Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поредна тема за избор на 4x4 джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Поредна тема за избор на 4x4 джип

Взимаш от всичко изброено това което отговаря на следните:
    1. Ако бензин на газ минимум В6 и кубатура над 3 литра;
    2. Ако само за голям сняг освен бавни и блокажи гледай най лекото и задължително със зимни гуми;
    3. Най големия пътен просвет;
    4. Автомата на сняг е едни гърди напреде пред ръчката поне за мен. Ако е автомат може дори и бавните да отпаднат.

Изясни си също различния тип 4х4.
    Предлаганите са от едната крайност ( ЦРВ почти само с предно ) до другата ( фруктиера със задно и парттайм )
    Фаворита ми е фултайм 4х4

Златната среда според мен е Субаруто но там има много особености които трябва да са ясни. Мотора е малък и компромисен а големите са турбинирани.
    Другия фаворит е Витара 3.2 автомат - но е над бюджета.
    Последно редактирано от rosen_offroad; 02-08-18, 11:28.
    Land Rover Discovery II, V8 4.0
    VW Golf VI variant
    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

От: Поредна тема за избор на 4x4 джип

Първоначално публикуван от vencibull Преглед на мнение
      ...На мен лично pathfinder-a на нисан като визия много ми харесва...
      И на мен, ама до там свършва всичко. Първо е безумно тежък за габаритите си, и второ...

...макферсони отпред, независимо задно, и като резултат ходове по 10 сантиметра
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:pf.jpg
Прегледи:1
Размер:69.9 КБ
ID:5795703

...и отвратителни свесове, особено задния.

В контекста на темата е възможен вариант де. За около 12000 обаче единствено 2.5 дизел, с възможни нужди от интервенции после - дюзи и други такива досадности. около 15-16000 е по-реалистичен бюджет за да тръгнеш после уверено по пътя с него.

Много малко съм се возил в такова (я има 10 минути, я не) за да си изградя по-уверена представа за комфорта, но иначе интериора и общото чувство возейки се ми допадна.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря на всички за мненията!

Първоначално публикуван от vencibull Преглед на мнение
        Колега поясни "офроуд" защото тук като кажеш офроуд и хората вече мислят за блокажи, редуктори и т.н Ако офроуда ти е да излезеш от паркинга на офиса с всяка леко повдигната кола 4х4 ще си пърпориш без проблем с хубави зимни гуми. Аз бих си взел някое ауди на твое място с този бюджет. Ако под офроуд ще ходиш на скара-бира на някоя полянка Kyron, Frontera, Monterey, Terracan, Sorento, Xtrail, са ти повече от достатъчни. На мен лично pathfinder-a на нисан като визия много ми харесва, има и с големи бензинови двигатели. Ако ще има извращения в гората машината няма да става за семейна

Поздрави
        Под офроуд разбирам излизане от асфалта, разходка до някой язовир/полянка/място, определено джипа няма да бъде изтезаван по тежки офроуд терени. Най-много в някоя лека кал да се наложи да мине или зимата през неразчистен пресен сняг. За горски изпълнения има други машини, които биха изпълнили по-добре тази задача.

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
        Взимаш от всичко изброено това което отговаря на следните:
        1. Ако бензин на газ минимум В6 и кубатура над 3 литра;
        2. Ако само за голям сняг освен бавни и блокажи гледай най лекото и задължително със зимни гуми;
        3. Най големия пътен просвет;
        4. Автомата на сняг е едни гърди напреде пред ръчката поне за мен. Ако е автомат може дори и бавните да отпаднат.

Изясни си също различния тип 4х4.
        Предлаганите са от едната крайност ( ЦРВ почти само с предно ) до другата ( фруктиера със задно и парттайм )
        Фаворита ми е фултайм 4х4

Златната среда според мен е Субаруто но там има много особености които трябва да са ясни. Мотора е малък и компромисен а големите са турбинирани.
        Другия фаворит е Витара 3.2 автомат - но е над бюджета.
        Задължително шофирам със зимни гуми през зимата. Поне според мен независимо какво е возилото, зимните гуми биха могли да изиграят съществена и решаваща роля в критични ситуации. Автомат искам поради това, че ако не е някаква изгъзица от сорта на DSG, то нямаш съединител, демпферен маховик и ако самата кутия е гледана и поддържана, то не би следвало да има големи разходи покрай нея. Имам наколко колеги със Субару, но като че ли ме разколебава поддръжката и евентуалните разходи покрай боксера, а и чисто визуално Форестъра не ми допада.

Коментар

А и са лакоми!Фронтера B,също ти е вариант при това много по- добро,здраво ,а също така комфортно и проходимо.Като подръжка също е по-евтино от почти всички японци.Има добри бензинови мотори.
          Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Моето мнение: Карам Патфайндъра 2,5 дизел автомат почти година. Ако го третираш като семейно комби - страхотна кола. Аз така - основен автомобил - лете за риба, зимата на ски. / почистеният път към "Шилигарника" въобще не е критерий/. По магистрала 120-170 км/ч. Комфортен е и при двете скорости. При 170 не ми харесва разхода на гориво. При моя начин на експлоатация макс. разход 12/100 нафта. Не съм карал Тойта 120, но тя е на двойна цена. За бюджет 13-15 000 лв. Препоръчвам.
            Бъдете здрави !
            Nissan Pathfinder 2.5 dci

Коментар

Значи на човека не му трябва джип.Препоръчвам BMW X3 със 3 дизел,този 286 к.с със чип подминава 300 коня...върви,не гори със спокойно каране,със всички екстри,панорамни покриви и т.н
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Погледни Колеос2.5 бензин171 к.с.Доста комфортен автомобил с най-плавната возия от всички изброени 2008 година почва модела. В you tube има тестове от руските събратя изгледай ги.

Изпратено от моят Lenovo P1a42 с помощта на Tapatalk

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                  Значи на човека не му трябва джип.Препоръчвам BMW X3 със 3 дизел,този 286 к.с със чип подминава 300 коня...върви,не гори със спокойно каране,със всички екстри,панорамни покриви и т.н
                  Като прочетох началото и аз това си помислих, но после рязко зави към по проходимите машини...За споменатия бюджет ще е почти невъзможно да се намери голям хубав джип от сорта на LC в предвид парите, които са необходими, за да го поддържаш в добро състояние (и това само защото невъзможни неща няма).

Rav4 бензин, автоматик е нещо много по реалистично поне като цена, другото си е търсене.

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                    Определено BMW няма да е марката, както и всякакви 20 годишни премиуми от сорта на ML и т.н. Да плащам луди пари, за да поддържам кола на 15 години - не, мерси. И сегашната ми кола без тунинг е 400 Nm, а с леко пипване лесно ще подмине 600 Nm и 350 коня при 1400 кг., но не това е целта на заниманието. Освен това BMW-то със тези широки гуми зимата не го виждам като по-проходим от която и да е нормална кола с предно, единствено, че е по-високо.

Коментар

Първоначално публикуван от as9993 Преглед на мнение
                      ...Освен това BMW-то със тези широки гуми зимата не го виждам като по-проходим от която и да е нормална кола с предно, единствено, че е по-високо.
                      Тук бъркаш. Трудно можеш да постигнеш проходимоста на 4х4 с нещо друго. Дори 4x4-то да е калпаво (не казвам че конкретното е калпаво).
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Така като гледам по критерия Киа соренто 1 с 3,5 литровия мотор и автомат. Има страхотни екземпляри за под 10 к дори:
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:kia.jpg
Прегледи:1
Размер:282.0 КБ
ID:5795746
                        Лично ако не бях си взел теракана,щях да ида да го видя. Тази на обявата е с ТОД раздатка и руснаците успешно тунинговат с контролер и ги правят парттайм, та дори имат опция на бавни само на задно. А частите им са на народни цени. Газифицира се успешно.
                        Последно редактирано от Juiced; 03-08-18, 16:19. Причина: .
                        Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
                        Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

Е нещо ново за до 12 000бона ?!?!Забрави!Нещо се преплитат приоритетите ти май?!
                          Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от as9993 Преглед на мнение
                            Определено BMW няма да е марката, както и всякакви 20 годишни премиуми от сорта на ML и т.н. Да плащам луди пари, за да поддържам кола на 15 години - не, мерси. И сегашната ми кола без тунинг е 400 Nm, а с леко пипване лесно ще подмине 600 Nm и 350 коня при 1400 кг., но не това е целта на заниманието. Освен това BMW-то със тези широки гуми зимата не го виждам като по-проходим от която и да е нормална кола с предно, единствено, че е по-високо.
                            Според мен питаш за съвет,после даваш акъл.
                            Колко ти е сегашната кола никой не го интересува.Задаваш въпрос в оффроуд форум че искаш джип да газиш две педи сняг(по мойте 50 см.) На баир.....Ама да е комфортен на дълъг път и т.н Семейно....

Ми няма такъв.После се оказа че са два пръста.Не ми харесваш BMW-то...Какво очакваш повече?Q7 там само съм се возил
                            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                            Анатолий Пейчинов o8875о9815
                            https://dvrbg.com/

Коментар

Колега (ако мога така да се изразя), още в първото си мнение съм написал, че не търся дизел. Освен това в предните ми мнения ясно посочих, че не желая премиум автомобили, защото и поддръжката им е премиум. Не го приемай като заяждано, просто коментирах. Затова и попитах тук, всеки да си каже мнението (както и аз своето) и от там да разуча отделните модели до колко се вписват в критериите ми. Както и да е, наздраве!

Коментар

Газ-бензин и да върши работа за тези пари Дъстър. От 9 до 19 000, въпрос на избор.
                                За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                                0878 79 20 61 Борис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X