Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да сменя ли Terracan за Grand Cherokee?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Да сменя ли Terracan за Grand Cherokee?

Дисциплината "качване на бордюр на заден ход" не е от силните на някои Джип-ове ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      Дисциплината "качване на бордюр на заден ход" не е от силните на някои Джип-ове ...
      С раздатка 242
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Не се занимавай с глупости, карай си джипката и си свиркай! Не ти трябва на баир лозе.
        Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
          Цъ! Не е раздатката, а скоростната кутия (42*). За да качиш един бордюр не ти трябва 4х4. Предавателното число на задната скорост не е добро.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            Цъ! Не е раздатката, а скоростната кутия (42*). За да качиш един бордюр не ти трябва 4х4. Предавателното число на задната скорост не е добро.
            До някакъв друг извод стигат в цитираната тема? На 4х2 се качва, на 4х4 part-time пак се качва, на 4х4 full-time не ще да се качи...
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
              До някакъв друг извод стигат в цитираната тема? На 4х2 се качва, на 4х4 part-time пак се качва, на 4х4 full-time не ще да се качи...
              Преди време имаше тема точно за неможенето да се качи на заден ход връз бордюр един чиляк тук...Там беше широко дискутирано...
              0899 шест5313нула
              За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                Преди време имаше тема точно за неможенето да се качи на заден ход връз бордюр един чиляк тук...Там беше широко дискутирано...
                Аз съм дал линк към такава тема.

Коментар

Отиде и тази тема в канала.... щото се намесиха вранглерите...
                  Да не спамя само, с теракана се качвам на какъвто искам бордюр както пожелая - напред, назад и на която и да е позиция на раздатката...
                  Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
                  Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

Първоначално публикуван от petrashkov Преглед на мнение
                    ... При Гранда ме блазнят бензиновия двигател и 4х4 системата, която дава по-добра сигурност при пътуване зимата
                    За 4х4 само си мислиш, че ще ти дава по-голяма сигурност. С "честно" фултайм 4х4 са само грандовете с раздатка 242, които обаче са двигател 4.0, който иде слабичък за тази кола. При другите системи реално си на задно, като колата сама "решава" кога да мине на 4х4. Ако мислиш да караш по-бързо на хлъзгави пътища преминаването от задно към 4х4 може и да те изненада неприятно ...

Иначе бензиновия V8-ак хубаво, обаче колата не е само двигател и, с коли на възраст 15-19-години, ако изтеглиш късата клечка, може да се видиш в приключение ...
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Нищо не мога да кажа за Теракан-а, но имам Гранд 4.7 от февруари и до сега за 15000 км мога да кажа много добри неща за него (може да съм късметлия?), много приятно върви навсякъде (Не карама тежък офроуд, в дълбока кал Не е влизал!) главно шосета, и много черни Пътища. Приятно съм изненадан (за сега) от 20 годишна кола, стискам си палци и за в бъдеще да е така.
                      Тука пак ме изненадвате, аз все си мислех, че е с междинен диференциал с ЛСД и блокаж на понижаващи, тук пак се заговори само за задно и он деманд преднен мост??? Както и да е зимата проблеми не съм имал (а бях с МТ-та!) сега съм с АТ-та и чакам първият сняг

Коментар

Първоначално публикуван от Juiced Преглед на мнение
                        ... назад и на която и да е позиция на раздатката...
                        Това ще да е некой нов модел раздатка - без неутрална позиция. Естествено, че ако една система има тясно място, то непременно ще се покаже. В случая това е междинния диференциал, който не се блокира при положение фултайм на 242-ката. Не съм чул за модел на Теракан с фултайм раздатка.

П.П. Алекс, докато чакаш снега си повтаряй периодично, че и с АТ-та няма да е както със зимни гуми.
                        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                        Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                          ...

П.П. Алекс, докато чакаш снега си повтаряй периодично, че и с АТ-та няма да е както със зимни гуми.
                          Абе тези АТ-та много приличат на Зимни, та дай да видим
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20181018_165610.jpg
Прегледи:4
Размер:967.9 КБ
ID:5801160Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20181018_165608.jpg
Прегледи:4
Размер:689.9 КБ
ID:5801161

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                            Това ще да е некой нов модел раздатка - без неутрална позиция. Естествено, че ако една система има тясно място, то непременно ще се покаже. В случая това е междинния диференциал, който не се блокира при положение фултайм на 242-ката. Не съм чул за модел на Теракан с фултайм раздатка.

Наистина теракана няма неутрална позиция на раздатката, и има хайландър версия с ТОД.
                            Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
                            Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                              Тука пак ме изненадвате, аз все си мислех, че е с междинен диференциал с ЛСД и блокаж на понижаващи, тук пак се заговори само за задно и он деманд преднен мост??? Както и да е зимата проблеми не съм имал (а бях с МТ-та!) сега съм с АТ-та и чакам първият сняг
                              С муфа с G-роторна помпа и пакет фрикциони е в раздатката. Муфата се блокира при включване на бавни и се държи все едно е без диференциал (УАЗ, Wrangler и т.н.). Когато не е блокирана муфата, кара на задно + ня-я-я-якакви проценти (~ 2 %) тяга, предавани на предния мост. Като избуксува задният мост, от разликата във въртенето на предни и задни колела въпросната "Г-роторна / героторна" помпа се задейства, помпа масло и притиска фрикционните дискове в раздатката, така прехвърля тяга и на предния мост, можела и до 100 % от задния на предния да предаде. На същия принцип са "Vari-lok" диференциалите отпред и отзад, ама там прехвърлят "тракция" от ляво към дясно колело и обратно.

Коментар

Пак се изпуска важния момент с теглото. Без да съм мерил давам едни +3-400 кила (поради рамата) за Теракана в повече.

Land Rover Discovery II, V8 4.0
                                VW Golf VI variant
                                Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X