Тая помпа има ли си номер нещо, как да я разпознае човек?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Audi Q7, GL, Touareg, Cayenne
Свий
X
-
Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнениеНе правете грешката да слагате Кайена при другите 3 автомобила от заглавието. Той играе в друга лига.
Босе от какво си сложил спирачки на Секвоята?
ROTORA Биг брейк кит,втората снимка е преден спирачен апарат,4 накладки,8 бутален,долу ми е хуя,горе колената,аз съм уж дългокрак 180 см,влязоха с малко рязане,джанта 20 една единствена пасва от 160 бройкиTOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Защо е грешка да слагаме кайена при тези и в колко друга лига е. Доколкото знам е на обща база с туарега, разликата в размерите между двата модела е в милиметри, двигателите ако са същите, в задвижването май и двата са халдекс. Кю7 го пишат на същата база ама е 30см по дълго и по широко и доколкото знам е с някакакъв специален за модела торсен на borg warner. Там пък се зачетох, че ауди използвали някаква планетарна коронна предавка за средния клас, малките аудита пък използвали халдекс, та при тях quattro не е едно и също на всички модели ама се отплеснах.
За доработки не съм мислил да правя на търсения джип, искам да е надежден. Правих на наварата ама тя е железна и издържа на всичко, там блокаж на копче зацентрален и заден диференциал и всичките му плюсове( и минуси). А range rover-а за който писах, ако е гледан добре, прави ли мизерии? И там незнам читаво ли е двойното предаване.
Коментар
-
От опит друг да казва,аз от четене ти казвам,че с тоя мотор проблеми нямат,имат на тия с Баварец моторите,предния Кардан.......ма теб това не те интересува,ако е с 6 степенния автомат съвсем ок.2 инча лифт носи спокойно,въздухарското му окачване става,компресора му само давал проблеми,но нищо особено или често срещано.
Провери му турбините и за течове,нищо специфично,за трактор става.TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнениеТая помпа има ли си номер нещо, как да я разпознае човек?
Първоначално публикуван от atomic Преглед на мнениеЗащо е грешка да слагаме кайена при тези и в колко друга лига е. Доколкото знам е на обща база с туарега, разликата в размерите между двата модела е в милиметри, двигателите ако са същите, в задвижването май и двата са халдекс. Кю7 го пишат на същата база ама е 30см по дълго и по широко и доколкото знам е с някакакъв специален за модела торсен на borg warner. Там пък се зачетох, че ауди използвали някаква планетарна коронна предавка за средния клас, малките аудита пък използвали халдекс, та при тях quattro не е едно и също на всички модели ама се отплеснах.
Нито Туарег-а, Нито Кайен-а са халдекс.
За куатро-тата не си дочел. Няколко типа са:
- при напречноразположените мотори (A3 и ТТ) - халдекс. Основно задвижване предно, задното се включва при пробоксувене.
- при надлъжноразположените - торсен и след 2007-ма има и планетарна корона. Постоянно 4х4.
- куатро ултра - подобно на халдекс
Абе ... повече прочети тук.
Кю7 е с раздатка на Борг-Уорнър, като торсен-а няма нищо общо с Борг-Уорнър:
Последно редактирано от royce; 19-01-20, 20:48.
Коментар
-
За аудита съм написал същото както и ти, незнам какво не съм дочел толкова. Дори там където ми казваш да чета пише: Quattro V
Used on Audi Q7 (2005-), RS4 B7 manual (2005-), S4 B7 manual (2006-), A4 B8 all modifications (2007-), A5, A6 facelift (? 2006- verify)
Type: Full-time all wheel drive.- Torsen type III planetary type center differential, 40/60 torque split front to rear, automatically locking with torque transfer variable from 70/30 to 15/85 front to rear.
Иначе и ams.bg имат интересна статия за системите
https://www.ams.bg/content/valshebna...chast-2-020935
А за кайена точно от хора с опит имам нужда от мнение. Имал съм допир до кола на приятел от първото поколение, май фейслифт и затова питам кое е другата лига, новите може и да са по друга лига. Все пак не случайно съм го включил в листата за търсене.
Коментар
-
Първоначално публикуван от royce Преглед на мнение
Мисля, че това са номерата, но за долната снимка не съм на 100% сигурен.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнениеАз не виждам снимка?
Тези са потенциални проблеми:
Коментар
-
Привет на всички,
Личен опит ,чисто нова Q 7 4.2 340 коня 2013 година. купувана от Германия.
Към дата днешна е на 117 000 не съм влизал в сервиз освен за масло и филтри.
Този каза, онзи добави на брат ми познат - това е .
Върви страхотно ,семейството ми е с три деца багаж събира много.
Мразя много сервизите, хвърлих една кола на вторични само защото се опитаха в сервиза и тя (колата) да ме работят.
Моя съвет кола само от чужбина и дилър на избраната марка.
Лека вечер.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ceco offroad Преглед на мнение......чисто нова ........купувана от Германия.
......на 117 000 не съм влизал в сервиз освен за масло и филтри.
.............................
............
Човека пита за стар автомобил на незнайни километри незнайно от къде.
Не знам някой модел който да не може да изкара 117000 км
Дори Дачия или последната китайска марка .......
Каза му се от няколко човека че Кю7 е най малкото зло.
Land Rover Discovery II, V8 4.0
VW Golf VI variant
Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."
Коментар
-
.......а и никой не говори точно за твоята.И аз имах Мерцедесче 94та,от ония със скапаните кабели,трудно вадели по 10 години без проблем с кабелите,продадох го на 25 като стана,последните 13 при мен,проблеми с кабеляка 0000000
Това значи ли,че нямат проблеми с кабелите модела и годината.........не ми отговаряй,знам отговора.
Жив и здрав и все така да те слуша колатаTOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Нека си каже човека де, всяко мнение е от полза за мен и за други търсещи такъв тип автомобил.
Иначе сега обядвах с моя приятел с кайена, незнаем колко реални са километрите, но като разгледах внимателно, салона не беше във впечатляващо състояние. Нагласих предната седалка да е удобна за мен(че съм пораснал) и отзад нямаше много място за сядане. Преместих столчето на седалката зад шофьора и...тази кола май отпада за мен. Така и не казахте обосновано в коя лига е и защо, но не е в моята лига.
rosen_offroad иначе няколко пъти писах, че НЕ търся незнайни километри и незнайно откъде. Търся само автомобил от познат човек с познати километри, както вече писах за range rover-а с tdv8.
- 1 like
Коментар
-
Кайена е много по направена кола от останалите. Тя е и доста по-скъпа като нова. Силата му е, динамика, перфектно пътно поведение и надеждност. Като използвани материали е ниво над другите(говоря за Turbo S). Това, че е на една база с Туарега и Кю не значи че е същата кола, меко казано.
Разбира се ако купиш утрепана кола ще имаш проблеми, но много по-малко от утрепан Туарег.
Най-добрия Кайен е Turbo S.Или поне Turbo. Ако ще е дизел да е 4,2 преди Адблуто(май бяха до средата на 2017). Утрепан Turbo S още не съм виждал, защото са ги карали богати хора, които са ги поддържали и почти винаги са перфектна документация.
И изобщо гледането на Porsche ВИНАГИ започва от сервизната книжка , която се намира в жабката. Няма ли печатите от Porsche, затваряш жабката и си тръгваш. Ако има попълнена книжка , но на нея няма залепен оригиналния стикер, преди да си тръгнеш разбий главата на продавача с нещо тежко.
Дори е 3.0D ще е по-добре от другите 2 марки, но не ти го препоръчвам. За 3.0D виж Макан. Не са лоши и Кайен GTS, но атмосферните- тях ги спират преди фейса на предпоследния модел. Много добра кола е GTS от фейса на първия Кайен, но не са евтини.
Препоръчвам да търсиш кола от дилър в Германия на макс 3 години и под 50 000км.
Ако ще питаш колко харчи не е за теб.
Ровър не вземай на старо V8 дизел, щото ще правиш мотор. Ако вземеш Суперчардж 4,2 няма да съжаляваш(5.0 не!). Но те си държат цени и не случайно.
Да си кажа , че тези коли съм ги карал с години и още карам такива. Не съм от теоритиците, с каквито е пълна България и с които не ми се спори!Последно редактирано от rusev; 21-01-20, 21:42.
-
Карам Волво хц90 2008г, дизел 2.4 (185к.с). Семеен съм с две деца - (3г и 2г.).
Багажникът е достатъчно голям, по - голям е от на някои от изброените по-горе модели, място има достатъчно за децата на задните седалки.
Вози изключително комфортно, в сравнение с другите премиум автомоболи частите са доста по- евтини. Моторът е доказано здрав. Ако имаш някакви въпроси относно модела, с радост бих отговорил.
Коментар
-
Абе то и аз съм покарал некоя друга кола ама несмея да се похваля че по форумите всички всичко са карали и то по много а съм имал една от тази, една от онази. Затова питам за повече мнения да си направя статистика. Гледах ревютата на bri4ka за тези горе коли, гледал ли си за поршето как подпира с главата вратата на багажника и как седи вътре на тясно(и аз съм към 195см, ако бях малък щеше да е ок) моя човек днес ми показа ронещата се ел.инсталация(има много снимки в нета а и ремонтни комплекти, явно не е единичен случай) ама както и да е, със здраве да върви.
Динамика в джип? Колко динамика пък да има в джип.За динамика и пътно поведение използвам двуколесно превозно средство с доработки, което стоково вдига от 0-100 за 2.8сек и макс 300км/ч. В кола не ми се е случило да изпитвам подобни чуства.
Благодаря и за предложението на колегата за волвото, но вече си имам, както казах в началото на 2г стана T6 което върви супер, вози меко, не е тясно, само спира само завива...скучни стават колите май. На 14месеца даде грешка в окачването, оказа се предпазител на компресора а пичовете от волво сервиза смениха без да мрънкат и компресора, защото явно щяло пак да изгори. Та този мой проблем е само мое впечатление и затова питам за повече мнения да си направя изводите за тези коли.
В началото писах ама да си кажа пак, оглеждам се за дизел, широко купе, място за багаж.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар