Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на СУВ/Паркетник или нещо по-така :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение

Captur, разправят, че и той/това било кросоувър, каквото и да значи това.
    Сега го погледнах това чудо на техниката , цените започват от 17 к някъде . За мен е извращение с извинение...
    Който търси , намира !
    Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Първоначално публикуван от brutallus25 Преглед на мнение
      20/100 да му плащам тунджа няма да ми е от най-тънката лайсна да ти кажа
      Ако си готов на такъв разход, разгледай американските, докато още ги има - Cadillac xt*, Chevy Tahoe, (Jeep не смея да предлагам, щото тук ДСУ-тата ще се разлютят като пчели в ритнат кошер)
      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

• коко келеша
        коко келеша коментира
        Редактиране на коментар
        Аз не се притеснявам - погледни Jeep Commander с Quadra trac II

Първоначално публикуван от cnc82 Преглед на мнение

Сега го погледнах това чудо на техниката , цените започват от 17 к някъде . За мен е извращение с извинение...
      Ма харчи 20/3-400km.
      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Ма харчи 20/3-400km.
        Даже по каталог 4 л/100 км градско .
        Който търси , намира !

Коментар

Аре са ! Да не правим проблем за 50-100km.

Коментар

Аре са ! Да не правим проблем за 50-100km.

P.S. Да се има в предвид , че е само с предно , кросоувър обаче..
            Който търси , намира !

Коментар

Първоначално публикуван от cnc82 Преглед на мнение

P.S. Да се има в предвид , че е само с предно , кросоувър обаче..
              А де !

Приятел адвокат си купи такова от магазина миналата, или май 2018, като знаех, че си е купил Рено, но не го бях виждал.
              Много пъти, докато пием кафета в кантората с колегата му и чат-пат с него, са споменавали "джипа", като веднъж стана въпрос за разхода, та тогава стана ясно, че е турбиниран малък бензин и, естествено, аз веднага се учудих "Къф е тоя Полилейос с такъв мотор ?!", след което стана ясно, че това всъщност било Каптюр.
              Въобще не ги репликирах, щото и двамата могат само да си отварят вратите и капачката на резервоара, което пък е щото нямат абсолютно никакъв интерес към техниката.
              Позачетох се, и ми стана забавно как маркетинговият отдел на Рено е уловил таргета в ниската ценова група който иска да е актуален с "нещо по-високо".
              Каптюра всъщност е леко повдигнато Клио, естествено само с предно, като въобще не знам защо са го кръстили кросоувър ?!

Коментар

А де !

Приятел адвокат си купи такова от магазина миналата, или май 2018, като знаех, че си е купил Рено, но не го бях виждал.
                Много пъти, докато пием кафета в кантората с колегата му и чат-пат с него, са споменавали "джипа", като веднъж стана въпрос за разхода, та тогава стана ясно, че е турбиниран малък бензин и, естествено, аз веднага се учудих "Къф е тоя Полилейос с такъв мотор ?!", след което стана ясно, че това всъщност било Каптюр.
                Въобще не ги репликирах, щото и двамата могат само да си отварят вратите и капачката на резервоара, което пък е щото нямат абсолютно никакъв интерес към техниката.
                Позачетох се, и ми стана забавно как маркетинговият отдел на Рено е уловил таргета в ниската ценова група който иска да е актуален с "нещо по-високо".
                Каптюра всъщност е леко повдигнато Клио, естествено само с предно, като въобще не знам защо са го кръстили кросоувър ?!
                Нормално, като се има в предвид , че 90% от хората не правят разлика от истински всъдеход и повдигната лека кола. За всички тях , всичко е под един знаменател , "Джип". Та тия от Рено са се възползвали от това...
                Който търси , намира !

Коментар

• Juiced
                  Juiced коментира
                  Редактиране на коментар
                  Много хора пък като кажат всъдеход си представят нещо с 18см клирънс и някаква система 4х4. И аз по този повод винаги се сещам за съседите, които имат мицубиши аутлендър , и все го споменават като "джипа" в разговорите ни, реално имат и едно кади,което винаги се е представяло по-добре от аутлендъра когато натрупа педя сняг. Та кое ще е всъдехода в случая

• santaclash
                  santaclash коментира
                  Редактиране на коментар
                  Каптюра има голям смисъл за градове като София. Понеже тия градове по света не са един и два, французите са надушили пазарна ниша. Това е вариантът, в който 4х4 трябва веднъж на няколко години ако въобще и толкова потрябва, но за сметка на това привидно асфалтираните пътища крият огромно количество изненади с дълбочина по десетина сантиметра...за което си трябва клиренс и гуми един клас нагоре от тия на нормална лека кола.

Евала на маркетинга им !

... нооо, все пак говорехме за разхода на паркетните SUVове ... каквото и да значи това.

Коментар

Това 20/100 е малко нереално за толкова нова кола, правена за европейския пазар. Такива разходи дори в 90-те бяха екзотика. Не, че не са постижими...просто при всекидневно каране само разни най-зли екзотики с огромни мотори горят толкова.
                  Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

• Juiced
                    Juiced коментира
                    Редактиране на коментар
                    Ако говорим за изправна кола , наистина не би било толкова фрапиращо. Един приятел с Х-трейл обаче скоро след покупката му разбра ,че 35-30 градско е съвсем постижимо, когато ламбда сондата ти е дала фира.
                    ПП говорим за бензинов двигател.

Лексуса определено не е с голям багажник. Иначе е прекрасна машина.

Моите предложения са:
                  Кия Соренто 3.3 (фейсовата)
                  Мазда CX 7
                  Nissan X Trail 2.5
                  Subaru Forester 2.5 turbo
                  Volvo XC90

Последното е най-В потенциалния таралеж в гащите.
                  Човек е ~70% вода. Ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

Първоначално публикуван от santaclash Преглед на мнение
                    Това 20/100 е малко нереално за толкова нова кола, правена за европейския пазар. Такива разходи дори в 90-те бяха екзотика. Не, че не са постижими...просто при всекидневно каране само разни най-зли екзотики с огромни мотори горят толкова.
                    Кое да му е нереалното за обгазен 3-3.5 и нагоре бензинов джип на градско ?!

... е, има и такива по-срамежливи на бензиностанцията като Гагич, които се движат с разход 15÷18 бензин, вместо 20 газ.

Коментар

• коко келеша
                      коко келеша коментира
                      Редактиране на коментар
                      Kaто му гледам клипчетата на Гагич, при него са си сичките 20/100 бензин, ама не си признава без бой

• Джоу (x3mrjoe)
                      Джоу (x3mrjoe) коментира
                      Редактиране на коментар
                      Е, то дали е 18 или 22 е сè тая като подкараш желязото. Фрапиращо звучи на тези които са карали и карат само леки автомобили.
                      Коментара ми беше за някои които ги е срам да зареждат гориво за цървули.

Пишата ти няколко реда, ти си преценявай дали да се "вслушаш"

"трябва да е надеждна машина" - т.е. трябва да е на реални километри и да не е някоя доказано ненадеждна
                    "1. Здрав и надежден мотор предпочитам бензин" - правилен избор за автомобил втора ръка, но за съжаление избора е много по-ограничен
                    "2. Добра и масивна зглобка + комфорт и прилично ниво на екстри." - не разбирам какво е масивна сглобка, но ако е на рама - приветствам

Бих ти препоръчал RAV4 бензин, макар и по-малък от изискванията.
                    TLC бензин ще е супер, но ако говорим за 120-ка е мисия невъзмона, заради липсата на предлагане и заради парите.
                    V8-мак не бих ти препоръчал, заради високия разход - имал съм
                    X5 става, но ще е трудно да намериш нещо запазенено, но не е невъзможно.
                    СантаФе не ти ли харесва?

С малко по-висок бюджет, да речем около 22к можеш да се прицелиш в нещо доста по-ново. Изпадат върнати от лизинг разни паркетници, от време на време и по-сериозни джипки, но повечето дизел. След няколко Тойоти бих ти препоръчал марката, но за съжеление държат много високи цени.

Коментар

• коко келеша
                      коко келеша коментира
                      Редактиране на коментар
                      по-новите американски бегачки вече са с V6

Към момента на базата на прочетеното/видяното на живо и по ревюта, най-много ми допада Х5 и Лексуса/ Ленд Круйзера ми е доста извън бюджета...
                    Инфинити ФХ-35 съм със смесени чувства...

Каптур- мисля че беше майтап, усмихвам се и го игнорирам
                    Хюндай/Хонда/Киа - мисля, че попадат в графата практичност/работни коне.
                    Волво хс90 - Не съм запознат...
                    Рав4 - Малее ми като багажник.
                    Нисан - СВТ автомат-а ме притеснява, знам че има ресурс на живот...

Също почвам да мисля за КомбЕ 4х4 ... субару, ауди, е60 - но трябва да почна проучването от 0 за тези автомобили.
                    Искам да е на бензин - няма да я газифицирам поради малкия пробег който ще се прави....

Коментар

• noname12
                      noname12 коментира
                      Редактиране на коментар
                      Имаш ли някаква друга кола, каква е?

Според мен трябва да пробваш възможно най-много от изброените и така ще отсееш някаква част. Щото да сравняваш Х5 с Лексус, как да е, но ЛК няма място на същия ред. То всички имат по 4 гуми, но имат и съществени разлики, като възможности, пътно поведение и т.н. А и в случая, ако приоритет ти е бензина не е в твоя полза.
                      Комбитата не ги коментирам, там работата е още по-различна, макар че може да се спори дали някои SUV-чета имат повече въздух под купето от някое комби.

Първоначално публикуван от brutallus25 Преглед на мнение
                    ...Нисан - СВТ автомат-а ме притеснява, знам че има ресурс на живот....
                    До около 2007-ма има с нормален автоматик.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Untitled-22.jpg
Прегледи:724
Размер:69.0 КБ
ID:6556294

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Untitled-25.jpg
Прегледи:727
Размер:73.3 КБ
ID:6556295

Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                    Из "Златния телец"

Коментар

• noname12
                      noname12 коментира
                      Редактиране на коментар
                      Тия вътре са отврат!

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X