Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Идеи за SUV/Джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
    .....Относно разхода, какъвто и SUV (колкото и да е общо) да си вземеш, нафтовият разход ще ти е поне 10±1, а на газ от 18-20 градско и 15 на извънградско.
    Тука много бъркаш : и двете от подписа ми, са дизели и на градско са мах. на 8,5 л. на 100км. , а извън града от 5,5 до 6,5 - според зависи .
    Това само за статистиката, защото влизат в графата "джип" , пардон - SUV .
    / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Да , CR-V то на дизел е единственото “джиповидно“ което дава такъв разход .
      Само Rav 4 -ката не знам какъв разход дава , защото и те се славят като икономични.
      Който търси , намира !
      Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Моято CRV дава 8 в града и до 8.2 на магистрала с 140,това с немска нафта, ako има значение.

Коментар

Тоя дизел май не е в бюджета.
          Отделно други проблемчета касаещи малко по-претенциозните дизели на неизвестни километри, карани с горива с неизвестно качество. Някои разпространени и с по-евтини дюзи и помпи, може и да се рискува, но с тая Хонда не е такъв случая, и е опция само с доказана история. Това според мен.
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Незнам колко е бюджета, моята я взех от първи собственик на 71х км, за 12х евро. Сега е на 194х и само редовно обслужване ( правя го в Бултрако София, като се прибера). Досега без никакви проблеми. Но карам много магистрала, работя на 65 км от вкъщи. За града не е най удачна.

Коментар

• cecoa1
              cecoa1 коментира
              Редактиране на коментар
              Наполовина и то в лева - 6000лв. Затова си говорим за лачена първа генерация, или най-много втора.

• cnc82
              cnc82 коментира
              Редактиране на коментар
              Втора в тоя бюджет няма освен десняк .

Имал съм 1 генерация бензин, автоматик и беше доста прилична кола. Никакви механични проблеми, но ръждата я уби.

Коментар

Първоначално публикуван от emicha1 Преглед на мнение

Тука много бъркаш : и двете от подписа ми, са дизели и на градско са мах. на 8,5 л. на 100км. , а извън града от 5,5 до 6,5 - според зависи .
              Това само за статистиката, защото влизат в графата "джип" , пардон - SUV .
              В поста ми имам предвид само жипки на рама, а примера с CR-Vто е само за сравнение с бензиновата KIA, защото са с еднакви по обем двигатели, но предполагам с около пестин кила разлика.

Относно печките, за джип на рама след '90 и обем под 2.5, се сещам само за един, аре два, но са почти идентични, но разхода пак е около 10.
              Последно редактирано от Джоу (x3mrjoe); 02-02-20, 21:48.
              ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

• gabocvet
                gabocvet коментира
                Редактиране на коментар
                До тук са 3 Кия, Опел, Сузуки, поправи ме ако бъркам! Опа станаха 4 Бертоне а сигурно има и други за които не сещам в момента , аааа дойдойх си Тойота така тачена тук.
                Последно редактирано от gabocvet; 02-02-20, 22:01.

• Джоу (x3mrjoe)
                Джоу (x3mrjoe) коментира
                Редактиране на коментар
                Бертонето въобще не го разглеждам като опция, но пък явно съм пропуснал дизеловите КИА и дълга Витара, щото въобще не си ги представям с количка в багажника, освен и, че притежател на Ауди не би се огледал в тях.
                Виж, сериозният пропуск който направих, и може би е актуален, е Фронтера Б, чиито дизел е 2.2.
                Ако под Тойота имаш предвид РАВката, и нея е я виждам с количка в багажника.
                Въобще, всичко което съм писал е относно джипки над 2т празни, предвид функционалността която се търси.
                Последно редактирано от Джоу (x3mrjoe); 02-02-20, 22:34.

• Джоу (x3mrjoe)
                Джоу (x3mrjoe) коментира
                Редактиране на коментар
                ... и още нещо.
                Витарата и Спортиджа ги пропуснах защото в тях съм подпрян на вратите, и ми е подтискащо. Предполагам в РАВката ще ми е същото.
                Спортиджа който карах две седмици беше от зор, че мойто желязо беше в бокса за ремонт.

Дизел, само комън рейл с всички произтичащи от това последици. Предкамерен със същите показатели е едни 2+ литра /100 отгоре и умрЕл конь.
              Между голем бензин с газова и предкамерен дизел на един и същи модел, почти няма разлика в разхода. Затова- бензин. Поне има динамика некаква и тя умрела.
              За мен-СУВ комън рейл с обем като мечо пух. Колкото повече, толкова повече.
              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение

В поста ми имам предвид само жипки на рама, а примера с CR-Vто е само за сравнение с бензиновата KIA, защото са с еднакви по обем двигатели, но предполагам с около пестин кила разлика....

Бензинов Спортидж 1 тежи около 1500 кг. Колкото и ЦРВ-то

Моят бивш Спортидж Гранд с пълна бутилка газ, куфар инструменти и по-големи гуми съм го теглил на кантар и показа 1600 кг.
                Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

За тоя бюджет Кия Соренто 2004-2006. 140 коня дизел. Разхода с автомата е 8-9 извънградско, 10-12 градско, 10 извънградско с малка каравана.
                  В багажника със сигурност се събира количка - изпробвано. И още доста неща.
                  С кутия 350 литраВ на покрива бяхме за две седмици на къмпинг, като носих петместна палатка, хладилник, кошарата на малкия, столче, дрехи и мнооого, много бири, вода и храна.
                  Последно редактирано от I.Guberkov; 03-02-20, 13:27.
                  Човек е ~70% вода. Ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

Първоначално публикуван от vasil lazarov Преглед на мнение
                    Моято CRV дава 8 в града и до 8.2 на магистрала с 140,това с немска нафта, ako има значение.
                    Колега, има значение нафтата и бих искал да те питам откъде я взимаш в България, или си в Германия?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X