Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля съвет: нужен ли ми автомобил 4х4?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Моля съвет: нужен ли ми автомобил 4х4?

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    По щеше да се разбере. Стига да си имал предвид 33" де. Защото размер 250/50 R17 (ако изобщо има такъв) отговаря на има-няма 27", което хич не ми звучи като като гума за джип ...
    255/60 R17 са оригиналните гуми на Нисан навара 2004
    255/45 R18 са оригиналните гуми на BMW X3
    Таман ги проверих.Не, че това са баш джипки, ама тука питането беше "ВАН или джип" За истинска джипка е мойто питане в друга тема.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
      255/60 R17 са оригиналните гуми на Нисан навара 2004
      255/45 R18 са оригиналните гуми на BMW X3
      И все пак 250/50 R17 биха били около 2 инча по-малки от тези... Те дори биха били няколко милиметра по-малки от 195/80 R15, които са едни от най-малките монтирани фабрично на джипка... Само дето всъщност май никой не произвежда такъв размер
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
        Ако бях написал 33" по ли щеше да разбере?
        Разместил съм местата. Голяма работа. Като толко знаете-сетете се де. А ако знаете по-евтини кажете къде са. Маитапчий.
        Да го е страх човек да пита за нещо.
        Не,бре...оффф,въобще не се майтапих.Просто в първия момент ми се видя като 50"-ка за 500лв и онемях.Ма то,щото сигурно съм се извратил вече с тия гуми.Не съм искал да те обидя.Съжалям,че си ме разбрал така.Сори...
        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Аз не разбирам много от джипове, но за изброените ти нужди бих ти предложил това: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=40210
          Липсата на двойно при него не е голям недостатък, има много добра артикулация на окачването и ако се ползва като кола(или паркетник) няма да те остави никъде. Зимата се компенсира с добри гуми и куфарче с вериги за всеки случай(на 4х4 не можеш да сложиш). Разхода е повече от добър, а разходите по обслужването - маслата струват еднакво за всички коли, части ще купуваш много по-рядко от други марки и най-вече от джипове. Защото джиповете се чупят. Постоянно. Питай всеки един джипаджия тук.
          Накратко: ако не ти трябва джип, си купи кола.

Коментар

колега,както гледам,май не ти е нужен особено...
            по точка 1 - отиваш на дълга база
            по точка 2 - карай си миниванчето или всеки друг автомобил с подходящите гуми разбира се
            по точка 3 - до 10 000 ще вземеш некой "кенеф",приготви още толкова за привеждане в що годе добро състояние
            по точка 4 - ))))))))) нема такова животно
            та се замисли по въпроса требе ли ти или не особено,да не се хвърлиш в приключения...за бойскаутите им върши работа и една Панда4х4 с добри гуми,другото май за сега иде малко "претрупано"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X