Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поредна тема за избор на 4x4 джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Поредна тема за избор на 4x4 джип

Здравейте,

от време на време преглеждах форума ви, но без регистрация. Ето, че настъпи момент да задам няколко въпроса и да поискам съвет от по-запознати хора.
    Изчетох голяма част от темите свързани с избора на джип, но тук ще споделя и моите нужди и бюджет, за да си кажете мнението каква машина да избера и да търся. Сегашната ми кола е определено за хубави асфалтови пътища, каквито тук нямаме и това е една от причините да се оглеждам за смяната й.

Ето и изискванията и ограниченията:
    1. Бюджета е около 12 - 12 500 лева, и да се надвиши с малко не е проблем (това е без обслужване)
    2. Търся надеждно окачване, като обслужването му да не ме разорява, както и като цяло евтини резервни части (със сегашната ми кола е драма с цените на частите и по-специално цените на носачите, които са алуминиеви)
    3. Поради качествата на българското дизелово гориво предпочитам бензинов двигател с намеренията да му сложа газ (ясно ми е, че и газта и бензина са същите боклуци, но поне драмите са по-малки)
    4. Джипа ще се кара в повечето време по асфалт, като офроуда (когато го има) няма да е по особено тежък терен. Тъй като офиса ни е на такова място, че зимата не се чисти, единствено искам да не се притеснявам дали ще мога да тръгна, ако паркирам някъде, както и да мина по неразчистено от снега. Определено колата няма да бъде вкарвана по горите, за там има други джипове.
    5. Предпочитам автоматик, но и да е с ръчни скорости не е особена драма (стига съединителя да не е 1500 лева)
    6. Автомобила ще се ползва семейно за двама човека (все още), за пътешествия, така че не е зле да не е проблем да се пътува на дълъг път с него, тоест климатика е задължителен

Не би било лошо да има понижаващи скорости и блокаж (не ми се смейте, ако не използвам точните термини)
    Не искам автомобили подобни на CR-V, а нещо, което се доближава повече до понятието джип и което няма да се изплаши да види две педи сняг. Гледах KIA Sorento, до колкото виждам мненията са, че не е скъп за обслужване, намират се части. Друг модел, който загледах е Suzuki Grand Vitara, но като че ли запазените бензинови модели са извън бюджета ми. Гледах също и Ford Explorer, но там като че ли разхода е доста голям, както и не са особено познати тук и не знам как ще е с обслужването, така че май отпада от сметките. Субару отпада от сметките заради частите, Боксер двигателя и просвета.

Ще се радвам да чуя мненията ви и предложенията. Ясно ми е, че джип за тези пари изпълняващ всичко посочено трудно ще се намери, но поне не пречи да видя кое се доближава най-много до търсеното.

Поздрави!

От: Поредна тема за избор на 4x4 джип

За Витарата си се объркал нещо - ако трябва да избирам между нея и CR-Vто, изобщо не съм сигурен че ще избера Vitara-та. Говоря за тези с независимо задно, ама предвид бюджета предполагам че и ти тях си заглеждал.

KIA-та да речем е малко по-близо до джип.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Това дали "ще се притесняваш да тръгнеш от паркинга е много относително и крайно несвързано с марката и модела на джипа" особено пък "на две педи сняг" т.е. над 40см сняг... Ескимосите имат доста думи за понятието сняг, защото пресния пухкав сняг и стария полуразстопен сняг имат доста различни свойства...
      Имал съм случай с Ленд крузер по пътя за Шилигарника да не успея да се кача /на 2-ра буксува, а на 3-та не може да поддържа скоростта/ - тогава варианта беше да се слагат вериги, щот нали Жип и гумите с голЕм грайфер, ама не зимни... ... На същите условия нормалните мощни автомобили 4х4 със зимни гуми си катереха без проблем
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Киа Соренто 3.5 хич не е лош вариант!
        мисля, да зема а се замисля...

Коментар

Киа Соренто 3.5 наистина е добър вариант. Ама няма такава да е карана малко. Затова си взех 2.4. Човекът, от който я купих, имаше и двете. Та всичко е КЪСМЕТ. Пожелавам успех в търсенето!

Изпратено от моят TINATRADE с помощта на Tapatalk
          Марин Райковски

Коментар

Да не я взе от Варна, зет ми имаше и двете, 2.4-то сива, като от аватара ти, я продаде и остави 3.5, много доволен! Навремето се довери на предложението ми!

Коментар

Защо Соренто да е по близо до джип от црв 1 генерация,като и двете според мен са далече,но мисля црв е по добре от Соренто извън пътя.Всъщност от кога Соренто е джип,опита ми е служебен 2009 г.модел за кратко.
              Витарата коя година,щото първата и последната са нищо общо.
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                Защо Соренто да е по близо до джип от црв 1 генерация,като и двете според мен са далече,но мисля црв е по добре от Соренто извън пътя.Всъщност от кога Соренто е джип,опита ми е служебен 2009 г.модел за кратко.
                Това беше смешно! Разгледай ги внимателно (не на снимка) и ще си изтриеш мненито!

Коментар

Ми карам всеки ден црв,а Соренто ми беше служебна ,за кратко,месец и нещо.И не...задна не ми работи на всички коли...карам и кия ако е за марката ....

Ако искаш да пробваме не по снимка коя е по извън пътя,аз казвам че и двете не стават,но црв по става,обърни внимание ,говоря за първа генерация...
                  Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Защото имаш опит от Соренто 2, което е без бавни.
                    Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                    Витарата коя година,щото първата и последната са нищо общо.
                    Изпратено от моят Redmi 5 с помощта на Tapatalk
                    Марин Райковски

Коментар

Първоначално публикуван от marinrr Преглед на мнение
                      Защото имаш опит от Соренто 2, което е без бавни.

Изпратено от моят Redmi 5 с помощта на Tapatalk
                      Разбира се,давам мнение за конкретната година и на двете ,и не твърдя за Соренто 2015 щото и на снимка може да не съм го забелязал.Ама Соренто 2009 г. Е гола вода за извън пътя,по висока лека кола,даже и за по висока не е много така,ама да речем става ..сега се сещам че ходих и из Европа половин месец със сорентото

Коментар

Висока лека кола с рама, цял заден мост, бавни и блокаж.

Марин Райковски

Коментар

Нито Киака ,нито ЦРВ е джип в истинския смисъл ,високопроходими донякъде ,но не съвсем.Има доста дребни неща извън пътя които могат да ги вкарат в 13 глух коловоз и да имаш нужда от помощ .Оглеждай се в групите и фирмите на истинските джипопроизводители и търси там своята ниша.Те не са толкова много ,гледай цени на части,масовост на частите и сложност на подръжката ,но ако може да те осведоми твой човек.На мене например джип ми е по лесен за подръжка от лека кола,особено пък малолитражка.Ноо въпрос на навици ,практика и гледни точки! п.с . За магистралите машина за повече от 140,макс 150 не ти трябва .
                          Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от as9993 Преглед на мнение
                            Здравейте,

от време на време преглеждах форума ви, но без регистрация. Ето, че настъпи момент да задам няколко въпроса и да поискам съвет от по-запознати хора.
                            Изчетох голяма част от темите свързани с избора на джип, но тук ще споделя и моите нужди и бюджет, за да си кажете мнението каква машина да избера и да търся. Сегашната ми кола е определено за хубави асфалтови пътища, каквито тук нямаме и това е една от причините да се оглеждам за смяната й.

Ето и изискванията и ограниченията:
                            1. Бюджета е около 12 - 12 500 лева, и да се надвиши с малко не е проблем (това е без обслужване)
                            2. Търся надеждно окачване, като обслужването му да не ме разорява, както и като цяло евтини резервни части (със сегашната ми кола е драма с цените на частите и по-специално цените на носачите, които са алуминиеви)
                            3. Поради качествата на българското дизелово гориво предпочитам бензинов двигател с намеренията да му сложа газ (ясно ми е, че и газта и бензина са същите боклуци, но поне драмите са по-малки)
                            4. Джипа ще се кара в повечето време по асфалт, като офроуда (когато го има) няма да е по особено тежък терен. Тъй като офиса ни е на такова място, че зимата не се чисти, единствено искам да не се притеснявам дали ще мога да тръгна, ако паркирам някъде, както и да мина по неразчистено от снега. Определено колата няма да бъде вкарвана по горите, за там има други джипове.
                            5. Предпочитам автоматик, но и да е с ръчни скорости не е особена драма (стига съединителя да не е 1500 лева)
                            6. Автомобила ще се ползва семейно за двама човека (все още), за пътешествия, така че не е зле да не е проблем да се пътува на дълъг път с него, тоест климатика е задължителен

Не би било лошо да има понижаващи скорости и блокаж (не ми се смейте, ако не използвам точните термини)
                            Не искам автомобили подобни на CR-V, а нещо, което се доближава повече до понятието джип и което няма да се изплаши да види две педи сняг. Гледах KIA Sorento, до колкото виждам мненията са, че не е скъп за обслужване, намират се части. Друг модел, който загледах е Suzuki Grand Vitara, но като че ли запазените бензинови модели са извън бюджета ми. Гледах също и Ford Explorer, но там като че ли разхода е доста голям, както и не са особено познати тук и не знам как ще е с обслужването, така че май отпада от сметките. Субару отпада от сметките заради частите, Боксер двигателя и просвета.

Ще се радвам да чуя мненията ви и предложенията. Ясно ми е, че джип за тези пари изпълняващ всичко посочено трудно ще се намери, но поне не пречи да видя кое се доближава най-много до търсеното.

Поздрави!
                            Всички тези критерий според мен се покрива от семейната ни джипка, Фронтера с двигател Исузо 3,2 V6 бензин, автоматик, круиз контрол, климатик, парт тайм, има шаси, поцинковано купе има и бавни с отделен лост, комфортна е на дълъг път, а за офроуд възможностите, в стоков вид без да е повдигана със стандартни гуми съм изкачвал - Орлово око.

Минус, не са много евтини резервните части, но няма пълно щастие.

Коментар

С бюджет 12000 лв ще се намерят само спомени от истински джип. Така че пак ще е това, което най- легне на сърце!

Марин Райковски

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X