Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поредна тема за избор на 4x4 джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Поредна тема за избор на 4x4 джип

Първоначално публикуван от as9993 Преглед на мнение
    Колега (ако мога така да се изразя), още в първото си мнение съм написал, че не търся дизел. Освен това в предните ми мнения ясно посочих, че не желая премиум автомобили, защото и поддръжката им е премиум. Не го приемай като заяждано, просто коментирах. Затова и попитах тук, всеки да си каже мнението (както и аз своето) и от там да разуча отделните модели до колко се вписват в критериите ми. Както и да е, наздраве!
    Колега,от това което си написал,нямаш нужда от джип в смисъла в който се разбира тук.
    Ако ще споделяме ,аз съм решил въпроса така,три коли за асфалт от тях никоя не става за извън.Един галлопер който почти не става за асфалт и две коли за работа.Там мотор 2 бр.не ги водим.

Донякъде концепцията може би не ми е правилна ,обмислям да я променя,но не мога да се разделя с нито една.И аз искам един сув и галлопера...обаче синовете и жената си искат леките коли,някои са купени чисто нови и не си струва да се подаряват.

Та ако имаше такъв автомобил който търсиш, вероятно аз и още няколко хиляди щяха да го имат.

За мен галлопера е супер,но...
    В момента съм на море,миналата седмица..с галлопера Пловдив-Приморско е около 4-5 часа в едната посока.

С една от леките коли,същия маршрут завчера е час и 55 минути Пловдив -Созопол.Засечено и записано на лист.С галлопера правя по 2000 км из горите в Странджа ,с леката кола стои паркирана и не смея да я мръдна че после няма къде да я паркирам...ходя като японски турист от плажа,в ресторант,хотел...скука...

За същия маршрут,галлопера с разходките из Странджа преди три седмици ми изгори около 550 лв нафта.Леката кола ще изгори преко сили 110-130 лв.

Та...кажете джип,който да гази дълбок сняг,да се катери,да е висок,удобен ,да не е скъп ,да не гори много ,да е комфортен,да е тихо вътре,да става за семеен и да държи 200 км скорост за да даде средна скорост от Пловдив до Созопол 160 км.

Джип ако е проходим,няма да върви с 200 км.и няма да е комфортен и тих за дълъг път.Ако върви с 200 км няма нито да е проходим,нито да гори малко.Относно поддържането на премиум марките не го разбирам честно.

Подръжката на проходим джип е тежка и е една яма в която непрекъснато се наливат пари ,наясно си предполагам че едни читави гуми без джанти почват минимум от 1100-1200 лв.Естествено зимни ,летни,кални гуми...

Онзи ден съм извадил ако не бъркам 7 ремъка две ролки на ангренажа и още 3-4 ролчици на Нам си кой ремък за климатик и т.нДори не съм подозирал за съществуването на някои .

Та погледни пак Х3 с дизеловия мотор, боец на асфалта,комфортен,семеен ,гори разумно,за леко извън пътя също става...
    Последно редактирано от Roninn; 08-08-18, 02:16.
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

От: Поредна тема за избор на 4x4 джип

Ники, твойто Субару ли видях преди две седмици на върха над Камчия?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X