Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe)
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Избор на СУВ/Паркетник или нещо по-така :)
Свий
X
-
Ако си готов на такъв разход, разгледай американските, докато още ги има - Cadillac xt*, Chevy Tahoe, (Jeep не смея да предлагам, щото тук ДСУ-тата ще се разлютят като пчели в ритнат кошер)Първоначално публикуван от brutallus25 Преглед на мнение20/100 да му плащам тунджа няма да ми е от най-тънката лайсна да ти кажа
В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.
Коментар
-
Ма харчи 20/3-400km.Първоначално публикуван от cnc82 Преглед на мнение
Сега го погледнах това чудо на техниката , цените започват от 17 к някъде . За мен е извращение с извинение...
ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
Коментар
-
Даже по каталог 4 л/100 км градско .Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
Ма харчи 20/3-400km.

Който търси , намира !
Човекът е човек, когато е на път !
Коментар
-
Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнениеАре са ! Да не правим проблем за 50-100km.

P.S. Да се има в предвид , че е само с предно , кросоувър обаче..Който търси , намира !
Коментар
-
А де !Първоначално публикуван от cnc82 Преглед на мнение

P.S. Да се има в предвид , че е само с предно , кросоувър обаче..
Приятел адвокат си купи такова от магазина миналата, или май 2018, като знаех, че си е купил Рено, но не го бях виждал.
Много пъти, докато пием кафета в кантората с колегата му и чат-пат с него, са споменавали "джипа", като веднъж стана въпрос за разхода, та тогава стана ясно, че е турбиниран малък бензин и, естествено, аз веднага се учудих "Къф е тоя Полилейос с такъв мотор ?!", след което стана ясно, че това всъщност било Каптюр.
Въобще не ги репликирах, щото и двамата могат само да си отварят вратите и капачката на резервоара, което пък е щото нямат абсолютно никакъв интерес към техниката.
Позачетох се, и ми стана забавно как маркетинговият отдел на Рено е уловил таргета в ниската ценова група който иска да е актуален с "нещо по-високо".
Каптюра всъщност е леко повдигнато Клио, естествено само с предно, като въобще не знам защо са го кръстили кросоувър ?!
- 1 like
Коментар
-
Нормално, като се има в предвид , че 90% от хората не правят разлика от истински всъдеход и повдигната лека кола. За всички тях , всичко е под един знаменател , "Джип". Та тия от Рено са се възползвали от това...Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
А де !
Приятел адвокат си купи такова от магазина миналата, или май 2018, като знаех, че си е купил Рено, но не го бях виждал.
Много пъти, докато пием кафета в кантората с колегата му и чат-пат с него, са споменавали "джипа", като веднъж стана въпрос за разхода, та тогава стана ясно, че е турбиниран малък бензин и, естествено, аз веднага се учудих "Къф е тоя Полилейос с такъв мотор ?!", след което стана ясно, че това всъщност било Каптюр.
Въобще не ги репликирах, щото и двамата могат само да си отварят вратите и капачката на резервоара, което пък е щото нямат абсолютно никакъв интерес към техниката.
Позачетох се, и ми стана забавно как маркетинговият отдел на Рено е уловил таргета в ниската ценова група който иска да е актуален с "нещо по-високо".
Каптюра всъщност е леко повдигнато Клио, естествено само с предно, като въобще не знам защо са го кръстили кросоувър ?!
Който търси , намира !
Коментар
-
Много хора пък като кажат всъдеход си представят нещо с 18см клирънс и някаква система 4х4. И аз по този повод винаги се сещам за съседите, които имат мицубиши аутлендър , и все го споменават като "джипа" в разговорите ни, реално имат и едно кади,което винаги се е представяло по-добре от аутлендъра когато натрупа педя сняг. Та кое ще е всъдехода в случая
-
Каптюра има голям смисъл за градове като София. Понеже тия градове по света не са един и два, французите са надушили пазарна ниша. Това е вариантът, в който 4х4 трябва веднъж на няколко години ако въобще и толкова потрябва, но за сметка на това привидно асфалтираните пътища крият огромно количество изненади с дълбочина по десетина сантиметра...за което си трябва клиренс и гуми един клас нагоре от тия на нормална лека кола.
-
-
Това 20/100 е малко нереално за толкова нова кола, правена за европейския пазар. Такива разходи дори в 90-те бяха екзотика. Не, че не са постижими...просто при всекидневно каране само разни най-зли екзотики с огромни мотори горят толкова.
Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.
Коментар
-
Лексуса определено не е с голям багажник. Иначе е прекрасна машина.
Моите предложения са:
Кия Соренто 3.3 (фейсовата)
Мазда CX 7
Nissan X Trail 2.5
Subaru Forester 2.5 turbo
Volvo XC90
Последното е най-В потенциалния таралеж в гащите.Човек е ~70% вода. Ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.
Коментар
-
Кое да му е нереалното за обгазен 3-3.5 и нагоре бензинов джип на градско ?!Първоначално публикуван от santaclash Преглед на мнениеТова 20/100 е малко нереално за толкова нова кола, правена за европейския пазар. Такива разходи дори в 90-те бяха екзотика. Не, че не са постижими...просто при всекидневно каране само разни най-зли екзотики с огромни мотори горят толкова.
... е, има и такива по-срамежливи на бензиностанцията като Гагич, които се движат с разход 15÷18 бензин, вместо 20 газ.
Коментар
-
Kaто му гледам клипчетата на Гагич, при него са си сичките 20/100 бензин, ама не си признава без бой

-
Е, то дали е 18 или 22 е сè тая като подкараш желязото. Фрапиращо звучи на тези които са карали и карат само леки автомобили.
Коментара ми беше за някои които ги е срам да зареждат гориво за цървули.
-
-
Пишата ти няколко реда, ти си преценявай дали да се "вслушаш"
"трябва да е надеждна машина" - т.е. трябва да е на реални километри и да не е някоя доказано ненадеждна
"1. Здрав и надежден мотор предпочитам бензин" - правилен избор за автомобил втора ръка, но за съжаление избора е много по-ограничен
"2. Добра и масивна зглобка + комфорт и прилично ниво на екстри." - не разбирам какво е масивна сглобка, но ако е на рама - приветствам
Бих ти препоръчал RAV4 бензин, макар и по-малък от изискванията.
TLC бензин ще е супер, но ако говорим за 120-ка е мисия невъзмона, заради липсата на предлагане и заради парите.
V8-мак не бих ти препоръчал, заради високия разход - имал съм
X5 става, но ще е трудно да намериш нещо запазенено, но не е невъзможно.
СантаФе не ти ли харесва?
С малко по-висок бюджет, да речем около 22к можеш да се прицелиш в нещо доста по-ново. Изпадат върнати от лизинг разни паркетници, от време на време и по-сериозни джипки, но повечето дизел. След няколко Тойоти бих ти препоръчал марката, но за съжеление държат много високи цени.
Коментар
-
Към момента на базата на прочетеното/видяното на живо и по ревюта, най-много ми допада Х5 и Лексуса/ Ленд Круйзера ми е доста извън бюджета...
Инфинити ФХ-35 съм със смесени чувства...
Каптур- мисля че беше майтап, усмихвам се и го игнорирам
Хюндай/Хонда/Киа - мисля, че попадат в графата практичност/работни коне.
Волво хс90 - Не съм запознат...
Рав4 - Малее ми като багажник.
Нисан - СВТ автомат-а ме притеснява, знам че има ресурс на живот...
Също почвам да мисля за КомбЕ 4х4 ... субару, ауди, е60 - но трябва да почна проучването от 0 за тези автомобили.
Искам да е на бензин - няма да я газифицирам поради малкия пробег който ще се прави....
Коментар
-
Имаш ли някаква друга кола, каква е?
Според мен трябва да пробваш възможно най-много от изброените и така ще отсееш някаква част. Щото да сравняваш Х5 с Лексус, как да е, но ЛК няма място на същия ред. То всички имат по 4 гуми, но имат и съществени разлики, като възможности, пътно поведение и т.н. А и в случая, ако приоритет ти е бензина не е в твоя полза.
Комбитата не ги коментирам, там работата е още по-различна, макар че може да се спори дали някои SUV-чета имат повече въздух под купето от някое комби.
-
-
До около 2007-ма има с нормален автоматик.Първоначално публикуван от brutallus25 Преглед на мнение...Нисан - СВТ автомат-а ме притеснява, знам че има ресурс на живот....
Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар