Обява

Свий
Няма добавени обяви.

съвет при избор на автомобил 4x4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: съвет при избор на автомобил 4x4

Първоначално публикуван от sisqokn Преглед на мнение
    значи дойде време да си взема джипче и ми се иска съвети от старите кучета в бранша,по-скоро май ми се иска малко сув защото ще го карам само на асфалт 99% от времето да не кажа 100.ама си харесам нещо прочета нещо и се откажа.лимита ми е 4000 или нещо от сорта и изискванията са ми:1- да е по-евтино за подръжка 2-4х4-то да се включва автоматично като пробуксува тук там през зимата на сняг или лед,не мисля че ми трябва 4х4 аз да го включвам защото както казах няма да карам на ливади и баири и 3-то по възможност по-здраво.спрях се на няколко модела с 4х4 и ми се иска да чуя мнения или евентуално нещо друго разбира се-дайхатсу териос,киа спортидж,хюндай санта фе,ланд ровер фрееландер,сузуки игнис,субару (някакво) хонда црв дайхатсу сирион.
    и само да добавя хонда hr-v също ми е в полезрението

Коментар

Ако намериш що годе читава Хонда ( ЦРВ или ХРВ ) за тези пари , не се двуоми въобще !
      Това е твоя автомобил !

П.П резервен вариант - Рав 4 ка.
      Който търси , намира !
      Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Първоначално публикуван от cnc82 Преглед на мнение
        Ако намериш що годе читава Хонда ( ЦРВ или ХРВ ) за тези пари , не се двуоми въобще !
        Това е твоя автомобил !

П.П резервен вариант - Рав 4 ка.
        благодаря за мнението и времето,и аз мисля така до момента но и гледам за санта фе

Коментар

Първоначално публикуван от New hope Преглед на мнение
          Имам Легаси 2.0 125 кс 2001 което ползвам за работна кола. Купих го за 2300 лева със външни забележки .Смених му амортисьорите за 360 лева , ангренаж за 260 , запалителни свещи .От тогава съм минал 70000 км и съм сменял само накладки , един маншон на рейката и един кормилен накрайник. Кара се зимата със гуми 205/70/15 а лятото 225/50/17 и като динамика е на светлини година от гореизброените .Пътувам дневно по 30-120 километра от които 50% е градско и разхода смесено е 12-14 газ , като извънградско карам със 120км/ч лятото и на сняг със същата скорост(тия изброените това го не могат).

Всеки сам си прави извод какво му отърва. Аз съм си избрал този вариант и за мен е най-добър.

Друже,не си прав....
          но кой каквото си има това си хвали...
          Shuanghuan S Ceo 2.4i/128Hp
          Краси
          "машината обича Ласка,грижливо гледане и Смазка"

Коментар

Първоначално публикуван от sisqokn Преглед на мнение
            благодаря за мнението и времето,и аз мисля така до момента но и гледам за санта фе
            Според това което си описал като нужди Сантасето е твоето нещо, ако ти хареса де.
            Движи се на предно и ако превъртят се задвижват и задните гуми.

P.S. И Фрийлендъра е така, но едва ли някой ще ти го препоръча.
            Последно редактирано от Джоу (x3mrjoe); 02-10-18, 10:27. Причина: P.S.
            ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от lakatnika Преглед на мнение
              Друже,не си прав....
              но кой каквото си има това си хвали...
              С кое не съм прав?

Изпратено от моят EVOLVEO StrongPhone Q6 LTE с помощта на Tapatalk
              Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
              New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                Според това което си описал като нужди Сантасето е твоето нещо, ако ти хареса де.

Аз ще му препоръчам Фрилендъра.
                Ако е с двигател TD4.
                Ча и бензиновия 1,8 е много приличен след корекция на температурния режим става а и доста жилаво моторче. С тия 2500 оборота и мак въртящ момент не е за пренебрегване. Единствения проблем е муфата ама и тя се прави и от там само ГАЗ извън града 10-11 при 130-140 магистрала с пуснат климатик. В града /Търговище/ 13-15 зависи колко го мачкащ. возия приятна прилично висок фултайма много ми допадаше /муфата сам сия оправих има тема стъпка по стъпка. Псобено зимата е чудна. Съседите само ме чакат да мина и се юрват след мен. Работя извън града насред едно поле над 30000 дк. И там се доказваше всяка зима. Не ме е оставял да спя покрай някой язовир без да съм желал.
                Между другото тук доста Фриита се навъдиха. А вече и майсторите се ппнаучиха как да ги правят. Не съм го жалил но несъм го и глезил. Само най необходимото. Единствения проблем който адски ме дразнише бе че не можах да го нахраня на биалетки. Ама пък и не са скъпи 30-40 лв. Комплекта предни. И се сменят за една цигата време насред нивата с два гайчни ключа.
                Та така за фриито. Ако не се беше продало още щях да си го карам. Обявих го за 5000 и се продаде за 2 месеца. Сега карам Спортич 2 ама не се събира в бюджета на колегата и той е приличен на язовирски пътища.
                Имам наблюдение на съседски Трибют /Маверик 2 доста приличен и той годи да чака михаля ами не ми се е обаждал за помощ сам си се прибира и неговия много много не седи в гаража. За него може и да стигнат парите ама с кво ще го обслужи?
                Инак ЦРВ първо поколение ще му е тамън ама -мноооо скъпибе за 96-7 набор. Хората натия години и на чужда булка не посягат.
                Ако можеш да помогнеш на един човек , направи го и веднага го хвърли в морето.
                freelander 1,8 2001g.

Коментар

За тоя бюджет, вероятно ще си е Фултайм с диференциал 60/40 предно/задно. Повечето от първата генерация са така (и виско в паралел на дифа).
                  Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                    За тоя бюджет, вероятно ще си е Фултайм с диференциал 60/40 предно/задно. Повечето от първата генерация са така (и виско в паралел на дифа).
                    Според първият пост Сантасето ми се вижда най-удачно, а какво ще изпадне е друга тема.

... иначе, всеки си хвали своето като дори не се съобразява с желанията и възможностите на питащия/те.
                    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

на 99% съм решил да е санта фе,въпрос на супер малко време

Коментар

И автомат.
                        8)

Коментар

Първоначално публикуван от tola Преглед на мнение
                          И автомат.
                          санта фе+автоматик ?

Коментар

Да
                            Mitsubushi Pajero 2.5 TDi SS TOP
                            Hyundai Santa Fe 2.0 CRDi 113h.p. 4WD automat 2004
                            Nissan Terano 2.4i дълго с газ
                            0888383218 /ако не вдигна ,значи вадя риба/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X