Здравейте колеги , отново отварям поредна тема за избор на SUV , понеже изчетох всичко написано по въпроса , но моя избор е между Honda CRV -3-та генерация автомат и Volvo XC90 -от 2008 година. Ще се използва повечето време за извънградско , далечни пътувания и много рядко в града, а извън пътя понякога .Височина ми трябва за преодоляване на нашите дупки , бордюри и коловози от сняг , понеже колата няма гараж. За хондата разбрах, че бензиновата е за предпочитане , но е много пластамасова вътре и лесно се надиря и не видях запазена досега , волвото е по -комфортно , повече място , за сметка на ретро излъчване на таблото . Бюджета ми е около 18000 лв, бихте ли споделили с кой от двата автомобила се предполага да имам по -малко проблеми и по- евтина поддръжка . Колко ще е първоначално обслужване при двата и какво предлагате в този бюджет?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Отново за избор на SUV ...CRV или XC90
Свий
X
-
Имам Црв 2009г, купих я на 90х км, а сега е на 183x. Освен стриктно обслужване нищо сериозно досега не ми се е налагало да правя. Обслужвам я само в официалния сервиз на марката, като цените са поносими. Моята е дизелова, на малкия син е бензин, та имам наблюдения и на двете. За мен дизела е доста по динамичен, а и доста по икономичен. Вътре е доста пласмасова, но за толкова пари толкова лукс. За волвото, нямам впечатления, но доста ги харесвам и заглеждам,тия новите с голямата маска.
-
Двете нямат нищо общо ... освен, че са на 4 гуми.Първоначално публикуван от pepito17 Преглед на мнениеЗдравейте колеги , отново отварям поредна тема за избор на SUV , понеже изчетох всичко написано по въпроса , но моя избор е между Honda CRV -3-та генерация автомат и Volvo XC90 -от 2008 година. Ще се използва повечето време за извънградско , далечни пътувания и много рядко в града, а извън пътя понякога .Височина ми трябва за преодоляване на нашите дупки , бордюри и коловози от сняг , понеже колата няма гараж. За хондата разбрах, че бензиновата е за предпочитане , но е много пластамасова вътре и лесно се надиря и не видях запазена досега , волвото е по -комфортно , повече място , за сметка на ретро излъчване на таблото . Бюджета ми е около 18000 лв, бихте ли споделили с кой от двата автомобила се предполага да имам по -малко проблеми и по- евтина поддръжка . Колко ще е първоначално обслужване при двата и какво предлагате в този бюджет?
Щом ти трябва за дълъг път защо не загледаш Volvo XC70?
- 1 like
Коментар
-
Благодаря за предложението, но ако ще е комби предпочитам A6 allroad , XC70 не ми допада на външен вид . Общото между двата SUV го виждам като варианти с най- голям багажник и ширина на задния ред, все пак търся семеем SUV и мястото и удобствата при пътуване са ми важни...ако се сещате за други предложени съм готов да ги прегледам...Първоначално публикуван от royce Преглед на мнение
Двете нямат нищо общо ... освен, че са на 4 гуми.
Щом ти трябва за дълъг път защо не загледаш Volvo XC70?
Коментар
-
Хондата определено не е еталон за вътрешен обем. Примерно Хюндай Санта Фе 2 (06-12г) е осезаемо по-просторен от Хондата.
Наистина Хондата и Волвото не са много сравними освен, че и двете се водят семеен SUV. Волвото обаче е в премиум класа, а хондата е по-скоро в семейния. Волвото определено е по-премиум марка и качеството на материалите в купето е по-добро. Но като всеки премиум автомобил и тук поддръжката е по-солена. Обезценяването също е по-голямо. Хонда е една от марките, които задържат най-добре остатъчна стойност.
Хондата е основно на предно предаване и прехвърля към задния мост при нужда. Волвото е на същия принцип, но не знам каква система използва точно. Като пътно поведение, предполагам Волвото ще е по-добре. По-голяма кола е, с по-широка следа и по-голяма колесна база. Респективно е и по-тежка. Предполагам системите за сигурност ще са повече.
За тези пари изборът е голям. Включително и за марки като BMW, Mercedes, Audi, VW и Land/Range Rover.
Като добро съотношение цена-качество и предлагани екстри аз бих загледал и споменатото Santa Fe 2 ген. За този бюджет ще е фейслифт (2010-2012), 2.2 дизел, 197к.с. и 6 степенен автомат с почти всички възможни екстри. 5 или 7 местен, навигация, темпомат, кожен салон (при фейслифта качеството на кожата е значително подобрено). Задвижването е сходно с това на Хондата и на Волвото: предимно предно предаване с прехвърляне към заден мост при приплъзване на предни колела.
Успех с избора.Последно редактирано от zarrick; 29-10-19, 10:09.
Коментар
-
Аз 5 години карах ЦРВ 3 и само положителни неща мога да споделя. Според мен обемът е впечатляващ за размерите на автомобила и също така не мисля, че Санта Фе-то го бие с обем или комфорт, въпреки по-големите си габарити. Аз също гледах и пробвах на тест драв Хюндай-я(СФ) и не знам заради 3-тия ред седалки, но багажникът беше обидно малък за такъв автомобил. Гранд Санта фе-то е друга бира. Той нахистина е огромен.
Иначе за конкретния въпрос. Задвижването 4х4 според мен на Волво е по-проходимо от това на ЦРВ, там е Халдекс срещу системата на Хонда, която е изцяло механична.
Мой прител кара ХЦ60 и като цяло е по-скъпа поддръжката, а отвътре пак е леко пластмасов. Явно Форд си е казал своето
Друг познат имаше ХЦ90 и се оплакваше от проблеми с автомата които излизат по 1000+ лв на година средно.
Успех
Коментар
-
Само да цитирам по памет Джереми Кларксън:
"Волвото (ХЦ90 mark 1) е мислено не от някой пъпчив тинейджър а от човек със семейство"Land Rover Discovery II, V8 4.0
VW Golf VI variant
Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."
Коментар
-
Това, дето му викаш "изцяло механична" е многодисков съединител и е след 2012-та, а там мисля, че си е проходима. Преди това мисля е старата двойна помпа.Първоначално публикуван от vesss Преглед на мнениеАз 5 години карах ЦРВ 3 и само положителни неща мога да споделя. Според мен обемът е впечатляващ за размерите на автомобила и също така не мисля, че Санта Фе-то го бие с обем или комфорт, въпреки по-големите си габарити. Аз също гледах и пробвах на тест драв Хюндай-я(СФ) и не знам заради 3-тия ред седалки, но багажникът беше обидно малък за такъв автомобил. Гранд Санта фе-то е друга бира. Той нахистина е огромен.
Иначе за конкретния въпрос. Задвижването 4х4 според мен на Волво е по-проходимо от това на ЦРВ, там е Халдекс срещу системата на Хонда, която е изцяло механична.
Мой прител кара ХЦ60 и като цяло е по-скъпа поддръжката, а отвътре пак е леко пластмасов. Явно Форд си е казал своето
Друг познат имаше ХЦ90 и се оплакваше от проблеми с автомата които излизат по 1000+ лв на година средно.
Успех
XC90 е много по семейна кола от Хонда-та, Росен правилно го каза.
Коментар
-
При Хонда многодисковия съединител си е многодисков съединител и преди, и след 2012-а. Разликата е, че преди 2012 съединителя се зацепва от двойна помпа, а след 2012 вече е електромагнитен.
Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual
- 1 like
Коментар
-
Благодаря колеги за отзивите, разбирам че volvoto е по-семейна , но и предполага повече разходи и по-скъпи части , засега продължавам търсенето и избор между двата модела ( понеже на Santa fe -таблото и салона е много странен , жената не го харесва) така че ще се избира според състоянието на дадения автомобил, надявам се на закупуван в БГ и със история...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар