, че и езика малко ми бяга пък и нямам време https://www2.pajeroclub.com.au/forum...ad.php?t=58821

          • cnc82
            cnc82 коментира
            Редактиране на коментар
            Колега от форума е с 32-ки и няма място за по-големи със сигурност.
            Това със стандартното окачване.

          • New hope
            New hope коментира
            Редактиране на коментар
            2 инча лифт , леко калниците и влизат 35-ци.

        • #39
          Ето
          Прикачени файлове
          Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
          New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

          Коментар


          • Juiced
            Juiced коментира
            Редактиране на коментар
            Предполагам без броните няма да е толкова лесно с 35" ?

          • New hope
            New hope коментира
            Редактиране на коментар
            Няма джип на който да монтираш по големи от стандартните гуми без да режеш брони.

          • brum
            brum коментира
            Редактиране на коментар
            На Вранглера става без рязане .

        • #40
          Въпроса беше какво побира при евентуално лек лифт, и евентуално леки интервенции по пластмасарии и прочие, без да се пипат ламарини или да се правят други съществени изменения.

          Придобих представа, за което благодаря. Ако някой ден стигна до купуване на следвща джипка, Pajero 4 го слагам в списъка.
          Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

          Коментар


          • #41
            Santa Fe е 137см между дръжките на вратите. Kia Sorento е следващото което ще търся да премеря.

            Коментар


            • Juiced
              Juiced коментира
              Редактиране на коментар
              https://avtocod.ru/blog/post/hyundai...-privod-kruche
              Тука една не лоша статия.

            • brum
              brum коментира
              Редактиране на коментар
              Прегледах го. Ако бях с 2 деца нямаше да се колебая кое от 2те е по-добро за моите цели и щеше да е Terracan-а. Ама за 3 деца е малко по-различно. А и Соренто-то от 2007 до 2010 след лифта има малко повече звезди на теста за безопасност .

            • Juiced
              Juiced коментира
              Редактиране на коментар
              Теракани има доста често с трети ред седалки(реално 2 отделни ,които се монтират на задните бомбета) и може да се позва само едната. Иначе сорентото бих го предпочел единствено с 3,3 V6 бензин и 5 степенен автомат.

          • #42
            От 3-ма рязко на 5 това си е за поздрави за добре свършената работа!

            Понеже са споменали по-горе Сангйонг Родиус, това нещо колкото е грозно, толкова е функционално. Между седалките под облегалката има мивка!
            +1 за Хюндай Н1

            Коментар


            • #43
              Ford Explorer 4.0 v6 заглеждал ли си ги, не изглежда така, но реално е доста голям джип (средно голям за американския стандарт). Моят брат му изпадна един такъв американец и на габарити е по голям от дълго терано 3.0 тди, и доста широко отзад с много голям багажник. Задната седалка е тройна и се сгъва на 60:40. Може да събере 3 столчета. Нямам още наблюдение за модела освен че е 207 коня, върви здраво с лекота набира до 90- 100 мили което си е 150-160км и като звук реве здраво. Но и гори здраво сигурно...
              ​​
              Старата любов ръжда не хваща, а непоправимо гние!

              Коментар


              • nissan_1978
                nissan_1978 коментира
                Редактиране на коментар
                В какъв смисъл отдолу е недоразумение, че е много слаб като ходова част или че гният. Иначе има някаква половинчата рама, има бавни, като поддръжка не знам как е брата му дойде като кола от бартер има го от няколко дни и не знам дали ще го кара дълго, най вероятно ще го продава.

              • brum
                brum коментира
                Редактиране на коментар
                Към ходовата част мисля, че най-вече беше насочен коментара. Ама на знам кой аспект на ходовата част.

              • nissan_1978
                nissan_1978 коментира
                Редактиране на коментар
                Ми да ти кажа предното му окачване май е макферсон като при витарите което за джип не ми допада, отзад е на пружини. Най вероятно са слаби на предница. Чета че на 4.0 са им слаби скоростните кутий били за Форд Сиера.

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X