Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Audi Q7, GL, Touareg, Cayenne

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Audi Q7, GL, Touareg, Cayenne

От известно време се оглеждам за тези модели да сменят една от сегашните коли. Кое би било по добре за семейна кола, 2 деца, място за багаж трябва да има, ще се кара за всичко с лек офроуд.
    Гледам моделите около 2010г, дизели по възможност около 3,0 (то поршето е ясно де), моделите да не са някой душегуб, че нямам време да я водя по сервизите.
    Впечатленията ми засега за GL голям и тежък, gl320 все едно не върви, туарега от тези години ми е малко квадратен вътре и твърди материали като голф. Поршето винаги ме е радвало но откакто видях на приятелВВ една буквално разпадаща се ел инсталация и вече ме плаши тази премиум кола, пък и тоя разход 20 бензин си е много. Аудито пък тук много не го обичате ама на мен ми допада, освен че е дълго и то е леко тромаво с 3.0
    A и Range rover съм гледал ама там не са ми ясни нещата.
    Та разрастваме се семейството и трябва още една голяма кола. Ще се радвам на всякакви мнения и съвети.
    Последно редактирано от atomic; 17-01-20, 14:33.

Четирите изброени нямат база за сравнение.
    Трябва да се изяснят критериите.
    Кю7 и ГЛ са 7 местни автобуси и са по подходящи за големи семейства.
    Туварег и Кайен са 5 местни и с малък вътрешен обем.

Но нито едно от тези няма функционалноста на един ван примерно.
    Може би Волво ХЦ-90 най се доближава до идеалния семеен автомобил.

Пак казвам трябва да се изяснят приоритетите и бюджета.

А, и всички изброени те абонират за сервиза и са голям бирник

Там вече е на късмет но може би най малкото зло е Кю7 с 3.0 дизел
    Land Rover Discovery II, V8 4.0
    VW Golf VI variant
    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Трябва за заместител на една 2.0 кола с вече малко за насВ купе.
      Затова написах 2 деца и място за багаж да има. Една жена колко багаж може да събере, сигурно ви е ясно В Отделно детска количка за едното, тротинетна или колело за другото и багажника се пълни.
      За основна кола имаме сув по новичък, но трябва да са взаимнозаменяеми. За офроуд леко повдигната навара си имам и ще си я пазя, и пак трябваВ в редки случаиВ да е заменяема(когато е свързана с разходки не с работа).В Един от тези джипове трябва да може да се използва за всичко по малко. Не ми е много спешно и няма да се хвърля на първата в Горубляне, по скоро се оглеждам за кола с ясна история от човек. Като гледам в mobile.de километрите достигат до 460-500 000 а в mobile.bg са максимум 250-300 000 км, явно си пазим колите тук, та затова щеВ се оглеждам заВ кола с по-ясна история.

В 

Коментар

Реално ако една от опциите е туарег, тук трябва да влязат и МЛ/ГЛЕ, защо не и Х5. Туарегът е най-тесен отвътре измежду тук цитираните, ГЛ-а за мен е като камион и не ме привлича, старата Q7 също. Иначе само по себе си БМВ-то върви една идея повече от мерцедеса и е доста по-некомфортно като возия. Говорим за 3.0 дизел двигател при всички.
        Явор
        yavor.nikolov@gmail.com

Коментар

Първоначално публикуван от atomic Преглед на мнение
          От известно време се оглеждам за тези модели да сменят една от сегашните коли. Кое би било по добре за семейна кола, 2 деца, място за багаж трябва да има, ще се кара за всичко с лек офроуд.
          Гледам моделите около 2010г, дизели по възможност около 3,0 (то поршето е ясно де), моделите да не са някой душегуб, че нямам време да я водя по сервизите.
          Впечатленията ми засега за GL голям и тежък, gl320 все едно не върви, туарега от тези години ми е малко квадратен вътре и твърди материали като голф. Поршето винаги ме е радвало но откакто видях на приятелВВ една буквално разпадаща се ел инсталация и вече ме плаши тази премиум кола, пък и тоя разход 20 бензин си е много. Аудито пък тук много не го обичате ама на мен ми допада, освен че е дълго и то е леко тромаво с 3.0
          A и Range rover съм гледал ама там не са ми ясни нещата.
          Та разрастваме се семейството и трябва още една голяма кола. Ще се радвам на всякакви мнения и съвети.
          3-ка дизел го забрави в Q7 и GL-a, който е огромен, а и не е за гората. За да вървят VAG-овете - 4.2 tdi.
          3.0 май е най-добре в Туарег 7P (след 2010-та), че там е и 8-скоростен автомат.
          4х4 системите са 2:
          - 4Motion - среден диф ТорсенC с 40 преден : 60 заден мост, блокаж на задния диф - не
          - 4XMotion - раздатката от предходния модел + бавни, бкокаж отздад - има.
          Окачване - пружина или въздух, ама въздуха е затворена система с ... май беше азот.
          Кайена (от същите години) мисля е окомплектован по същия начин, но не точно скъп Туарег. Мисля, че купето му е подсилено.

Но все пак Росен добре го каза - бюджета трябва да се изясни.

Коментар

Всичките тия ги гледах преди време,големите за основен превоз на дълги дистанции с багаж и деца,сняг и товарене,а малките за втора семейна колица из града,зе ни голямо градчето.

Нито едно от тия не ми се вписа в критерии за надежност,ремонтно пригодност или здравина,не подлежат и на доработки,а на всичкото от горе са скъпи за ремонт.ГЛа разгледай какви проблеми дава по окачването,на колко време му се сменят вьздухарските амове,колко пари струват......и за капак проблемите с мотора,веригата,пластиките по него........и приключваш със скоростите и платката там,тук 1500,там 2500,на 4 смени на масло амортесьор сменяш,баси ДАРАКА по моите критерии.

Туарега е с проблемен мотор при дизела,като върви върви много ма като спре е един дебел камък.
            Аудито най-безпроблемно от всичките,но ще повторя колегите горе - за чий ти е?

Аз бих ти предложил запазен Лексус 2006-2009,нямат много и скъпи болежки,малко е,но пък подлежи на ремонт и донаджипване...........ма това друга тема.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
              ... Туарега е с проблемен мотор при дизела,като върви върви много ма като спре е един дебел камък.
              Аудито най-безпроблемно от всичките,но ще повторя колегите горе - за чий ти е?...
              За кой мотор говорим точно?

Коментар

стария дизел 10 цилиндровия с 2те турбини,малкия трилитров / след 2011 ако не се лъжа / го псуват и него заради Боша и електрониката която го спъва - това по спомени,достатъчно ми беше да ме откаже
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                  стария дизел 10 цилиндровия с 2те турбини,малкия трилитров / след 2011 ако не се лъжа / го псуват и него заради Боша и електрониката която го спъва - това по спомени,достатъчно ми беше да ме откаже
                  Boss-e, за V10tdi въобще не говорим. Там ужаса е на макс.
                  3.0tdi 239-коньовия там има ядове заради нафтовата помпа.
                  Като цяло V6 3.0tdi си им е доста успешен и като концепция, и като изпълнение. То V6, V8 и V12 tdi (последния само в Q7), си е един и същ мотор с различен брой цилиндри и турбини.

Коментар

Е значи са били прави да бягам от него,няма свестно дизелово СУВ тука,а имах надежди

Тука не ги правят,водят ги в Дильра,той пък се мъчи с някои коли по половин година и пак не вървят според воя на собствениците им.
                    И аз имах идея да е нещо съвременно,вървящо долу горе и с нормален резервоар,а не да го зареждам по 2-3 пъти на ден та разгледах Мерцедес ГЛ и новичкия М,Ауди,Фаувето,Бавареца Х .......и все тъпи проблеми с тия дизели,зе някои и комбинакция с кекаво окачване и електроника,а Мерцедеса и с пласмасовите сензорчета и датчици над мотора,турбини,вериги,скорости,окачване,електроники...........всички екстри как се казва,да ти е кеф да го ремонтираш само.

Избрах голям и надежден мотор с големи яки дифове и добри скорости,проблем нямам да му е 1000 долара смяната на стартера / мамицата им къде са го заврели тия / ма след смяна върви като нов,а не Айде пак у дильра и пак и пак..........кола за ваканция ми е,като преебе ваканцията да ти таковам и на дизелчето,като гледам и тук нещо за тая цел се търси.

Аз спокойно търся Лексус GX470,не ми е спешно,но като гледам това ще е следващото,покрива изискванията тук еле последните 2 години,мотора бензин,харчи,460 и той става,цените там не ги знам как са.
                    Последно редактирано от BENZBOSS; 18-01-20, 16:27.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

BENZBOSS на какво се спря все пак. Джипка която ни събира всички си имаме на 2 години вече стана. Сега се търси още една за резерва, както казваш да не претакова ваканцията. Днес се разходихме с дечурлигата и загледах. че детско столче като се плъзне в позиция за спане, няма много място от детските крачета до облегалката на предните седалки, значи ще трябва да е широка и на задните седалки.
                      Тази вечер се заговорихме с приятел, който си е поръчал нова кола и след 3 месеца няма да му трябва стария range rover tdv8 2006г. Голям и педантично поддържан, вози добре според мен, но v8 дизел, малко по стар от търсените, и на 210 000км, ама не съм се занимавал с тия коли и незнам какво да очаквам като надежност.
                      Иначе бюджет нямам определен, както казах и преди, ще търся поддържан от познат човек или дилър, за да няма изненади и да съм сигурен, че не е на 400 000км. Нямам притеснения да карам като втора кола 10-12г джип стига да мога да разчитам на него.
                      А този 3.0tdi при wv същия ли е като при audi q7, че за проблема със стружките съм чел и не ми се влиза в такъв филм с предположения и профилактики. При q7, поне тази която съм карал, 3.0tdi върви добре, усеща се динамичен а и по каталожни данни дават 9сек от 0-100 което не е толкова зле.
                      Иначе за Х5 да ви кажа, немога да издокарам стойката на каране на тая кола, без да искам да обиждам хората, ама доста често водачите на тая марка а и модел като седнат вътре сякаш са от друга раса.

Благодаря за съветите, ще гледам и за други предложения, че да разчитаме на една нова голяма кола не е работа а жената се дърпа да кара наварата.

Коментар

• Джоу (x3mrjoe)
                        Джоу (x3mrjoe) коментира
                        Редактиране на коментар
                        Докато си стоя в колата около 20:00 пред един магазин, пред мен спира черно E53, естествено с тъмни джамове, от него слиза нèкъв с яке, суичър и тъмни очила, като естествено си беше метнàл и качулката на главата.
                        Скъсà ме от смèх !
                        Последно редактирано от Джоу (x3mrjoe); 19-01-20, 01:13.

Аз съм в Щатите и за това гледам много акъл да не давам,че или ги няма моделите там при вас или ако ги има са неподходящи за целта.
                      Комбито от подписа ми се вписа в повечето критерии - здраво изпитано,части му се намират,че е предница,двигател и скорости на Тундра пък такива тук колкото искаш,широко на втория ред,нормален трети ред седалки който влиза в пода,носи без особени проблеми тон багаж,половин тон не ги усеща,само му пада разхода малко.

Моите деца са по на 9 и 11 годинки,единия излиза от столче,малкия и той се чувства добре само със повдигаща седалка под задника и като им сваля леко облегалките на задните седалки / Секвоята е с 2 единични седалки на втория ред и пьн между тях,да си събират боклуците вътре / и спят като бебета,трудно рита и облегалката на майка си.

Неприложимо за Европа,че е 380 коня мотор и не ми се мисли колко ще му е данъка или застраховката,радиус на завоя ОТЛИЧЕН,но без камера зад него не виждам първите 10-15 метра пък и на цената на това ще вземеш 2-3 други нормални,тук GL 450 същата година е на половината пари,М класички 3 можех да взема.........ма както казах на мен ми трябва да ми служи,не да ми такова ваканцийка та и да се занимавам с ремонти.

Разрови за инфо за тоя Рейндж,аз с РАДОСТ бих карал един такъв стар,подържан,голям и як дизел и то от приятел.Годината не я гледай,само ще и се радваш като чуеш клона в гората как минава по калника,ще се хилиш като друсне на камък.Тия държат на доработка и частите са им сравнително евтини / че на един ГЛ доработката са му едни гуми и калобрани,друго няма за него,за АЛди или Фолксваген да не говорим,чистачки можеш да им смениш само /.Аз ако съм на твое място въобще няма да му се чудя освен ако модела няма някакви фрапиращи проблеми макар,че е старичко вече,намерили са му цаката на 100%,номера е да не е гнил,другото се прави.

Пример ти давам - Лексуса който гледам имал малък алтернатор - ми нов от старата секвоя е 200 долара,едно към едно са им моторите,влиза като у дома си.
                      Малко греела трансмисията като я натовариш - радиатор е 75 кинта и 6 бири време за монтаж.
                      Спирачките му малко кекави / и на комбито бяха,вече са ШЕС /- стават от 460 модела,цял комплект са 2-300 долара тук
                      Ниськ бил / амовете му стават от 4 Рьньр и са стек цигари цена,за лудории има каквито ти душа иска.
                      Мека му била бронята под мотора -под 300 долара е новата,за 1000 комплект със слайдьри те идва,тръшкай където искаш.

Да не продължавам.........в сравнение с тия ПРОБЛЕМИ един амортесьор на ГЛ е на цената на всичко това горе и средно клякат на по 40 000 километра,като го вземеш на втора ръка и има да сменяш амове на всяка смяна на масло.......и то само това да беше Мерцедес щях да карам.Няма замяна с нищо друго,има някакви шокове които след смяната им почва да вози на каруца.......и не,мерси съм.

Всеки луд с номера си,но за такива идеи,да покрива ваканцията на семейството,кеф ти плаж,кеф ти ски,кеф ти каравана,кеф ти къмпинг у Гърция,айде за риба,газ на вилата у калта........никой още не е произвел нещо което да покрие всичко което аз искам и се налагат доработки на машината.Е от всичките тия горе който си изброени в първата питанка едно няма да носи доработки по него,Ровъра там бие с 2 обиколки идеите на всички.

Много писах май

Похвали се след 3 месеца,за мен темата е ясна,ще се псуваш ако не вземеш Рейнджа,ше висиш по майстори и има да се сещаш за тая тема.

Ето така пътувам аз - вьзглавниците,мрежа над багажника със спалните чували в нея / от военните модели за 2 кинта/,кафето ти топли,16 места за бутилки,инвьртьр за 110 волта,под прозореца е празно,иначе е лудница и там............това Поршето не го може

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:21BA6A7F-749B-471A-B20E-03ED7C0FA79B.jpeg Прегледи:0 Размер:486.7 КБ ID:6549640
                      Последно редактирано от BENZBOSS; 18-01-20, 23:04.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

http://www.lilongwedown.com/LilongweDown/Home.html

Я да те вкарам в размисъл.

От 5 минутки четене за моделчето - ТИ СИ,не му мисли,нямат големи проблеми

TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Не правете грешката да слагате Кайена при другите 3 автомобила от заглавието. Той играе в друга лига.

Босе от какво си сложил спирачки на Секвоята?
                          Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от atomic Преглед на мнение
                            ... А този 3.0tdi при wv същия ли е като при audi q7, че за проблема със стружките съм чел и не ми се влиза в такъв филм с предположения и профилактики. При q7, поне тази която съм карал, 3.0tdi върви добре, усеща се динамичен а и по каталожни данни дават 9сек от 0-100 което не е толкова зле. ....
                            3.0tdi 239 к.с. - тоя е със стружките. Но освен на него проблемната помпа я слагат и на 2.0 и на 2.7tdi. Профилактика срещу тоя проблем няма. Въпрос на време е да се случи.
                            Q7 с 4.2tdi се усеща доста по "жива".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X