Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проучване за Джип?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проучване за Джип?

За мен Паджерото е най добро.И другаде съм писал,че това е железен войник.Само преди месец продадох прекрасно Паджеро 2 за 9000 лв и май започнах да съжалявам.Както и друг колега споменава малко се притесних от появяващата се ръжда.Иначе Паджеро е отвсякъде джип.

Коментар

Според мен, за твоите изисквания, а и като отношение-цена-качество-година, най-добре е Терано 2.7 ТД.
      Успех!
      0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
      Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
      Суперскан България www.decbg.com
      Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Галопера го карам от пролетта, засега съм доволен. Ходя с него събота и неделя до вилата, на леки оф-роуд разходки и като бързам за работа, че има няколко места в центъра, дето тротоара е толкова висок, че само с него мога да се наместя отгоре и да реша веднага въпроса с паркирането.
        Късата база е, 3.0 бензин. Качвах се и на един дизел да пробвам, но е страшно спънат. Моят харчи около 13-14 в града ако му давам зор и има задръствания, иначе на дълго пада около 9. На 3000 оборота е около 90 км в час, повече не го гоня, иначе вдига до 150 ако го настъпя. Дизелите са далеч от тези скорости, а и не е направена за това тая машинка.
        С обслужването не е проблем, частите са смешно евтини за вжип, прочети в раздела за Галопер. Удобен е, бих казал комфортен. С мицубишито разликата е че това е корейско, а другото японско, просто качеството на изработка е на друго ниво, но пък макар и с по-къс живот служи вярно и не е сложно и скъпо за поддръжка.
        Абе зависи за какво ти трябва. Аз съм доволен, вече4 бих казал че съм си го избил като пари с нещата които си прекарах с него по чукарите... А и ме кефи страхотно по ливадите и баирите да джиткам отвисоко, то си е болест....
        Успех в избора и дано случиш на машина. Весели празници!!
        Galoper Exceed V6 3.0 1998 къса база

Коментар

Пак се започна със старата песен: "Карам **** вече втора година, нищо не съм ремонтирал, желязна е, вози много добре... преминава отвсякъде... може да лети..." и т.н....
          Колегата явно, изобщо не е ориентиран, а всеки си хвали джипката, та съвсем да го обърка... Друг е въпросът, с какво я сравнява...
          Колегата се интерисува от качествата на моделите, а не колко велика джипка сте си избрали.

tozzidozzi, просто пробвай!
          Опитай коя, как вози, как се държи, не само на пътя, как ти пасва на теб. Едва тогава, когато вече си си харесал някоя марка и модел, не на външен вид, а като усещане, като управление, попитай тук, за нея конкретно, колко често се налага да се ремонтира, скъпи ли са частите, какъв разход на гориво има, колко е проходима и т.н.
          Успех в избора!

П.П. Колеги, разбирам, че искате да помогнете на tozzidozzi, в избора, но добре би било, когато хвалите някоя марка и модел, да споменавате колко джипки сте имали, колко и какви сте ремонтирали и да сравнявате с тях, а не с това, което сте чули, или прочели в нета.
          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Джоржо аз съм карал около 4 бр. паджеро , 1 бр, витара, 2 бр, тоиоти, 1 бр,,самураи, 1 бр, УАЗ, и още два три други модела , е то ако трябва да обяснявам за всеки технически дани
            sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

ако ходиш на ски често Диското не добър варант парното му бавно заграва но като загрее е ок, но пък ако го караш на пясък е екстра , карам дефендер от 4 години , карал съм и други жипки като , лада нива , уаз, терано 2 , гранд чероке , черокее.
              като подръжка бих казал че ланд ровера е с доста по ефтина подръжка от японците , сега за здравина може да се спори доста обаче като ти сам каза по горе за 8000 няма да бъде първа младост , и къвто и да е джипа тои ще е на годиники и дефекти ще има следователно ще траа и да го оправяш ,
              от тази гледна точка диското мога да ти кажа че е по-ефтино за подржка от паджерото ако се наложи евентуално да го ремонтираш ,
              оделно и разхода на гориво е по малък на диското е по малко от на пажерото .
              паджеро не съм карал само съм се возил , на магистрала доста добре върви ,имахме и едно в сервиза и го огледах так и не ме грабна много, забелязах че има малко повече електроника в него отколкото на диското.

Коментар

Първоначално публикуван от borkozin Преглед на мнение
                паджеро не съм карал само съм се возил , на магистрала доста добре върви ,имахме и едно в сервиза и го огледах так и не ме грабна много, забелязах че има малко повече електроника в него отколкото на диското.
                Електроника има, да. Терано 2 харчи 9 по магистрала със 130 и набримчен климатик. Иска повече, ама аз не ща.

Паджерото ще да харчи в тоя порядък. Двигателите са им общо-взето с еднакви параметри. Не вярвам диското да харчи осезаемо по-малко,
                но гарантирам че на асфалт ще е по-зле от тераното, като държане и динамика, ама и това не е болка за умирачка. Със всичко се свиква.

Качи се в потенциалните. Пробвай. То само ще си каже кое е твойто.
                Последно редактирано от sparkybg; 27-12-08, 02:03.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

А колега, защо не обърнеш внимание и на Фронтера А, има 2.5 тдс двигател,който е на алфа ромео,същия двигател и на малкото чироки се слага,леко е шумен,все едно караш форд транзит,ама пък предимство е цената,за 6-7 хил.лв можеш да си намериш доста добър екземпляр,дълга база с климатик,както колегата фанатик каза в една моя тема,фронтерата е най-евтин за придобиване, и има една от най-евтините поддръжки има си всичко изискано от теб, бързи бавни т.н.

Успех. Весели празници
                  Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
                  feikot@abv.bg
                  Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Първоначално публикуван от feikot Преглед на мнение
                    А колега, защо не обърнеш внимание и на Фронтера А, има 2.5 тдс двигател,който е на алфа ромео,същия двигател и на малкото чироки се слага,леко е шумен,все едно караш форд транзит,ама пък предимство е цената,за 6-7 хил.лв можеш да си намериш доста добър екземпляр,дълга база с климатик,както колегата фанатик каза в една моя тема,фронтерата е най-евтин за придобиване, и има една от най-евтините поддръжки има си всичко изискано от теб, бързи бавни т.н.

Успех. Весели празници
                    Е не де - точно за 2.5 VM не ти трябва да му обръщаш внимание.
                    Иначе Фронтерата е вариант.

Коментар

Първоначално публикуван от mistral Преглед на мнение
                      Е не де - точно за 2.5 VM не ти трябва да му обръщаш внимание.
                      Иначе Фронтерата е вариант.
                      Аз за това казах че е не правилния вариант, има я и със 2.2 май, ама със фронтера А не съм запознат, за това има доооооооста колеги със такава машина и биха ти дали доста добри съвети
                      Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
                      feikot@abv.bg
                      Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Парното на диското си е много добро даже, не е моментално, но все пак това не е бензин. Поне при мен има парно в рамките на 5 до 10 минути, а силно парно след още 5-10. Ако ще се кара зимата, то не е добра идея да се пали за по 5-10км. За ходене на ски е ок. Освен това, не малко модели имат печки Webasto примерно, а и на старо не са скъпи. Това сме го обсъждали доста, но като цяло ми се искаше да вметна, че ако за 110ката да е слабо парното, в диското е ок. Опасявам се, че някои екземпляри страдат от хронични запушвания, което води и до вяло обдухване...

Коментар

Аз съм предубеден - най - добрия избор е Land Rower Diskovery .
                          Истината е такава - качиш ли се на Диско си изгорял ,какъвто и друг джип да вземеш все ще съжаляваш , че не си взел диското . Затова обобщавам (според мен ) : ако си харесал вече някой модел,марка - не се разколебавай !!! Просто намери запазен такъв и го взимай !!!
                          Всички високопроходими автомобили са супер !!! Различията са само за нас - разномислещите !!! Всеки си хвали своята слабост ! И ти ще бъдеш като всички ,затова СМЕЛО и УМНО !!! Няма да останеш само с първия избор . Просто правиш първата крачка от един прекрасен ,уникален и емоционален път !!! Успех !!!

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                            Парното на диското си е много добро даже, не е моментално, но все пак това не е бензин. Поне при мен има парно в рамките на 5 до 10 минути, а силно парно след още 5-10. Ако ще се кара зимата, то не е добра идея да се пали за по 5-10км. За ходене на ски е ок. Освен това, не малко модели имат печки Webasto примерно, а и на старо не са скъпи. Това сме го обсъждали доста, но като цяло ми се искаше да вметна, че ако за 110ката да е слабо парното, в диското е ок. Опасявам се, че някои екземпляри страдат от хронични запушвания, което води и до вяло обдухване...
                            е значи само дефеднера е така , или поне моя

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                              Тераното - същата работа. Почва да духа топло на 5-тата минута, почваш реално да усещаш парно - на десетата. А истинско силно парно има след около 15-ина.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Какво друго очаквате от дизели за Сахара? Незнам тераното де, но ЛРите им понасят големи жеги. Борко, твоя звяр му трябва една печица, огледай се за нещо, може да изпадне оферта, а и за всяка кола е добре да има, сега в тези студове. Полезно е, трябва да оправя моята...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X