Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на прост експедиционен джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Избор на прост експедиционен джип

Първоначално публикуван от New hope Преглед на мнение
    И ние покарваме големи бензинови мотори и знам колко нагарят , но сме карали и големи дизели ... ми не горят 10 /100 !
    Ми не ама тубите ги пълня с дизел без да ме е страх за разлика от бензина / е снимки на 123ката с олиото на тавана /.

Всеки си знае за него,аз на дълго из баирите бензин не искам и не препоръчвам,разхода е едно на ръка
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

А колко е пазарната цена на добра 80ка подходяща за потегляне директно. Не натруфена, но не и 100% сток. Basic тунинг. Клима, без ръжди и с гуми. За 15 - зле? За 20 нещо ставащо? За 25 нещо сигурно?

Коментар

• От: Избор на прост експеционен джип

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
        Тези от снимките нито са пътували 6 месеца, нито са сменявали мотори! Иначе с със 6-цифрен бюджет и баба збае, но човека постанл темата не разполага с толкова, както впрочем и мнозинството от нас - за щастие става и по други начини!

п.п. Предполагам разбра, че снимките с които илюстрирам поста си са от там (Тунис)!
        познаваш ме, обикновено не говоря празни приказки. Тунис не е Кюстендил обикалял съм из Азия с фронтерата която знаеш, минавал съм по 2к километра наведнъж та знам какво говоря. То при много желание човек му трябват 2 чифта обувки и малко пари. Все пак човека е написал експедиция и доста дестинации, което предполага истински експедиционен джип, което пък за 15к е непостижимо по моите критерии. НО не познавам автора на темата и просто изказвам нещатат от моята камбанария. Това със самураите няма да го коментирам всеки може да изкара някакви снимки на невероятни автомобили на уникални места, но все пак говорим за приятно прекарване не за оцеляване....
        no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
          познаваш ме, обикновено не говоря празни приказки. Тунис не е Кюстендил обикалял съм из Азия с фронтерата която знаеш, минавал съм по 2к километра наведнъж та знам какво говоря. То при много желание човек му трябват 2 чифта обувки и малко пари. Все пак човека е написал експедиция и доста дестинации, което предполага истински експедиционен джип, което пък за 15к е непостижимо по моите критерии. НО не познавам автора на темата и просто изказвам нещатат от моята камбанария. Това със самураите няма да го коментирам всеки може да изкара някакви снимки на невероятни автомобили на уникални места, но все пак говорим за приятно прекарване не за оцеляване....
          Малко не ти разбрах идеята за сравнение на Тунис и Кюстендил, а това, че не искаш да коментираш Самураите съвсем ме смути?!? Това са снимки от експедиция в Тунис, протекла много приятно за хората (вкл 1 жена) участвали в нея и фитваща напълно в бюджета на човека който пита. Иначе ако бюджета е 150 хилки и някой пусне тема какво, как, защо може да се включиш по-успешно - явно имаш опит в организирането на екскурзии с такива бюджети

п.п. Автора на темата, ако му е интересно, мога да го свържа със собственика на белия самурай от снимката за да му поразкаже как се прави бюджетна обиколка на Тунис, без да се жертват основните достижения на цивилизацията.
          В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Продължавам да твърдя че Диско с 200 или 300 тди е перфектния избор.
            1. Фултайм който за пясък е правен
            2. Цял преден мост по държалив от независимия на Тераното
            3. Мотор по прост и поне толкова идиото устойчив и непретенциозен от Терановския. Гори дори по малко а върви толкова.
            4. В Африка части за Ровъри се намират повече от тези за Нисан.
            Номера е да се намери неръждиво...
            Повечето са тунинговани и направо тръгваш.
            Последно редактирано от rosen_offroad; 25-07-18, 14:01.
            Land Rover Discovery II, V8 4.0
            VW Golf VI variant
            Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
              Малко не ти разбрах идеята за сравнение на Тунис и Кюстендил, а това, че не искаш да коментираш Самураите съвсем ме смути?!? Това са снимки от експедиция в Тунис, протекла много приятно за хората (вкл 1 жена) участвали в нея и фитваща напълно в бюджета на човека който пита. Иначе ако бюджета е 150 хилки и някой пусне тема какво, как, защо може да се включиш по-успешно - явно имаш опит в организирането на екскурзии с такива бюджети

п.п. Автора на темата, ако му е интересно, мога да го свържа със собственика на белия самурай от снимката за да му поразкаже как се прави бюджетна обиколка на Тунис, без да се жертват основните достижения на цивилизацията.
              Имах предвид, че едно е да изминеш 10к км. за 2 седмици друго е да правиш разходки в БГ. Аз екскурзия за 150к не съм правил все още но се надявам някой ден пак казвам, може с едни гуменки да идеш до аляска... ама хора всякакви.... тая тема е безумна
              no signature no problems

Коментар

Последно като бях в Аляска освен гуменки и гащи трябваха ма иначе идеята е правилна - с всичко става,номера е колко те боли гьзеца на финала
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                  Завий ми две такива за в къщи по 15к лева.

П.П. Багажниците може да ги опаковаш отделно.
                  15 и нема да надгражда ,само гуми.Може да намери и под 15 от странство,ма си треат хора от авто средите!Аз знам че може...!
                  Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Не знам защо все коментирате гуми,тунинг,багажници и тн. в тези 15к.....говоря стоков джип....готов да бъде стегнат и допълнително модифициран....и никой не е казал,че ако го купя този месец другият трябва да тръгна....и коментарите с джапанките и гуменките са много забавни....добре,че има хора които дават смислени мнения

Коментар

Първоначално публикуван от Stoichoo Преглед на мнение
                      Не знам защо все коментирате гуми,тунинг,багажници и тн. в тези 15к.....говоря стоков джип....готов да бъде стегнат и допълнително модифициран....и никой не е казал,че ако го купя този месец другият трябва да тръгна....и коментарите с джапанките и гуменките са много забавни....добре,че има хора които дават смислени мнения
                      За 10-15 к в мобилето излизат 5-6 Тойоти ЛК 90-ки дизели автомат 125 к.с. със стария мотор (не Д4Д с проблемните дюзи) в напълно стоков вид.
                      Колегите ще кажат колко ще излезе наджипването.
                      Има и 1-2 Нисан Патрола за цвят с 3.0 мотора който е принципно по нова концепция и по проблемен освен това са и парт тайм което според мен е по зле за пясък,
                      Land Rover Discovery II, V8 4.0
                      VW Golf VI variant
                      Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

В крайна сметка, според мен най-важното, колегите също го казаха, взимаш МПС което да може да се ремонтира лесно и да има части почти из целия свят, за където решите да правите експедиции

Коментар

В различни райони масовостта на автомобили и джипове е различна.Тойоти и Нисани има навсякъде и писах кои масово ги карат,а тия гадове са мурдери,надали подържат джиповете за ГТП.
                          Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Колега, преди да тръгнеш на дълги турове, особено по нетипични дестинации с коренно различен климат,терен,нрави и обноски..вземи да пробваш поне едноседмична обиколка на Бг - различни терени кръстосано.После мини малко по-на горе - един Балкански тур лек около седмица.Като се върнеш, почувствай себе си дали това е твоето амплоа.Ще усетиш ставаш ли, или зорлем мъчиш километрите и после си като разбит.Като минеш този етап, тогава ще си на дилемата, дето ни я поставяш за такъв стоков джип дооколо 15к. за трипове/експедиции/.
                            Иначе, да знаеш, че за тези пари ще намериш читав джип - технически здрав и с цели ламарини..особено ако можеш да си позволиш страха да е с обратен волан!
                            В Тунис , хората се справят с уникални каручки, дето тук ще са бракувани навярно..Онези лъскавите Тойотки, дето ги извозват на кервани туристите от Европата са си чисто-бизнес начинание и инвестиция!Така е и с АТВ-тата и с гидовете, и с куп други глезотии, около обектите, дето привличат туристите!
                            Това е такава ИНДУСТРИЯ, че няма да се усетиш как изтичат едни парички от джоба ти...
                            Нужна ти е здрава технически каручка, без много електроника - с опростена горивна система, и изправна и надедна охладителна система -толкоз!Гумите - те са пожелателни, ако можеш да ги ползваш и знаеш къде и как с тях да се бухнеш, иначе ще са излишен разход/гъзария/.За какво повдигане говорите бре, ма песъците някат коловози като от Джоган в есенна гора!!!Техника и умение си трябва и Опит/акъл!
                            СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
                              За 10-15 к в мобилето излизат 5-6 Тойоти ЛК 90-ки дизели автомат 125 к.с. със стария мотор (не Д4Д с проблемните дюзи) в напълно стоков вид.
                              Колегите ще кажат колко ще излезе наджипването.
                              Има и 1-2 Нисан Патрола за цвят с 3.0 мотора който е принципно по нова концепция и по проблемен освен това са и парт тайм което според мен е по зле за пясък,
                              Тия и двете не стават. Тойотата и изпадат предните носачи, а тоя мотор страда от глава.
                              Патрол, с 3,0 дизел, си е проблемен дори за тук до тия пари. При него, въобще експедиционния мотор, е 4,2 дизел. Който пък, е терановия 2,7, с още два цилиндъра.
                              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                                В крайна сметка, според мен най-важното, колегите също го казаха, взимаш МПС което да може да се ремонтира лесно и да има части почти из целия свят, за където решите да правите експедиции
                                Да и преди това влага едни пари, нерви и разправии, и други ресурси, изобщо да го възстанови и ъпгрейдне така че да го докара до състояние на годност.
                                Всеки трети е шести

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X