Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проучване за Джип?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проучване за Джип?

Здравейте,редовно следя форума,въпреки ,че не взимам активно участие,поради обяснимата причина,че все още не съм сред големите(Джиповете)Колебая се между Ланд Ровер Дискавъри,Мицубиши Паджеро.Сумата която на този етап мога да отделя е 8-9хил лева.Моля да ме посъветвате!Държа да бъде с климатик,2,5 турбо дизел,с бързи и бавни скорости.Ако има и друг джип в тази категория моля пишете.Благодаря!

До: Проучване за Джип?

ако е Мицубиши Паджеро , гледаи да е 2,8 кубика , за тези пари ще намериш ,
    sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

И аз бях със същите колебания до преди няколко месеца. С тази разлика, че търсех бензинов. Повечето мицубишите, които гледах в този ценови интервал, бяха с бавно , но сигурно показваща се ръжада. Това наклони везните към Дискавърито. Има и други предимства, например Диското е по-широко вътре. Аз съм с две деца и вътрешния обем си е фактор за мен.
      Все пак мисля, че трябва да се пробват. Така ще разбереш кое ти допада най-много.
      Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

А за какво ти трябва? С това трябва да се започне. Всяко нещо си има ниша. Например късо Паджеро е по-добре за гъста гора, Дискавърито е по-комфортно от него, а дългото Паджеро съвсем трета работа. Никой не може да ти отговори на така зададен въпрос - Какво е по-добре капки за нос или сироп за кашлица? Ми, зависи...
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Зимата ходя на ски по планините,лятото по пясъка на къмпинг,а целогодишно с катеря на вилата,с много черен път.За офф роуд не говорим,тъй като задоволявам страста си с мотори по чукари и бърда.Незнам до колко съотношение цена,качество и комфорт е важно,но за тези пари нека да не се заблужадавам,че ще взема нещо което никога или скоро няма да се ремонтира.Дискавърито ми харесва,но спрямо Паджерото,коя е по добрата подръжка(евтина)?С моторите и колите съм на ясно,но за джиповете не си кривя душата-НЕ РАЗБИРАМ!А да!Като изключим ,че 10 години карах субару 2.2 турбо 4WD,но смятам,че е доста по различно.Ако се сещате за друг Джип в рамките на този опис,ще ви бъда благодарен да споделите.Джип с който също ще мога да разчитам и на малко по дълги разстояния.Планове много,надежди също,късмет-божа работа.Благодаря

Коментар

Първоначално публикуван от tozzidozzi Преглед на мнение
            Здравейте,редовно следя форума,въпреки ,че не взимам активно участие,поради обяснимата причина,че все още не съм сред големите(Джиповете)Колебая се между Ланд Ровер Дискавъри,Мицубиши Паджеро.Сумата която на този етап мога да отделя е 8-9хил лева.Моля да ме посъветвате!Държа да бъде с климатик,2,5 турбо дизел,с бързи и бавни скорости.Ако има и друг джип в тази категория моля пишете.Благодаря!
            За всеки случай, загледай джип Чероки или Гранд Чероки.
            За предпочитане е да са с 4,0 литров мотор - бензин.
            Има и 2,5 ТД.
            По асфалта се движат комфортно, като лек автомобил и имат прилични офроуд възможност.От страна на екстри са първенци.
            Успех!
            ________________________________________________________________________________________
            Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
            HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

реално погледнато няма лош джип , но гледаи поне да е от традиционо здравите, иначе всеки ще ти свърши работа , дори всики модел при добра подготовка става и за състезателни цели практиката го е показала, успех
              sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Дискавърито ми харесва,но спрямо Паджерото,коя е по добрата подръжка(евтина)?
                Японските джипове са с най-скъпа подръжка. Дискавърито, ако пазаруваш от МотоПфое, не си е работа, но частите от Англия идват за броени дни и струват жълти стотинки. Освен това е и едно от най-икономичните.
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

И аз да кажа че японците са скъпи за поддръжка, но са и по-надеждни обикновено.

Сравнима джипка с паджерото е и терано 2 2.7TDI. Има си и климатик, и всичко. Здраво е. По асфалта е като лека кола, и вози комфортно. Има си бавни. Обикновено е и с LSD диференциал отзад. Задния диф е като на patrol, разбирай - няма трошене.

Не е за екстремни offroad изпълнения, но идеално пасва за това, за което искаш да го ползваш. Ламарините са поцинковани или калайдисани, така че и в това отношение не би трябвало да има проблем. Мойто няма точица ръжда никъде. На асфалт има прекрасна динамика, според мойте разбирания. Кара се с лекота със 140, че иска и още.

Разход извън градско с пуснат климатик и добро натискане - 9/100.

За дискавърито обаче частите от UK са на смешни цени.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

днес гледах и Нисан терано 2,а и Хюндай Галопер.Периметъра на колебание се разширява.Що за возило е Галопер?Карах вчера един и ми се стори че доста добро съчетание между возене и проходимост.Може и да се лъжа,тъй като нямам джипов опит.Кой каза добри думи за Терано 3?А Галоперска подръжка имали почва?

Коментар

Окачването на Галопера е почти идентично с това на Паджеро 1. С тази разлика, че болтовете нямат развиване и се късат почти навсякъде, така яко ръждясват(не, че и на Паджеро не съм късал )... Иначе за значителни проблеми по тях не съм чул някой да се оплаква. Има и оригинални части колкото щеш на прилични цени. Абе смятам, че въобще не е лош за твоите изисквания и ще си доволен, стига да попаднеш да читав екземпляр.
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

...Терано 3?
                        Същото като терано 2, с леко променен външени вид и пластмаси вътре. Същите двигатели, същото окачване и същата ходова част. По-нов модел, и съответно по-скъпо.

...ако е за това, за което си мисля. Ама, който го е споменал, да сложи снимка.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Джип с главна буква има само един

Коментар

Според мен Хонда-CR-V 2000 кубика 150 коня.Частите не са много скъпи,а и не се чупи често.Постоянно зацепен,е предният мост,а задният,се включва автоматично.
                            0осем9осем7шест0осем7едно
                            Миро

Коментар

А защо не Тоиота?Има Ландкруизери за тези пари.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X