Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малък джип за всеки ден, но и за разходки в природата.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16

    Човекът нищо не е споменал за тунинг. Иска да ходи на работа с него. Джимнито ми е в естествен вид, единствена кола ми е и го ползвам пълноценно. Нямам забележки.
    Suzuki Jimny, 1.3, 2009

    Коментар


    • коко келеша
      коко келеша коментира
      Редактиране на коментар
      Пост №6 казва друго .

  • #17
    Ако Черока влиза в бюджета си търси такъв докато не с им скочили безобразно цените,че тук вече се случи това.
    Тунингована джипка е трудна за всеки ден еле по БГ пътищата 40 километра всеки ден,тунинговано Джимни ще ти скъса нервите,проходимо е,но 90% от времето ти къса нервите само.
    Предложението да повозиш жена си също е много добро,питай ме от къде знам - без да натискам за друсаща джипка ми беше ясно,че взема ли друсалка ше си в карам сам / пробвано 3 пъти и трите прав на 100% /,а на пикник сам.........виж ако идеята е сам за риба то съм яко за Джимнито,няма да ти се налага да обясняваш и къде отиваш сам,взимаш клучовете и имаш зелена светлина

    Терано е добра идея ако се намират още за толкова,Гранд Витара и тя ставала,все пак само за риба отиваш и на пикник,няма се катериш по камьните я.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

    Коментар


    • #18
      За "Джимни" нямам опит с лично. Пиша на "Самурай" - 1,3, моно, на пружини. По "неволя" от 14.12.2019г. го ползвам ежеднвно - "Аутебка" е в сервиз, с шефа на който, май скоро ще се наложи да си говорим по-отблизо... но това е друга тема - за "каско" и т.н. ....
      Та, ежеднвно пътувам със Самурайчето 90 - 100 км. - т.е. 45 - 50км сутрин и след това обратно. Не е за препоръчване, ама не е и нищо фатално! Карам си го с около 80 км / ч. - не е проблем. За градско - никакъв проблем, дори си е за предпочитане - супер лесно за паркиране, по светофарите на практика без проблем.. . Обема на багажника не е проблем, ако се ползват само прените седалки. Разхода на гориво - с "фабричния" 205 / 70 - r15 = 6,5л / 100 км, сега с 215 / 75 - r15 = 7,5 - 7,8л/100 км средно ( 20 / 80 % - градско / м-градско).
      Иначе - междуградското си е тегаво, особено за хора свикнали да "гонят". Друго, сега оцених преимуществото да си в нещо "по-голямо" и по възможност черно или ръждиво - другите се пазят от теб, докато дъс Самурайчето ме "натискат" до степен да ми се иска да ги спра...ама не мога да ги догоня...!
      За извън пътя - е, кефа си заслужава компромисите!!!
      И, те така - това за Самурайчето. За Джимни - изводите след съпоставка.
      Последно редактирано от hhris08; 01-03-20, 18:27.

      Коментар


      • BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Карал съм с години 1.0 по планините около София,до морето съм ходил с него,карал съм и 2 Патрула обаче,возил съм и жената в него,а тя още го помни,а на мен ми се стягат бьбреците като се сетя за тая вьшка.

    • #19
      Благодаря за мненията на всички !! Погледнах споменатите модели, японките са ми на сърце.
      Да питам, колегите които са по-навътре в играта, вие жени нямата ли ? Не приемат ли вашите хобита - лов/риболов, футбол всеки четвъртък след работа и т.н ? На моята съм и взел една Хонда Джаз 1.4 2007 която си я харесва и я кара вече трета година безпроблемно, Джимнито също и харесва.Другата ми кола е също е Хонда (Акорд 2.4, да Хондаджия съм :s от време), може би най-накрая джипът ще остане само за кеф, а ще си карам седана всеки ден, защото универсална кола няма.

      П.С Виждам, че се разиграват някакви сценарии от по-напредналите 140 км/ч на лед и тн., извънградското ми през седмицата е 5-10км в посока,в зависимост от маршрута максималната скорост е 80-90км/ч според трафика. Ако тръгна на палатки на Иракли зимата, ще му мисля тогава.

      Коментар


      • BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Някои имаме и споделят някои от хобитата,НО с едно на ум,а в повечето случаи това е превозното средство.Мойта жена като беше на 20 проблем в Самурай кабрио за час 2 нямаше,сега нещо и на двамата ни дойде акьла - тя в такова не се качва,а аз такова не купувам,не съм вече на 20

      • Кольо
        Кольо коментира
        Редактиране на коментар
        Моята изобщо не се качваше на витарата, щото я било срам. Много била кална...

        Иначе на тераното си се возеше, даже една зима ходеше на работа с него. Ама то си беше джип за цивилни нужди.

      • BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Моята жена е безсрамна,не и е проблем кална да я кара,но да я бие в бъбреците тая седалка мммммм май е против.Картинка си е- слиза с токчетата,а джуганчето кално с Червените пътеки на тавана,е така ходи и до училището и до магазина,че и до болницата ако ложе да се навре в подземния гараж.

    • #20
      Качисли се на джип , на хондата ще и залепнат накладкие в гаража(паркинга). Джипа е ...краста ! Първ по високи думи , после лифр , после лебедка , и се Д-то се сраства с него и правиш струваш си го караш него! п. с. Пази си го щото и жената качи ли се един път или ще си без джип или ще имате в къщи два!

      Коментар


      • #21
        Колега, моето мнение, пък ти си решавай:

        Джиповете друсат и горят. По принцип, с мялко изключения.
        Това автоматично ги отписва от графата ежедневен автомобил. Поне за мен, за теб може да е друго.
        Карах известно време терано за ежедневна кола(едно лято), и макар, че беше на газ-долу-горе най-малкия разход като за джип-пак ми идваше множко. Съчетано с подрусването-ми не, не ме кефи за всеки ден. Иначе тераното си е много добра машина, ако вземеш такова няма да сбъркаш, но там проблема е, че много гният. Ако намериш неизгнил екземпляр-скачай смело. Дизела е за предпочитане, но и бензинките не са никак лоши.

        Братовчвдка ми продава Гранд витара за 4200, само, че е десен волан. И това е долу-горе добре, не знам обаче как е с ръждите.
        Джимнито също е добре, като от тези то най-лесно се тунингова. Това, ако имаш мераци за по-сериозен офф.
        Има ли желание-има и начин!

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X